Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

Még tegnapihoz megjegyzés: azért sem bírom ezeket az aszpartámos meg egyéb lófaszos édesítőket, mert amikor csak egy kicsit is iszok belőlük másnapra (de van amikor aznap) begyullad tőle a fogínyem, mosás, öblítés, minden mellett.

Tegnap vettem ilyen tutti-frutti ízű Fantát kíváncsiságból, azon túl, hogy olyan vegyipari hulladék íze van, mint a kevertnek (na az a másik döglé amit kiirtanék) mára megint beszart az ínyem

Szerintem a gyomrodban és a beleidben is gyulladást okoz csak az nem látszik...
Az aszpartám nagyon veszélyes, szó szerint egy ipari mellék hulladék, és szerintem emberi fogyasztásra alkalmatlan. Konkrétan bomlás során pl. metanol-á bomlik egy része. Ami meg ugye sejtméreg.
Meg ugye rákkeltő. De kb. sosem fogják betiltani, mert akkora biznisz az a szar az élelmiszer ipar számára.
Ugyanis 200-szor édesebb a cukornál, miközben szarért-hugyért előállítható.
 
Még tegnapihoz megjegyzés: azért sem bírom ezeket az aszpartámos meg egyéb lófaszos édesítőket, mert amikor csak egy kicsit is iszok belőlük másnapra (de van amikor aznap) begyullad tőle a fogínyem, mosás, öblítés, minden mellett.

Tegnap vettem ilyen tutti-frutti ízű Fantát kíváncsiságból, azon túl, hogy olyan vegyipari hulladék íze van, mint a kevertnek (na az a másik döglé amit kiirtanék) mára megint beszart az ínyem
Mi ebből a tanulság? Maradj a pálinkánál.
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Szerintem hasznos a 72h -s pakkba :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Szerintem hasznos a 72h -s pakkba :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Első kemencében sütött kenyerem félbarna volt. Olyan keményre sikeredett, hogy az nem 72 órás hanem 72 napos csomagba is elfért volna.
Kb.:
 
Első kemencében sütött kenyerem félbarna volt. Olyan keményre sikeredett, hogy az nem 72 órás hanem 72 napos csomagba is elfért volna.
Kb.:
Azért nem voltak hülyék régen sem, hetekig/hónapokig a hajókon, stb.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
Bárányhús kóstolás és verseny:
"Bárányhúst szinte kizárólag a húsvéti időszakban fogyasztunk hazánkban, éves átlagban mindössze 20-30 dekagramm fogy fejenként. Aki kedvet érez, hogy megízlelje ezt a finom és egészséges húsfélét, keressen rá a kóstoltatási helyszínekre és időpontokra az Agrármarketing Centrum, valamint a kampányban érintett vásárcsarnokok közösségi média felületein."
"öt budapesti vásárcsarnokban tartanak kóstoltatásokat, valamint a Társaság Facebook, Instagram és TikTok oldalán találkozhatnak ismeretterjesztő, szemléletformáló posztokkal és receptekkel. 2025. április 9 és 16. között pedig online nyereményjátékot indítanak „Vállald bee-e-e” szlogennel. A játék keretében egy saját, bárányhúsból készült receptet vagy egy ehhez kapcsolódó receptfotót kell elküldeni az Agrármarketing Centrum facebook oldalán meghirdetett felhívásra. A játék fődíja egy raclette grill szett lesz."
 
Hát ott biztosan.
Próbáld inkább a pincében.
Egy 10 ezer forint alatti tételt egy éven belül mindenképpen érdemes elfogyasztani. Egy 20-25 ezer forintért vásárolt pezsgő ellenben akár 5 évig is a csúcson marad. Az évjáratos és prémium champagne-ok 10 évig tárolhatók.

Namost a nagy magyar átlag nem nagyon vesz pezsit 10 ezer fölött.

De a pince jó ötlet.
 
491354782-383157221559472-9196439387573648019-n.jpg

Jöhet a nyúl.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby