Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 173
57 334
113
Babák,olyan házikolbászt vettem tegnap,hogy ma a tranzitban bele kellett nyúlnom az ellátmányt tartalmazó bőröndbe,és diszkréten,a ferihegyi legnagyobb kijelző előtt,leültem,és egy 30centis darabkát betoltam az arcomba,nem volt kenyér,így kényszerből a kolbászos szendókkal kellett felütnöm.
Az utazó közönség reakcióját mindenki fantáziájára bízom...:D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 752
26 079
113
Mindenből igyekeznek kispórolni az anyagot. Pont múltkor puffogtam mert nem találtam rendes ásványvizes palackot. Érezhetően sokkal vékonyabb mint 6 vagy 8 évvel ezelőtt, nincs tartása. Másik örök vesszőparipám a gyerekkori ízek. Egy mostani kapucíner szelet fosfasírt a régihez képest. A franc tudja mi mindent helyettesítenek benne valami silány minőségű összetevővel. Már régóta meg akarom osztani valakivel hogy mennyire zavarnak ezek szóval kösz hogy kiírhattam magamból :D
Mellesleg eszembe juttattad anyám sütijeit. Ugyanúgy egy békebeli darálót használt. De jó is volt. :)
Hát ez nekem is nagy problémám, régebben szerettem a rántott löncsöt, amit ma kapsz a boltban nem lehet kirántani mert szétesik, de ez csak 1 a sok közül.
Kis extra a probléma megfejtésére: ahol az eddigi életem jelentős részét éltem, abban a kis városkában ismerjük a helyi cukrászt, Ő elmondta a frankót, hogy miért szar minden, amióta EU-s "törvények" "szabványok" vannak, úgy le van szabályozva, hogy egyszerűen lehetetlen normális alapanyagokat használni, minden úgy van kitalálva, hogy egyszerűbb és jóval olcsóbb legyen az előre legyártott porokkal készíteni a lehető legtöbb árút. Abszolúte senkit nem érdekel, hogy íztelen/műízű a cucc, erre van kihegyezve a szabályozás.
Kapucínerre meg tippelni tudok, kihagyják a valódi cukrot mert az káros és helyette valami kémiai sz@rvihart kevernek bele édesítő néven, még kávé helyett kávé aroma stb...
 
M

molnibalage

Guest

Kipróbáltam, egyszerű és nagyon jó. Aki akarja a végén nyomja össze a húsgombócot, úgy könnyebb a tésztával keverni.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 766
113
Nem is tudom, hogy van kéne tenni? A humor, meg a szép nős topikba is elmenne.
Ennyire béna főzős videót még életemben nem láttam. A csaj mintha nem a saját kezeit használná, hanem csak kölcsönkérte őket valakitől.
De lehet pont ezért válik viccessé az egész.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 766
113
Fenomenális ez a pasas. A magyar gasztro-videobloggerkedés esthajnalcsillaga.
Mostanában vett magának egy indukciós főzőlapot. Várom a további videóit.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 752
26 079
113
Alatta a kommentek nagyon ütnek, ekkora tahó parasztokat életemben nem láttam... Lehet nekem sok ez így csapatépítő után, de én sem baszogattam ennyit a corvinusos csapatot akik pechükre pont velünk 1 időben jötte csapatépítőzni...
Éééééssss, hogy ne szakadjunk el a gasztró témától, tegnap este ebédre csináltunk jó kis kandós paprikás krumplit jó sok kolbásszal, nagyon jó lett. Ifi szálló udvarának másik végében a corvinusos csapat "fiú" tagjai (erősen idézőjelben) már ott bajban voltak, hogy nem tudnak fát hasogatni arra szépen megkértek minket :)
Azután összeszenvedtek valami tüzet és végül tőlünk elkérték inkább a gázt egy másiki bográcsnak, na az egyik csajszi tőlünk mondta, hogy ők is paprikás krumplit csinálnak, én mint hobbi szakács felajánlottam szolgálataimat többedmagammal, mert a mi pkrumplink elsőosztályú! Ezt illedelmesen visszautasították mert ők is nagyon jót tudnak csinálni (mondták ők), de jelezték, hogy társaságnak nem vagyunk utolsók szóval maradjunk és nem bántam meg, hogy maradtunk mert egy új fajta paprikáskrumpli receptet hoztam a nagyérdemű HTKA olvasói számára:
Szóval kell egy bogrács benne zsír, erre azonnal rádobni a hagymát és a kolbászt (jelzem mi pislogunk de ők nagyon finomat csinálnak szóval várunk), amikor felolvad a zsír a hagyma és a kolbász alatt
MOST mindenki bontson egy sört vagy igyon egy felest és üljön le!
mehet bele a felkarikázott paprika és paradicsom!
én ennél a pillanatnál kérdeztem meg, hogy bocsi ti véletlenül nem lecsót csináltok? határozott elutasítás a hölgytől, hogy ő így ismeri, mi ekkor visszavonultunk röhögni mert megbántani nem akarunk senkit nameg kiszáradtunk és feltöltöttük poharainkat.
Na mire visszaértünk akkor volt kb kész a lecsó, ha lecsót csináltak volna, tudjátok szépen összeesett a paprika stb...
És akkor öntik fel vízzel a cuccost és raknak bele 2-4 kiló kockázott krumplit, sót, borsot (tőlünk kaptak mert nem volt nekik) és őrölt pirospaprikát.
Átolvastam a szöveget egy kicsit összevissza de ez lehet a másnaposság hatása BOCS.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and vilmoci

