[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
1 017
2 109
113
A románok, lengyelek is ezt csinálják...mármint, hogy külföldi csapatokat állomásoztatnak maguknál.
A Vlahok mindig is ezt csinálták, olyanok mint a házi macska, dörgölődnek utána jól beléd marnak.
A Lengyelek meg a fő csapásirányba vannak, megértem őket!
Ott vannak a Fehéroroszok mellettük s azok puszi pajtások az oroszokkal.
Ám nekünk ezt nem kellene követnünk. Úgy is csak ketté lesz hasítva Ukrajna, nem jönnek tovább!
Már régen megegyeztek a hatalmak erről. Úgy ahogy elmondtam neked. Nem kell itt besz@rni mert büdös lesz csak.
Félek ez a nagy terv. Megússzuk a katonáinkra való költést és etetjük másét.
Miközben az összes szomszédunk megerősíti magát katonailag.
Igen ez a cél, meg ugye ha költenének, akkor mit privatizálnának? Még még még nem elég, még nem elég!

Saját magát hugyozza ezzel szájba, konkrétan.
Ugyan már, írd már be kormányunk neveit a goole térkép keresőjébe, s láss csodát! Mit vársz tőlük!

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 696
62 776
113
El nem tudom képzelni hogy mi mehet már itt a háttérben, ki kivel van, mi várható, de attól tartok nem tetszene ha most hírtelen minden tudás birtokába kerülnék...

Erre érdemes figyelni:

És egy kis múltba tekintés ez ügyben:

És akkor érthetőbb kicsit, hogy miért vagyunk inkább a fiatal bankár elit pártján (és így Trump pártján) a régi bankárelittel (Pl. Rotchildok, lásd Macron) szemben.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 692
20 692
113
Remélem, hogy kacsa. Úgy hiányzik ide 35 000 amerikai katona állandó jelenléte, mint üvegesnek a hanyattesés.

Szerintem is kacsa ez a létszám. No meg Trump hektikus viselkedését látva, lehet holnap már a Fülöp Szigetekre mennek a kínaiak ellenében, ugyan ezen erők. Stb.
Van rutinunk túlélni bármi külföldit egyébként. Túléltük a török 150 évét, bár kissé belepusztultunk, illetve elég nagyon, megroppant a nemzet ereje, lélekszámban alapvetően. Habsburgokat, kisebb pusztulással megúsztuk és megszabadultunk tőlük. Oroszok 40 évig voltak itt megszállók, 100.000-es haderővel, lógó orral mentek haza.
Az Amik legalább, amit fogyasztanak, jól fizetnek mindenért, ahogy hallani. :)

Komolyra fordítva, amennyiben kimaradunk az új európai katonai összeborulásból, akkor vagy önállóan fejlesztünk, egy összefegyvernemi haderőt. Illetve, ha erre nincs pénz és politikai akarat, akkor bizony kell egy erős katonai szövetséges, ha ebben a térségben, az országot biztonságba akarjuk tudni.
Vákum lesz itt nagyhatalmi szempontból, nem is kicsi. Ez esetben, a sok kicsi ellenérdekelt, egymással alapvetően, több évszázada ellenséges népek, össze fog kapni katonai erővel is, csak idő kérdése mikor. Nem fogja vissza senki az itt lévő kavalkádot. Lásd Balkán, ahol még elvileg vannak békefenttartók, de nem tudnák ők sem a békét megőrizni, ha vége a dalnak.
Történelmi tapasztalataink alapján, én inkább at USA haderő megjelenésére szavaznék, ha minden kötél szakad.
Feltéve, ha érdekli a jövőben még őket a térség.
Elsősorban viszont, saját nemzeti haderőt preferálnám, kellő erővel rendelkezve. Na, erre még a hazai politikus generáció nem hinném hogy megszületett, sajnos.
Tudjátok, nem vicc, nekünk Mohács kell....

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 071
1 732
113
Szerintem is kacsa ez a létszám. No meg Trump hektikus viselkedését látva, lehet holnap már a Fülöp Szigetekre mennek a kínaiak ellenében, ugyan ezen erők. Stb.
Van rutinunk túlélni bármi külföldit egyébként. Túléltük a török 150 évét, bár kissé belepusztultunk, illetve elég nagyon, megroppant a nemzet ereje, lélekszámban alapvetően. Habsburgokat, kisebb pusztulással megúsztuk és megszabadultunk tőlük. Oroszok 40 évig voltak itt megszállók, 100.000-es haderővel, lógó orral mentek haza.
Az Amik legalább, amit fogyasztanak, jól fizetnek mindenért, ahogy hallani. :)

