[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 358
10 033
113
Igen, nekem is feltűnt, hogy itt páran félreérthetik. Nem mind a 35.000 katona jönne ide, hanem ennyit vonnának ki a németektől. Jó eséllyel, egy kelet európai áttelepítésnél, elsősorban a lengyelek és a balti országok jönnének szóba, illetve Románia.
Hazánkba marginális létszám kerülne, technikával együtt. Legfeljebb egy dandár erővel, max. Esetleg Kecskemétre, valami légi erős erősítés még. Ez is akkor szerintem, ha megmarad a NATO az amerikaiakkal.
Illetve, akkor érdemes ezen filózni, ha maguk az amerikaiak mondják ezt az infót.
Emlékszem amikor Orbán azt mondta, hogy nem települhetnek amcsi repülőgépek magyarországra, Kecskmétre, nem is kell a pénzük, mert nem akarunk háborús céltábla lenni. Az öreg köpönyegforgató azt hazudik és azt mondja, ami az érdeke (nem a hazánké, saját családjáé és az Övé legyen a hatalom). Emlékszem a dumákra, hogy nem kell F-35, ne Fort Worth-be nézegessék mit csinálunk stb. Egyébként racionálisan nézve, az amerikai csapatoknak kelet és dél európában lenne a helyük. A kiépített bázisaik viszont Németországba vannak.. Ja ott voltam mikor Hodges tábornok azt magyarázta, hogy az EU-ban a NATO csapatoknak úgy kéne mozogni mintha otthon lennének mindenhol, tehát nem kéne parlamenti meg elnöki meg kormánydöntés hanem ott és akkor csoportosítanák át amikor akarják. Nos akkor itt a Fideszes szaktértők fel voltak háborodva, hogyan gondolják az amcsik, ne legyünk már orosz céltáblák. Most meg azt hiszik mert Trump néhány percet beszélget Orbánnal, már itt a kánaán. Majd megvéd az USA és az Oroszokkal meg kibékülnek és az EU meg megszívja, de mi nem. Ekkor marhaságot..

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 621
15 702
113
De 35.000?!

Jöjjön 200 amcsi, pár ezer összesen az olaszokkal, horvátokkal, nem fáj.

De a saját földünkre a mi haderőnknél több, nagyobb harcértékkel rendelkező amcsit?!!

Bazzz, ezt már nem lehet eladni épeszű embernek, ahogy 91' előtt a szovjeteket sem lehetett! Akkor is ment a duma, hogy csak minket védenek az imperialistáktól, ugyan már!!!
Senki nem beszelt itt 35ezer ide telepulo amcsirol, max egy nehez ddt es egy ket szazad vadaszgepet tudok elkepzelni…ja hogy igy is egy sokkal erosebb sereg allomasozna itt mint a mienk hat az mar a mi szegenysegi bizonyitvanyunk :D

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 342
100 802
113
De 35.000?!

Jöjjön 200 amcsi, pár ezer összesen az olaszokkal, horvátokkal, nem fáj.

De a saját földünkre a mi haderőnknél több, nagyobb harcértékkel rendelkező amcsit?!!

Bazzz, ezt már nem lehet eladni épeszű embernek, ahogy 91' előtt a szovjeteket sem lehetett! Akkor is ment a duma, hogy csak minket védenek az imperialistáktól, ugyan már!!!
A 35.000 orbitális faszság lenne!! Ennyien anno Taszáron sem voltak, pedig onnan voltak éles bevetések.
Az amcsik anno maguktól leléceltek, még 10 évig se voltak.
A ruszkik még megszállóként jöttek, megszállóként viselkedtek.
A legegyszerűbb lenne kiegészíteni velük a már itt lévő NATO harccsoportot.

Ha önálló bázist akarnak, az már tényleg érdekes....nekem ez a szám eddig fel sem tűnt!

• Dühítő
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 705
8 795
113
Senki nem beszelt itt 35ezer ide telepulo amcsirol, max egy nehez ddt es egy ket szazad vadaszgepet tudok elkepzelni…ja hogy igy is egy sokkal erosebb sereg allomasozna itt mint a mienk hat az mar a mi szegenysegi bizonyitvanyunk :D
És ezzel le is tudjuk, hogy nem veszünk rakétatüzérséget, male drónokat, több páncélost, több csöves tüzérséget...igazából semmit sem.

• Szomorú
Reactions: fip7 and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 648
53 654
113
A 35.000 orbitális faszság lenne!! Ennyien anno Taszáron sem voltak, pedig onnan voltak éles bevetések.

Ha önálló bázist akarnak, az már tényleg érdekes....nekem ez a szám eddig fel sem tűnt!
Meglátjuk.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 621
15 702
113

Nekem azzalse lenne bajom ha egy-ket allando bazist akarnanak itt ha jogi keretekkel korlatozzuk es az magyar hatisag is eljarhat amcsi katonaval szemben (ugye azt sehol nem engedi amerika) valamint konnyen haza lehet oket kuldeni jogi keretek mellett.
Inkabb az amcsi allomasozzok itt mint a roman vagy az orosz

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 621
15 702
113
Esetleg senki se állomásozzon itt. Mindenki húzzon szépen haza.
Mi meg álljunk már végre a saját lábunkra!
Na ez az ami nem fog meg tortenni ebben az evszazadban mert akkor nem a minimumot vettuk olna mindenbol es nem egy bohoc lenne a hm miniszter es az elmult 3 evben leszarva a dogrovason levo gazdasgot hitellel veszunk sok sok szep es halalos fegyvert.
De mivel nem ez tortent ilyen nem lesz

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 342
100 802
113
Nekem azzalse lenne bajom ha egy-ket allando bazist akarnanak itt ha jogi keretekkel korlatozzuk es az magyar hatisag is eljarhat amcsi katonaval szemben (ugye azt sehol nem engedi amerika) valamint konnyen haza lehet oket kuldeni jogi keretek mellett.
Inkabb az amcsi allomasozzok itt mint a roman vagy az orosz
Én úgy vagyok vele ne állomásozzon itt egy se, de az ukrán xarvihar sztem rossz irányba fog kifutni és csúnya polgárháborús káosz lesz. Akkor még jobb előre bebiztositani magad.
Jelképes amcsi jelenlétre gondoltam nem több tízezer katonára....a kérdés az amcsik mire gondolnak. Sztem Trump Kínára. Azaz biztosan kivon több ezer, tízezer katonát Európából. Abban kevés logika lenne, hogy a németektől 35.000-et ki és ide az összeset. A románok, lengyelek stratégiailag sokkal jobb helyen vannak.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 358
10 033
113
Esetleg senki se állomásozzon itt. Mindenki húzzon szépen haza.
Mi meg álljunk már végre a saját lábunkra!
Nincs saját láb. A NATO és EU szervezeteken belül kell maradni és szövetségi, koalíciós védelemben. A más kérdés, hogy ettől még erős hadsereg kell. De a keleti határa is vagyunk kicsiben a NATO-nak, ezért EU szövetséges harccsoport - benne a minimális eddig amcsi jelentéttel - garantánlja jobban a védelmünket.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 621
15 702
113
Én úgy vagyok vele ne állomásozzon itt egy se, de az ukrán xarvihar sztem rossz irányba fog kifutni és csúnya polgárháborús káosz lesz. Akkor még jobb előre bebiztositani magad.
Jelképes amcsi jelenlétre gondoltam nem több tízezer katonára....a kérdés az amcsik mire gondolnak. Sztem Trump Kínára. Azaz biztosan kivon több ezer, tízezer katonát Európából. Abban kevés logika lenne, hogy a németektől 35.000-et ki és ide az összeset. A románok, lengyelek stratégiailag sokkal jobb helyen vannak.
Szerintem ide max 1-2ezer ha jon es kesz

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 696
62 772
113
mert akkor nem a minimumot vettuk olna mindenbol es nem egy bohoc lenne a hm miniszter es az elmult 3 evben leszarva a dogrovason levo gazdasgot hitellel veszunk sok sok szep es halalos fegyvert.

Akkor ki baszta el? :rolleyes:
A hatalmon lévők.
És a megoldás az, hogy behívunk idegen csapatokat az országba?
Szégyen gyalázat! :mad:

Még most se lenne késő kapcsolni, mert talán 1 évünk még van.
Minimum aknásítani kellene az ukrán magyar határt....

• Tetszik
Reactions: Gavr11l and zsolti

Daneel

Well-Known Member
2021. február 10.
172
946
93
A jelenlegi legnagyobb veszélyt amire fel kell készülni az a,háború utáni maradék Ukrajna és a hadurak náci magánhadseregeik.
A magyar haderő harcértéke nulla közeli...
Egy USA kontingens , hivatalosan az orosz fenyegetés ellen, tökéletes elrettentés az ukránoknak, illetve a románoknak.
(Ha ukránok támadnak akkor a román is fog, amint a magyar hadsereg leamortizàlódott.)

A nagy duma és gyártás kiépítés mellett szart se fejlődtünk.
PR erős, azt ennyi.

Nem véletlenül aktiváltàk újra Palkovicsot és kapja meg a fegyverkezést...
Csak későn..

Inkább 30e Amcsi mint még egy Trianon....

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 373
16 150
113
Az Amik legalább, amit fogyasztanak, jól fizetnek mindenért, ahogy hallani. :)
Egy fenét, mindent a már leszerződött cégeikkel csináltatnak, szereznek be.
Taszáron csak a takarítók meg talán a szakácsok voltak magyarok.
Akik a "nagy megrendelésre" vártak, szépen pofára estek...