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 281
84 014
113
Alatta a kommentek nagyon ütnek, ekkora tahó parasztokat életemben nem láttam... Lehet nekem sok ez így csapatépítő után, de én sem baszogattam ennyit a corvinusos csapatot akik pechükre pont velünk 1 időben jötte csapatépítőzni...
Éééééssss, hogy ne szakadjunk el a gasztró témától, tegnap este ebédre csináltunk jó kis kandós paprikás krumplit jó sok kolbásszal, nagyon jó lett. Ifi szálló udvarának másik végében a corvinusos csapat "fiú" tagjai (erősen idézőjelben) már ott bajban voltak, hogy nem tudnak fát hasogatni arra szépen megkértek minket :)
Azután összeszenvedtek valami tüzet és végül tőlünk elkérték inkább a gázt egy másiki bográcsnak, na az egyik csajszi tőlünk mondta, hogy ők is paprikás krumplit csinálnak, én mint hobbi szakács felajánlottam szolgálataimat többedmagammal, mert a mi pkrumplink elsőosztályú! Ezt illedelmesen visszautasították mert ők is nagyon jót tudnak csinálni (mondták ők), de jelezték, hogy társaságnak nem vagyunk utolsók szóval maradjunk és nem bántam meg, hogy maradtunk mert egy új fajta paprikáskrumpli receptet hoztam a nagyérdemű HTKA olvasói számára:
Szóval kell egy bogrács benne zsír, erre azonnal rádobni a hagymát és a kolbászt (jelzem mi pislogunk de ők nagyon finomat csinálnak szóval várunk), amikor felolvad a zsír a hagyma és a kolbász alatt
MOST mindenki bontson egy sört vagy igyon egy felest és üljön le!
mehet bele a felkarikázott paprika és paradicsom!
én ennél a pillanatnál kérdeztem meg, hogy bocsi ti véletlenül nem lecsót csináltok? határozott elutasítás a hölgytől, hogy ő így ismeri, mi ekkor visszavonultunk röhögni mert megbántani nem akarunk senkit nameg kiszáradtunk és feltöltöttük poharainkat.
Na mire visszaértünk akkor volt kb kész a lecsó, ha lecsót csináltak volna, tudjátok szépen összeesett a paprika stb...
És akkor öntik fel vízzel a cuccost és raknak bele 2-4 kiló kockázott krumplit, sót, borsot (tőlünk kaptak mert nem volt nekik) és őrölt pirospaprikát.
Átolvastam a szöveget egy kicsit összevissza de ez lehet a másnaposság hatása BOCS.

Ott követtél el hibát,hogy elkwzdted olvasni a kommenteket.
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 582
4 660
113
A kése is nagyon jó. Egy ideje azon agyalok, hogy rendelek egyet.

Mi egy nagyon hasonló japán séfkést vettünk pár éve. Jobban ívelt az éle, de maga a penge nem ennyire magas. Hagymát, zöldséget apróra vágni eszméletlen könnyen és hatékonyan lehet vele. Azt viszont nem kedvelem benne, hogy a hús vágás közben szeret feltapadni a pengéjére. Például pörikockánál engem bosszant, hogy 3-4 is feltapad egymás fölé, amiket vagy lelökdösök, vagy amikor úgy érzik akkor leesnek és szétgurulnak. Jó esetben a vágódeszkán vagy az asztalon, rossz esetben azon a tetves járólapon, amin minden meglátszik. Ilyen esetben húsvágás után fel is kell mosni. Az a márvány járólap volt az egyik legbutább döntésünk. Az egyetlen jó dolog benne, hogy nyáron a melegben nagyon kellemes rajta mezítláb mászkálni.:)
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 522
26 291
113
Valahogy betévedtem ebbe az oldalra nagyon olyan éhes lettem (kaja van bőven itthon, de ez más. :D) .
Hogy ne csak én szenvedjek, így belököm ide! 1 jóakaró. :D :eek::hadonaszos:

 
  • Tetszik
Reactions: zeal