Komolyra fordítva, amennyiben kimaradunk az új európai katonai összeborulásból, akkor vagy önállóan fejlesztünk, egy összefegyvernemi haderőt. Illetve, ha erre nincs pénz és politikai akarat, akkor bizony kell egy erős katonai szövetséges, ha ebben a térségben, az országot biztonságba akarjuk tudni.
Vákum lesz itt nagyhatalmi szempontból, nem is kicsi. Ez esetben, a sok kicsi ellenérdekelt, egymással alapvetően, több évszázada ellenséges népek, össze fog kapni katonai erővel is, csak idő kérdése mikor. Nem fogja vissza senki az itt lévő kavalkádot. Lásd Balkán, ahol még elvileg vannak békefenttartók, de nem tudnák ők sem a békét megőrizni, ha vége a dalnak.
Történelmi tapasztalataink alapján, én inkább at USA haderő megjelenésére szavaznék, ha minden kötél szakad.
Feltéve, ha érdekli a jövőben még őket a térség.
Elsősorban viszont, saját nemzeti haderőt preferálnám, kellő erővel rendelkezve. Na, erre még a hazai politikus generáció nem hinném hogy megszületett, sajnos.
Tudjátok, nem vicc, nekünk Mohács kell....
Ha így alakul, a hatalmi vákuum igen várható. Ahogyan részemről várható az is, hogy a nyugati gyarmattartó banda bosszút akar állni. Mindenesetre az amerikaiakkal, főleg ezen a vidéken nem a legjobb szövetségesre teszünk. Egyrészt, messze vannak, másrészt még ha erős is jelenleg, de a hanyatlás útján van jó ideje. Nekem ez megint egy rossz szövetségesnek tűnik.

Egyébként, ha itt lennének, mi lenne? Semmi. Az emberek nagy része szimpatizál velük, nem hiába vettük át részben a kultúrájukat ha akartuk ha nem. A másik oldal majd ajvékol egy sort, de nem lesz szerintem a füstnél több. Az emberek nyugalmat akarnak, arról meg van fogalmuk, hogy az MH milyen jól felszerelt.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 705
8 795
113
Ha így alakul, a hatalmi vákuum igen várható. Ahogyan részemről várható az is, hogy a nyugati gyarmattartó banda bosszút akar állni. Mindenesetre az amerikaiakkal, főleg ezen a vidéken nem a legjobb szövetségesre teszünk. Egyrészt, messze vannak, másrészt még ha erős is jelenleg, de a hanyatlás útján van jó ideje. Nekem ez megint egy rossz szövetségesnek tűnik.

Egyébként, ha itt lennének, mi lenne? Semmi. Az emberek nagy része szimpatizál velük, nem hiába vettük át részben a kultúrájukat ha akartuk ha nem. A másik oldal majd ajvékol egy sort, de nem lesz szerintem a füstnél több. Az emberek nyugalmat akarnak, arról meg van fogalmuk, hogy az MH milyen jól felszerelt.
Arról csak is az állam tehet, hogy a MHennyire felszerelt.
Mondj egy példát arra a történelemből, hogy jól járt egy ország azzal ha másra bízta a védelmét önmaga helyett.

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 071
1 732
113
Arról csak is az állam tehet, hogy a MHennyire felszerelt.
Mondj egy példát arra a történelemből, hogy jól járt egy ország azzal ha másra bízta a védelmét önmaga helyett.
Ahogy végigolvasom a híreket, istenigazából megint letolt gatyával vagyunk, bármi is történik.

És nem, nem szeretnék én sem ide senkit. De technikai értelemben seregünk sincs, meg pénzünk sem. De legalább a gazdák nyíltan utálnak is minket. Mondjuk, az ukránokat szerették, azért csak hajtják őket a húsdarálóba továbbra is.

Szóval, érdekes idők jönnek továbbra is. A szarabb gazdasági helyzetet meg kell magyarázni valahogy nyugaton is, arra tökéletes egy ellenségkép de még jobb egy háború, azzal megszűnik a felelősségvállalás is.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 238
33 120
113
Vagy arra tudok még gondolni, hogy valamiért ki akarják ugratni a kormányt a bokorból ezzel a cikkel külpolitikai-geopolitikai téren. Hogy szerintük valljon színt tudomisén milyen eshetőségnél.

Mert ha megnézitek nem amerikai (ami logikus lenne), hanem egy brit lap volt, amelyik ezt az egészet megszellőztette. Azé a Nagy-Britanniáé, amely most kalapálná össze a hajlandóak koalícióját és éppen már Nyugat-Ukrajna feletti légtérzárt akarna összehozni. És azé a Nagy-Britanniáé, amelynek évszázados tapasztalata van a dezinfók, álhírek (lásd. Russiagate, fehér sisakosok stb.), hamis zászlós műveletek ésatöbbi terjesztésében.

