Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

M

molnibalage

Guest
De ha megkapnám a gyártósort és a dokumentációt, akkor le tudnám gyártani otthon a garázsban is. A gép meg van tervezve, a gyártósor arra van kiképezve, a munkás meg ugyanazt a nem túl izgalmas dolgot kell sorozatosan és precízen végrehajtsa minden egyes példányon. Minden a kezük alatt van, annyi a dolguk, hogy odafigyeljenek és úgy gyártsanak le mindent, ahogy azt a tervezők leírták.
Én eddig 3-szor álltam neki Lasagne-t készíteni és egyszer sem sikerült rendesen, pedig más már elég jól megy. Pedig ez csak egy szutyok lasagne. N+1 recept után sem értem, hogy mi baj...
 
Én eddig 3-szor álltam neki Lasagne-t készíteni és egyszer sem sikerült rendesen, pedig más már elég jól megy. Pedig ez csak egy szutyok lasagne. N+1 recept után sem értem, hogy mi baj...
Lehet nem szorult beléd annyi főzőtudomány, amennyi egy pohár forróvízhez kell. Van ilyen ember is. Egy gyári összeszerelő melóhoz is kell valamennyi műszaki érzék. De ha a melós nem alkalmas pl szegecselésre (lasagne), attól még lehet ha a kábelezéssel (töltöttkáposzta) vagy szénszálas elemek készítésével (piskótatészta) jól boldogulna betanítás után. Amúgy meg minden folyamat részekből áll össze, amiket olyan rövidre és egyszerűre darabolsz fel, amennyire csak akarsz és amilyenre szükséges. Ha a melós nem tudja megcsinálni rendesen amit kell, akkor vagy b*szd ki, vagy adj más munkát neki amit rendesen el tud végezni vagy add neki a meló felét és egy másik munkásnak a másik felét.
 
A szomszéd folyton ezt a tamalest emlegeti, én meg mindig elmondom neki hogy a kukoricát az állatoknak adom.
tamales-in-steamer-forweb.jpg
 
Amúgy ki mire esküszik, szendvicstalpú edény, kerámia bevonatú,öntöttvas, vagy a rendes kendermagos? Én speciel ki nem állhatom a duplafalú edényeket, a kendermagos vált be nekem, az asszonynak persze nem az kell.