Emlékszem amikor Orbán azt mondta, hogy nem települhetnek amcsi repülőgépek magyarországra, Kecskmétre, nem is kell a pénzük, mert nem akarunk háborús céltábla lenni. Az öreg köpönyegforgató azt hazudik és azt mondja, ami az érdeke (nem a hazánké, saját családjáé és az Övé legyen a hatalom). Emlékszem a dumákra, hogy nem kell F-35, ne Fort Worth-be nézegessék mit csinálunk stb. Egyébként racionálisan nézve, az amerikai csapatoknak kelet és dél európában lenne a helyük. A kiépített bázisaik viszont Németországba vannak.. Ja ott voltam mikor Hodges tábornok azt magyarázta, hogy az EU-ban a NATO csapatoknak úgy kéne mozogni mintha otthon lennének mindenhol, tehát nem kéne parlamenti meg elnöki meg kormánydöntés hanem ott és akkor csoportosítanák át amikor akarják. Nos akkor itt a Fideszes szaktértők fel voltak háborodva, hogyan gondolják az amcsik, ne legyünk már orosz céltáblák. Most meg azt hiszik mert Trump néhány percet beszélget Orbánnal, már itt a kánaán. Majd megvéd az USA és az Oroszokkal meg kibékülnek és az EU meg megszívja, de mi nem. Ekkor marhaságot..Igen, nekem is feltűnt, hogy itt páran félreérthetik. Nem mind a 35.000 katona jönne ide, hanem ennyit vonnának ki a németektől. Jó eséllyel, egy kelet európai áttelepítésnél, elsősorban a lengyelek és a balti országok jönnének szóba, illetve Románia.
Hazánkba marginális létszám kerülne, technikával együtt. Legfeljebb egy dandár erővel, max. Esetleg Kecskemétre, valami légi erős erősítés még. Ez is akkor szerintem, ha megmarad a NATO az amerikaiakkal.
Illetve, akkor érdemes ezen filózni, ha maguk az amerikaiak mondják ezt az infót.