[HUN] Leopard 2

A Bölényroham 2025 gyakorlatra a Leopard harckocsik vasúti átcsoportosítással jutnak el a Bakonyba, melynek első mozzanata a nagymacskák berakodása volt március 21-én.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Vasúton a nagymacskák! - Megérkeztek harckocsizóink a Bölényroham 25/2. gyakorlat helyszínére...

Vékonyabb mint egy póló, akár kézzel is varrhatod.

Meg is lett a HM következő világmegváltó képessége, a Honvéd Huszárvarrónő Zászlóalj.Olyan hölgyek jelentkezését várják az alakulatba, akik lovasroham közben egyik kezükkel a bajuszukat pödörgetik,miközben a másikkal barracuda-t,dolmányt varnak,lyukas tiszti zoknit stoppolnak. :D

Lassan eltelik 2025 első negyedéve és még idén 1db nagymacska sem érkezett. Tavaly év végén amilyen tempóban érkeztek, azt hittem erre az időre már csak pár darab fog hiányozni....Elvileg arról volt szó, hogy havi 2db érkezik és nyárra itt lesz a teljes flotta.
A Lynx-ek érkezéséről is nagy a csend, kivéve a múltkori 1db-ot ami Németországból jött. Egyedül talán a Gidránokról volt hír az újabb 56db-ról, de hogy azok mikor érkeznek azt sem igen tudni...

Lassan eltelik 2025 első negyedéve és még idén 1db nagymacska sem érkezett. Tavaly év végén amilyen tempóban érkeztek, azt hittem erre az időre már csak pár darab fog hiányozni....Elvileg arról volt szó, hogy havi 2db érkezik és nyárra itt lesz a teljes flotta.
A Lynx-ek érkezéséről is nagy a csend, kivéve a múltkori 1db-ot ami Németországból jött. Egyedül talán a Gidránokról volt hír az újabb 56db-ról, de hogy azok mikor érkeznek azt sem igen tudni...
Pedig év elején jött néhány, ha jól emlékszem...

• Tetszik
Reactions: Tumpek
Az A7 NERA páncélzatot tartalmaz, de az ukrán tapasztalatok (a tank borzalmasan sérülékeny és ki van szolgáltatva a drónoknak, ATGM-nek) alapján szintén ukrán példa alapján volna értelme pótlólagos NERA téglák felszerelésének az A7-re (ukránoknál A4, A6 van) attól függetlenül, hogy lesz-e majd valamikor APS rajta. Nem túlságosan nagy költség lenne és jelentősen óvná a kezszem életét, növelné a tank túlélőképességét. (igen dudi szándékosan tankot írtam, nem szeretem a hk nevet, az egész világ tanknak hívja rajtunk kívül).

Az A7 NERA páncélzatot tartalmaz, de az ukrán tapasztalatok (a tank borzalmasan sérülékeny és ki van szolgáltatva a drónoknak, ATGM-nek) alapján szintén ukrán példa alapján volna értelme pótlólagos NERA téglák felszerelésének az A7-re (ukránoknál A4, A6 van) attól függetlenül, hogy lesz-e majd valamikor APS rajta. Nem túlságosan nagy költség lenne és jelentősen óvná a kezszem életét, növelné a tank túlélőképességét. (igen dudi szándékosan tankot írtam, nem szeretem a hk nevet, az egész világ tanknak hívja rajtunk kívül).
Ez a7+ ezen van a legtöbb nera a világon jelenleg meg a legnehezebb is emiatt. Ez a nèmetek A7-eseihez de a svéd strv-hez képest is mindenhol vastagabb páncélt kapott. ( aknavédelem, tető, toronyoldal, oldalpáncèl etc)

Te ERA-ra gondolsz pluszkènt nem nem?

Ez a7+ ezen van a legtöbb nera a világon jelenleg meg a legnehezebb is emiatt. Ez a nèmetek A7-eseihez de a svéd strv-hez képest is mindenhol vastagabb páncélt kapott. ( aknavédelem, tető, toronyoldal, oldalpáncèl etc)

Te ERA-ra gondolsz pluszkènt nem nem?
Vagy ERA, amelyik célszerűbb. Az ukrik mindenre felpakolták, az A6-ra is és akkor még a tyúkketrecről nem is beszéltünk. Az ukrán tapasztalat az, hogy amit csak lehet pakolnak a harcjárművekre.

Azt lehet tudni, hogy a maradék nagymacskák körülbelül mikor várhatók, idén teljes lesz a flotta? Havi 2db-ot ígértek, ha jól számolom 11 db hiányzik még, de már negyed év eltelt...