[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 835
3 952
113
Ez szerintem nem ennyira egyszerű...Több évszázados történelmi beidegződés Európában, hogy a pénzed legyen könnyen hozzáférhető formában, mert kb. 50 évente rádgyújtják a kontinenst és lehet menekülnöd kell, de legalábbis életben kell maradnod és valamiből újra is kell kezdened az életed. Az USA területén a polgárháború óta nem volt fegyveres konfliktus (Pearl Harbor nem jelentős). Kína is jól elvan a Kommunista párt irányítása alatt a II. vh óta és előtte is elég stabil helynek számított a császárság amíg a nyugatiak oda nem mentek sz@rt kavarni...(opium háborúk). A Britteket sem zargatta Hitleren kívül senki, inkább ők kavartak a kontinensen.
Európába többi részében meg már ez a második nagyobb konfliktus (az első Jugoszlávia felbomlása) a II. vh óta és a szovjet ellenes felkelések leverése után is nagy tömegek szedték a sátorfájukat. Jelenleg a migráns válság és az európai gazdaság lezüllesztése van folyamatban. Ezen pedig a EU és a NATO jelenlegi állapota sem segít...A lényeg hogy itt Európában szinte minden háztartás a következő nagyobb válságra készül és ha lehet nem kockáztatja a nehezen megszerzett vagyonát, amit lehet a következő pénzügyi válság vagy államosítás elporlaszt.
Ez így tök jó. Van egy íve.
Csak ez nem volt kérdés - egyébként kiterjedt attitűd kutatások vannak, s interdiszciplinális megközelítés is akad, szóval magyarázat van elég. Válasz és megoldási javaslat is. A szándék, a döntés hiányzik és a cselekvés.

Ugye egy olyan kérdésre sikerült válaszolnod, amit Te magad tettél fel…önmagadnak…?Pontosabban a kérdés el se hangzott…
Érvelési hibának is nevezhetném(szalmabáb), de meg csak polémia se alakult ki.

Eredetileg arról volt szó: vajon mire gondolhatott a költő… itt a közleményben hivatkozott megszólaló: a politikus.
Tegnap - talán késői időpont miatt - igazából itt a fórumon azt se sikerült elsőre értelmezni mi is hangzott el, aztán az se, h mit is mondott valójában.
Egy troll(?) megjegyzésre reagáltam.
A politikus nyilatkozatában a Draghi féle tanulmány egyik vezérmotívuma köszön vissza egy leegyszerűsített, általánosító formában. Egy nyilatkozattól talán ennyit lehet várni.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 969
6 371
113
Második mondatodra még reagálnék. A helytartókat, a bizottság elnöke, egyre lejjebb asszony jelöli egy-egy biztosi posztra. Tehát nem mi manővereztük magunkat "olyan" helyzetbe, hanem a dediktatórikus eu vezetés tette ezt velünk. Hogy ehhez mi köze a magyar diplomáciának, az maradjon a te titkod.
Ha bármilyen csoportban rendszeresen és folyamatosan szembe mész a többséggel, és akadályozod a többséget az akarata érvényesítésében, akkor félre fognak állítani. Mivel az eu szabályai szerint valamilyen posztot kellett adni a magyar biztosnak is, megkapta az egészségügyet meg állatjólétet, ahol gyakorlatilag nulla befolyása van.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 685
38 929
113
Az eu arra költ pénz, amit fontosnak tart. A többség fontosnak tartja ukrajna támogatását, ezért van a támogatásukra pénz.

A polgárokat svájc kivételével ritkán kérdezik meg bármiről. A választott vezetők hozzák helyettük a döntéseket. Ez van nálunk is, az eu-ban is.
Az EU nem költheti semmire azt a pénzt, amit a tagországok nem szavaznak meg. Egy ország-egy szavazat, plusz vétó jog...
Az EU egyenlő jogállású tagországok által létrehozott nemzetek kormányai alkotta gazdasági és politikai szövetség....-nek indult.
Így épül fel. Az, hogy wunderlájen mit smsezik, az nem lehetne jogi kategória, úgy ahogyan olyan sem létezik, hogy a "júnió" a tagországok nevében, vagy a tagországok kontójára, bármiféle pénzügyi manővert végrehajtson...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 685
38 929
113
Mi az? Az oroszok beengedték Hmeimim bázisra a menekülő polgárokat, a NATO meg nem a sajátjait?

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 685
38 929
113

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 274
7 637
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 737
54 267
113

Várható volt.
Én egy ilyen hírnek őszintén nagyon de nagyon örültem volna, lehett még pezsgőt is durrantottam volna, komolyan!

20 éve, bassza meg, nem most!!!

Mit akarnak ezek 150 milliárdból USA, UK, Törökök nélkül, meg főleg mikorra?!!!!

Nevetséges!

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 274
7 637
113
Én egy ilyen hírnek őszintén nagyon de nagyon örültem volna, lehett még pezsgőt is durrantottam volna, komolyan!

Mit akarnak ezek 150 milliárdból USA, UK, Törökök nélkül, meg főleg mikorra?!!!!

Nevetséges!
tegyük hozzá nyersanyag, és energia nélkül ...

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 345
113
Raphaël Glucksmann francia baloldali EP-képviselő vasárnap felszólította az Egyesült Államokat, hogy adják vissza Franciaországnak a Szabadság-szobrot, mert az amerikaiak úgy döntöttek, hogy „a zsarnokok oldalára állnak” – írja a CNN nyomán a Portfólió.

"szabadság szobor" :D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: tarzaan and Pogány

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 651
5 854
113

Nevetséges!
Az USA kihagyására megesküdtem volna Trump miatt, de a briteké, törököké meglep.
Jó, persze ők nem EU tagok, de a kapacitás és a felhozatal így elég gyér lesz egy darabig.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 737
54 267
113
Az USA kihagyására megesküdtem volna Trump miatt, de a briteké, törököké meglep.
Jó, persze ők nem EU tagok, de a kapacitás és a felhozatal így elég gyér lesz egy darabig.
Vicc. Semmink nincs, de legalább még a jelenlegi Izraelbe is beleállt az EU, ha esetleg David sling, spike, EW vagy drón tech kéne!

Bohócok ezek...

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 651
5 854
113
Vicc. Semmink nincs, de legalább még a jelenlegi Izraelbe is beleállt az EU, ha esetleg David sling, spike, EW vagy drón tech kéne!

Bohócok ezek...
Saját keretből továbbra is lehetne mindenhonnan (kivéve Oroszország, Kína...) vásárolni, de persze az minket nem érint.
Majd lemondunk az EU-s keretről is.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 737
54 267
113
Saját keretből továbbra is lehetne mindenhonnan (kivéve Oroszország, Kína...) vásárolni, de persze az minket nem érint.
Majd lemondunk az EU-s keretről is.
Az EU majd jól ki fog fejleszteni 25 év múlvára valami megkésett túlbonyolított szart, 55 db-ot meg majd gyárt a németeknek, 55-öt a franciáknak, 45-öt az olaszoknak, 30-at a spnyoloknak, a többiek meg elállnak tőle menet közben félúton, 2034-ben.

Akkora siker lesz mint a Tiger/Tigre, vagy az EF/Rafale kb.!

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 651
5 854
113
Az EU majd jól ki fog fejleszteni 25 év múlvára valami megkésett túlbonyolított szart, 55 db-ot meg majd gyárt a németeknek, 55-öt a franciáknak, 45-öt az olaszoknak, 30-at a spnyoloknak, a többiek meg elállnak tőle menet közben félúton, 2034-ben.

Annak nem sok értelme van, hogy magukat tömik fegyverekkel, miközben keletről várják a veszélyt!
Ha keletet nem erősítik, akkor pedig majd a saját erőikből kellene átcsoportosítani, ami többe kerülne nekik.

• Tetszik
Reactions: fishbed and gergo55

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 812
63 345
113

Vagy az egyik legnagyobb sikertörténetük az A400-as teherszállító. :rolleyes:
De a közös harckocsi projekt is már most félre ment XD