Amúgy meg a 35 ezer az össz Németországból kivonandó amerikai létszám a cikk szerint, nem az állítólagosan ide telepítendő. És még mindig ott lóg ki az egész lóláb, hogy csak szimplán ezt a mondatot bárminemű alátámasztás vagy kifejtés nélkül baszták oda

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 342
100 809
113
Vagy arra tudok még gondolni, hogy valamiért ki akarják ugratni a kormányt a bokorból ezzel a cikkel külpolitikai-geopolitikai téren. Hogy szerintük valljon színt tudomisén milyen eshetőségnél.

Mert ha megnézitek nem amerikai (ami logikus lenne), hanem egy brit lap volt, amelyik ezt az egészet megszellőztette. Azé a Nagy-Britanniáé, amely most kalapálná össze a hajlandóak koalícióját és éppen már Nyugat-Ukrajna feletti légtérzárt akarna összehozni. És azé a Nagy-Britanniáé, amelynek évszázados tapasztalata van a dezinfók, álhírek (lásd. Russiagate, fehér sisakosok stb.), hamis zászlós műveletek ésatöbbi terjesztésében.

Amúgy meg a 35 ezer az össz Németországból kivonandó amerikai létszám a cikk szerint, nem az állítólagosan ide telepítendő. És még mindig ott lóg ki az egész lóláb, hogy csak szimplán ezt a mondatot bárminemű alátámasztás vagy kifejtés nélkül baszták oda
Én már hetek óta szajkózom, hogy kellenek Magyarországonra amerikai csapatok. :D
Ma a gazdasági évnyitón Viktor lopta tőlem az ötletet. Nyugtatta a tőkéseket, semmi izgalom a háború miatti, hiába van a hiszti az Unióval, a NATO két legnagyobb hadserege, az amerikai és a török a szovetsegesünk,
Én egyáltalán nem bánnám, ha megjelennének, az ukránok miatt, ahogy korábban is irtam szükség lehet rájuk.

Egyébként azt is látni, hogy Ukrajna veszett kutya lehet, tehát, szükségünk lesz a katonai szovetsegeseinkre, hogy se Kárpátalján, se a határ magyar oldalán ne provokáljon. Mert könnyen rajtunk akarja, vagy más szomszédain, leverni a frusztráltságát.
Az olaszok már itt vannak a Bakonyban. Jobb lenne itthon akár török, de méginkább amerikai katona is a határra. Az EU-ra sztem nem számíthatunk.

Ha nagyon eldurvul a szitu és ukrán polgárháború következik, ami pillanatnyilag a legrosszabb forgatókönyv, akkor akár be kell vonulni a rendet fenntartani, a magyarokat megvédeni. Ezt csak Amerika tudja biztosítani!!

Szal bár közép, hosszú távon sztem kedvező ami történik, de a jelenben muszáj lenne itthon a legrosszabbra is felkészülni és nem egyedül várni és nézni, mi történik odaát.
Nem hinném, hogy kivonulnak Európából kompletten, hol volt erről szó??
Felkapott újságírói panikreakciókat hagyjuk.
Átcsoportosítás lehet. Hol, mekkora a fenyegetettség.

Amikor akció volt, nyitva volt Taszár.
Most valszeg újra akció lesz.
Amikor kitört a háború, az elsők között jött létre Magyarországon NATO harccsoport olaszokkal, horvatokkal.

Akkortól lehet kockázatosabb számunkra Ukrajna, amikor alaírják a fegyverszünetet, Addig mki le van kötve az orosz fronton. Utána rengeteg csalódott katona hazatér munka nélkül. Van pár oligarcha, akinek van pénze, És a pénzét csak fegyveresen és politikai hatalommal a háta mögött tudja biztosítani. Sokszor egymás rovására.
Másrészt kellenek bűnbakok is, ahol a politikai feszültséget le kell vezetni.

Sztem nagyon fontos, hogy amerikai csapatok jöjjenek hazánkba, Itt van ez a NATO harccsoport, ezt kiegészíteni velük, semmi extra, de jobban néz ki. Aztán ha nyugi lesz megszűnik.

A Délszláv háború után még évekig aktívak volt a szerb exkatonák. Bűnözés, titkosszolgálatok felbérelt gyilkosai, stb. Itt ugyanez várható, csak sokkal többen lesznek. Sőt a polgárháború is sanszos,

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 692
20 692
113

Igen, nekem is feltűnt, hogy itt páran félreérthetik. Nem mind a 35.000 katona jönne ide, hanem ennyit vonnának ki a németektől. Jó eséllyel, egy kelet európai áttelepítésnél, elsősorban a lengyelek és a balti országok jönnének szóba, illetve Románia.
Hazánkba marginális létszám kerülne, technikával együtt. Legfeljebb egy dandár erővel, max. Esetleg Kecskemétre, valami légi erős erősítés még. Ez is akkor szerintem, ha megmarad a NATO az amerikaiakkal.
Illetve, akkor érdemes ezen filózni, ha maguk az amerikaiak mondják ezt az infót.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 692
20 692
113
Szóval, érdekes idők jönnek továbbra is. A szarabb gazdasági helyzetet meg kell magyarázni valahogy nyugaton is, arra tökéletes egy ellenségkép de még jobb egy háború, azzal megszűnik a felelősségvállalás is.

Inkább vihar előtti csend. Hasonlóan mint 1938-ban. Hitler Sztálin, Mussolini, stb....
Osztozkodás, birodalomépítés, fenyegetőzés, követelések, illúziós békítések.
Putyin a birodalomépítő, nem törődve senkivel és semmivel, érezve ellenfelei gyengéit.
Brüsszel a világ liberálisai egyesüljetek elv jegyében, maximális hittel az őrületbe és a realitások semmibevételével.
Most kezdenek ébredezni, mint a a nyugat 1939-ben, ami lehet késő már jó eséllyel.
Trump, maga az őrület és elefántbika a porcelánboltba, megtámogatva, egy rakás reális gondolattal és nem reálissal.
Amit másnap megváltoztat és 180 fokos fordulatot vesz, bármiben is.
Közép Európa, egy rakás kis országgal és néppel bizakodva, mint 1939-ben, majd a végén ugyan úgy járva, mint 1945-ben.
Amikor is a győztesek ugyanazt kapják jutalmul, mint ami a veszteseknek szánt büntetés volt.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 342
100 809
113
Aztán a végén még úgy járunk mint Pápán, hogy az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok megkapták öröklakásaikat...
Egyiket a másik után. Most a probléma az ukránokkal lesz. Ahhoz hogy ne fenyegeseék a kárpátaljai magyarokat vagy minket a határ innenső oldalán, szükséges az amerikai politikai és katonai támogatás.

Putyin nem jött el Zahonyig, a Dnyeoerig se, nem tudunk rá tovább várni. :oops:

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 524
25 786
113

Pontosan.
Szerintem túl lihegik itt páran a dolgot.

Másrészt nem értem, ugyanazok a fórumtársak ellenzik amerikai kontingens MO-ra telepítését, akik korábban azon sírtak, hogy “nem kapunk amerikai fegyvert”, meg hogy “csak Kecskeméten nem szállt még le F35-s” stb.
Most itt az alkalom, sok költekező jenki helyben tanuló és dolgozó családdal, nyugati technika és tucat közös gyakorlat nem ízlik, …. mert pl. Trump, meg a Fidesz szavazók, esetleg miénknél nagyobb fekete dákók…
Döntsük már el mit akarunk:
  • Amerikai csapatokat (hiszen eddig Amerika volt a the best…),
  • Orosz érdekszférákat (mert néha az az érzésem erről is álmodnak sokan),
  • Orbáni semlegességet (jelentsen ez bármit is - de szerintem ilyen nincs btw).
Úgy néz ki tényleg most választhatunk…

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 995
7 865
113
Pontosan.
Szerintem túl lihegik itt páran a dolgot.

Másrészt nem értem, ugyanazok a fórumtársak ellenzik amerikai kontingens MO-ra telepítését, akik korábban azon sírtak, hogy “nem kapunk amerikai fegyvert”, meg hogy “csak Kecskeméten nem szállt még le F35-s” stb.
Most itt az alkalom, sok költekező jenki helyben tanuló és dolgozó családdal, nyugati technika és tucat közös gyakorlat nem ízlik, …. mert pl. Trump, meg a Fidesz szavazók, esetleg miénknél nagyobb fekete dákók…
Döntsük már el mit akarunk:
  • Amerikai csapatokat (hiszen eddig Amerika volt a the best…),
  • Orosz érdekszférákat (mert néha az az érzésem erről is álmodnak sokan),
  • Orbáni semlegességet (jelentsen ez bármit is - de szerintem ilyen nincs btw).
Úgy néz ki tényleg most választhatunk…

Egy indiai légi és folyami bázist :hadonaszos:

Nekünk jó mert egy negatívumok nelkuli nagy hatalom ved minket , nekik jo mert tecceleghetnek hogy ahaha milyen nagy menők vagyunk europai hadi bazisunk van :cool: