Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
37 507
50 978
113
De ha megkapnám a gyártósort és a dokumentációt, akkor le tudnám gyártani otthon a garázsban is. A gép meg van tervezve, a gyártósor arra van kiképezve, a munkás meg ugyanazt a nem túl izgalmas dolgot kell sorozatosan és precízen végrehajtsa minden egyes példányon. Minden a kezük alatt van, annyi a dolguk, hogy odafigyeljenek és úgy gyártsanak le mindent, ahogy azt a tervezők leírták.
Én eddig 3-szor álltam neki Lasagne-t készíteni és egyszer sem sikerült rendesen, pedig más már elég jól megy. Pedig ez csak egy szutyok lasagne. N+1 recept után sem értem, hogy mi baj...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
17 886
11 864
113
Én eddig 3-szor álltam neki Lasagne-t készíteni és egyszer sem sikerült rendesen, pedig más már elég jól megy. Pedig ez csak egy szutyok lasagne. N+1 recept után sem értem, hogy mi baj...
Lehet nem szorult beléd annyi főzőtudomány, amennyi egy pohár forróvízhez kell. Van ilyen ember is. Egy gyári összeszerelő melóhoz is kell valamennyi műszaki érzék. De ha a melós nem alkalmas pl szegecselésre (lasagne), attól még lehet ha a kábelezéssel (töltöttkáposzta) vagy szénszálas elemek készítésével (piskótatészta) jól boldogulna betanítás után. Amúgy meg minden folyamat részekből áll össze, amiket olyan rövidre és egyszerűre darabolsz fel, amennyire csak akarsz és amilyenre szükséges. Ha a melós nem tudja megcsinálni rendesen amit kell, akkor vagy b*szd ki, vagy adj más munkát neki amit rendesen el tud végezni vagy add neki a meló felét és egy másik munkásnak a másik felét.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
22 984
26 616
113
A szomszéd folyton ezt a tamalest emlegeti, én meg mindig elmondom neki hogy a kukoricát az állatoknak adom.
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
22 984
26 616
113
Amúgy ki mire esküszik, szendvicstalpú edény, kerámia bevonatú,öntöttvas, vagy a rendes kendermagos? Én speciel ki nem állhatom a duplafalú edényeket, a kendermagos vált be nekem, az asszonynak persze nem az kell.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
22 984
26 616
113
Ezt lehet ismerem de így még nem halottam, szóval neked melyik ez a "rendes kendermagos". A többire a válasz: öntöttvas nagyon jó szerintem, némely ételhez kerámia bevonat kell (13 éves korom óta hobbi szinten főzök, most 25 vagyok)
Amilyen öreganyádnak is volt. :) A belseje.
 
  • Tetszik
Reactions: Celebra

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 248
10 023
113
Amúgy ki mire esküszik, szendvicstalpú edény, kerámia bevonatú,öntöttvas, vagy a rendes kendermagos? Én speciel ki nem állhatom a duplafalú edényeket, a kendermagos vált be nekem, az asszonynak persze nem az kell.
Kuktára, kettő is van belőle.