Szigorúan sárga lavórral és benzinfőzővelEredeti Kínai?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szigorúan sárga lavórral és benzinfőzővelEredeti Kínai?
Köszi. Itt folytassuk.ha előfőzöd akkor arra figyelj, hogy olaszos legyen azt hiszem aldente a hivatalos neve, a lényeg, hogy még roppanós legyen a belseje a tésztának és a sütőben legyen csak teljesen kész. amit dudi mondott a besamelről az szerintem nem helyes mert a liszt pont annyi tejet vesz fel főzés közben amennyit kell azután már nem fog többet, vagy te adsz hozzá kevés tejet.
A szomszéd folyton ezt a tamalest emlegeti, én meg mindig elmondom neki hogy a kukoricát az állatoknak adom.
Amúgy ki mire esküszik, szendvicstalpú edény, kerámia bevonatú,öntöttvas, vagy a rendes kendermagos? Én speciel ki nem állhatom a duplafalú edényeket, a kendermagos vált be nekem, az asszonynak persze nem az kell.
Én épp ezért nem szeretem őket, lassan melegszik fel, tehát több energia. Ha meg marad benn valami és el akarom tenni másnapra a hűtőbe akkor kb a sose hűl ki kategóra. Mondjuk a feleségem is ezeket szereti. A mai menüt én csináltam otthon, sima piros lábasban, kb kiló lapocka féleség + egy csülökből , vargányás pöri nokedli. Kivételesen az összes finnyás gyerek megette.van vastag falú rozsdamentes elég drága cucc, én például abban szeretek levest főzni (mindent bele 1 tál étel), mert leveszed a gázt, rárakod a fedőt, és sokáig marha melegen tart, ergo szinte összepárolja az ízeket....
Én épp ezért nem szeretem őket, lassan melegszik fel, tehát több energia. Ha meg marad benn valami és el akarom tenni másnapra a hűtőbe akkor kb a sose hűl ki kategóra. Mondjuk a feleségem is ezeket szereti. A mai menüt én csináltam otthon, sima piros lábasban, kb kiló lapocka féleség + egy csülökből , vargányás pöri nokedli. Kivételesen az összes finnyás gyerek megette.
Köszi. Itt folytassuk.
Semmi ilyesmit nem vagyok hajlandó venni. Alapanyagokat veszek és abból főzök. Kétszer vettem életemben valami előre elkészített cuccot. Az egyik olyan szar volt, hogy kidobtam, mert ehetetlen volt. Ok, a tésztán (még?) nem én gyúrom, de a többit én csinálom. Ez is egy jó hobbi és nem szemetet eszem.Nekem még annyi jutott eszembe, ha csak simán veszel egy dobozos Knorr Lasagne cuccot, betartod amit a hátára írtak, azt nehéz eltolni.... S még ízre sem rosz.... Mottó: a kevesebb néha több. Persze nem echte Olasz, de ha valaki mennyei tipusu Lasagne-t akar, vagy menjen el Olasz honba, vagy egy minőségi Olasz szakáccsal (vagy szakács tudással) bíró étterembe... Olasz honban Toscána a minőségi célpont ha kajáról jó borról és jó életről van szó. Különösen javallott
Semmi ilyesmit nem vagyok hajlandó venni. Alapanyagokat veszek és abból főzök. Kétszer vettem életemben valami előre elkészített cuccot. Az egyik olyan szar volt, hogy kidobtam, mert ehetetlen volt. Ok, a tésztán (még?) nem én gyúrom, de a többit én csinálom. Ez is egy jó hobbi és nem szemetet eszem.
Zacskós levest néha tolok, de azokat is feljavítom ezzel azzal.absz egyet értek, mert én már vagy 22 éve főzök magamra..... de azért van amikor feltételekkel könnyítem a napi túlélést
Zacskós levest néha tolok, de azokat is feljavítom ezzel azzal.
Maradjunk a lazannyánál, annak a tésztáját megéri neked csinálni mivel sokkal másabb mint a bolti (sokkal tartalmasabb tényleg jól eltelít már 1 spatula méretű kocka is), mondjuk csak akkor fogj bele ha van időd mert én rengeteget bíbelődök vele amikor csinálom.Semmi ilyesmit nem vagyok hajlandó venni. Alapanyagokat veszek és abból főzök. Kétszer vettem életemben valami előre elkészített cuccot. Az egyik olyan szar volt, hogy kidobtam, mert ehetetlen volt. Ok, a tésztán (még?) nem én gyúrom, de a többit én csinálom. Ez is egy jó hobbi és nem szemetet eszem.
Hétvégén szoktam nagyobbakat főzni, hét közben csak kisebbekkel. Télen, amikor kint úgysem lehet semmit csinálni, akkor van idő ilyesmire.Maradjunk a lazannyánál, annak a tésztáját megéri neked csinálni mivel sokkal másabb mint a bolti (sokkal tartalmasabb tényleg jól eltelít már 1 spatula méretű kocka is), mondjuk csak akkor fogj bele ha van időd mert én rengeteget bíbelődök vele amikor csinálom.
Köszi a tippet, lehet, hogy lesz ilyen is.Lassanya helyett probalkozz szerintem a husos retessel. /nem azert mert magyaros ugy izesited ahogy akarod./ hanem mert sokkal de sokkal egyszerubb. Frissen a legjobb mint nagyon sok minden amikor a belselye jo szaftos a teteje meg meg ropog egy vekony reteg./ ha tulhul sajnos ez a roppanossag elveszik./
Marcato Atlas tésztakészítő, minden forintot megérSemmi ilyesmit nem vagyok hajlandó venni. Alapanyagokat veszek és abból főzök. Ok, a tésztán (még?) nem én gyúrom, de a többit én csinálom. Ez is egy jó hobbi és nem szemetet eszem.
Mármint xar kajából? Mivel elég multikulti utcában lakom így óhatalanul belefutok ebbe abba. A legfurább kajákat az NDK-s csinálja. Van nekik a brat hering, ecetes vöröshagymás lében, kb mint nálunk a szigetközi ecetes hal. Csak nem pontyból hanem heringből. Na az nem jön be. Meg van nekik pacaljuk, de nem úgy csinálják mint mi, valami paprika nélküli savanyú izé krumplival. Hát az se egy nagy valami, pedig a pacalt szeretem. Aztán van nekik egy sülze nevű aszpikra hajazó uborkás nyelves valami. Az már ehető. Amit viszont szeretek az a blutwurst, másabb mint a miénk, inkább préshurkára hajaz. Nyelv meg zsírszalonna darabok vannak benn, jó majorannás, na az finom. Dunsztos üvegbe szokta tölteni az öreg aztán kifőzik katlanban, (kb mint autokláv) így eláll a spájzban nagyon sokáig, nem kell gyorsan megenni. Na meg a hohzeitsuppe, na az is ehető, egyszer kétszer egy évben.Aki nem ismerné, egy erjesztett hering étel, amit a svédeknél nemzeti eledel. A fehérje lebontásáért - rohadás- felelős baktériumok munkáját egészen kevés sóval is meg lehet akadályozni, közben más baktériumok a húsban található cukrot savvá bontják, kialakítva a jellegzetes savanyú ízt és borzalmas szagot.
Ha már gasztronómia, hozhatnánk érdekességeket