NGSW - Next Generation Squad Weapon (USA)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 229
16 473
113
Azt rebesgetik, hogy a Booker után az NGSW kapja meg a guillotine-t
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Remélem minél hamarabb
Hát èn a gèppuskat megtartanák ha normálisan működik.
Meg dmr-nek a puskát. Ha a vortex hozná amit ígèrnek.

"Karabèlykènt" nem tudom mit akarnak vele.

Elmèletben tök jó, hogy nagyobb százalèkban talál az első lövès.
Gyakorlatban meg a lőszer nagy rèszèt nem így lövöd el.
Ha megnèznek 5 videót izraelből,5 videót ukrajnából leeshetne nekik.

Tènyleg èrthetetlen dolgaik vannak.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 589
88 757
113
Hát èn a gèppuskat megtartanák ha normálisan működik.
Meg dmr-nek a puskát. Ha a vortex hozná amit ígèrnek.

"Karabèlykènt" nem tudom mit akarnak vele.

Elmèletben tök jó, hogy nagyobb százalèkban talál az első lövès.
Gyakorlatban meg a lőszer nagy rèszèt nem így lövöd el.
Ha megnèznek 5 videót izraelből,5 videót ukrajnából leeshetne nekik.

Tènyleg èrthetetlen dolgaik vannak.
Géppuskának a .338-ast akarják, ez könnyű-géppuskának karaják.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 229
16 473
113
Géppuskának a .338-ast akarják, ez könnyű-géppuskának karaják.
Hát az megint bajos mert így + 1 fajta lőszer.

Masrèszt èn èrtem az új anyagok használatát, de kíváncsi lennèk ezek mennyire bírják a strapát. Ha jól emlèkszem 5.5kg a GPU.

Egy pkm is 2 kilóval nehezebb, pedig azon fölösleges dolog nincs.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 589
88 757
113
A köztes lőszert nem elsősorban a fizikai méreti hívták életre (persze ez is fontos szempont), hanem az, hogy túl nagy az energiája a puskalőszernek*. Ez a lőszer méretében kisebb mint egy puska lőszer, de energiájában megegyezik vele. Tehát ez a lőszer arra az alpvető problémára amire a köztes lőszert kitalálták nem megoldás.

Nagyon egyszerűen a puskalőszerrel nem az volt a legnagyobb probléma, hogy hosszú és "nehéz", hanem az, hogy nagyot rúg. Namármost ez a lőszer kisebb és könnyebb, mint egy puskalőszer, de ugyanakkorát rúg.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 220
10 536
113
Mert túl nagy, nehèz, erős egy hagyományos gèpkarabèlyhoz.

Keveset tud belőle vinni a katona.

Nem vèletlen lett az M14 M16-ra cserèlve.

Ez a fegyver a 20as tárkapacitásával nem általános lövèszfegyvernek való.

De nem az volt az indok az új lőszer mellett, hogy túl fejlettek már a testpáncélok, kell erősebb lőszer?

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 229
16 473
113
De nem az volt az indok az új lőszer mellett, hogy túl fejlettek már a testpáncélok, kell erősebb lőszer?
De a hülye indok az volt.

Valószínű nagyon kis súlynövekedèssel csinálnak majd olyan plateket ami ezt a lőszert is megfogja.

Utánna mi lessz? Mèg erősebb(nagyobb mèretű,nagyobb visszarúgású) lőszert csinálnak?

Szerintem GPU ès dmr-nek jó.
Leváltani vele a 762-t.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 589
88 757
113
Még a mai platek technológiájával is nulla pillanat alatt tud bármelyik ország olyan platet gyártani ami ellenáll ennek a lőszernek. Oké valamivel nehezebb lesz mint a jelenlegi plate, de nem dupla akkora lesz a tömege vagy valamilyen más hasonlóan drasztikus tömegnövekedésre kell gondolni.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 589
88 757
113
Egyébként én nem vagyok abban teljesen biztos, hogy egy modern lvl IV platet ez átlő. Az ilyen védelmi képességű platek a.30-06 M2 AP lőszertől védenek ami normális mértékegységre lefordítva 7,62x63-as lőszert jelent, aminek nagyjából 3600J a torkolati energiája, míg ennek az új lőszernek is körülbelül ekkora atorkolati energiája.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 229
16 473
113
Egyébként én nem vagyok abban teljesen biztos, hogy egy modern lvl IV platet ez átlő. Az ilyen védelmi képességű platek a.30-06 M2 AP lőszertől védenek ami normális mértékegységre lefordítva 7,62x63-as lőszert jelent, aminek nagyjából 3600J a torkolati energiája, míg ennek az új lőszernek is körülbelül ekkora atorkolati energiája.
Vissza nem keresem de elvileg itt sem a normál lőszer ami átviszi. Erre volt valahová berakva a fórumra teszt.

Gondolom ebböl a löszerből is van páncèltörő.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 589
88 757
113
Vissza nem keresem de elvileg itt sem a normál lőszer ami átviszi. Erre volt valahová berakva a fórumra teszt.

Gondolom ebböl a löszerből is van páncèltörő.
Amennyire nekem rémlik wolframos a páncéltörő lőszere. Az van 5,56-osból is (bár a lvl IV-t az sem viszi át) az SF-nek* és kb velük be is zárult a felhasználók széles skálája mert annyira drága néhány grammos wolfram hegyeket lövöldözni ezer vagy tízezer számra.

*Bár ők is inkább az M855A1-et használják.

• Tetszik
Reactions: endre and Ocses

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 229
16 473
113
Amennyire nekem rémlik wolframos a páncéltörő lőszere. Az van 5,56-osból is (bár a lvl IV-t az sem viszi át) az SF-nek* és kb velük be is zárult a felhasználók széles skálája mert annyira drága néhány grammos wolfram hegyeket lövöldözni ezer vagy tízezer számra.

Volt egyszer berakva valami videó, ahol kis távolságon lőnek platere. Ès megfogja. Nemnemlèkszem hány lövèst.

De ha minden igaz az nem pt lőszer volt.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 428
17 803
113

Én is erősen kétlem hogy átviszi, pláne nem komolyabb távolságon. Amin a videón lődöztek az ugyan a normál (nem a cső gyilkos emelt nyomású, acél fenekes) .277 volt, de az közelről se vitte őt. Lett egy nagy dudor. Namost ha közvetlen közelről nem viszi, akkor kétségeim vannak hogy 200 meg 400 méterről akár az emelt nyomású átfogja.

Volt itt régebben youtube-os video ahol világháborús 8x57-et lőttek Level IV-RE. Az ugye más liga, nehéz is meg a 4000 Jouoet nyaldossa. Közelről abból is megfogta a simát, az acél magvas páncéltörőt ami ugye kb 30-06 M2 szint tehát nincs meglepi, az egyetlen ami átvitte a Levél IV-et az a 8x57-es, antik speckó wolfram magvas páncéltörő.

Úgyhogy én arra szavazok hogy ha nincs wolfram mag, akkor nem lesz átütés a Fury-vel sem, ami legfeljebb egy gyenge puskalőszer, csak kompakt csomagolásban.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 271
65 316
113
dae206173cfc423a962299c19dcac9af.jpg

Szerintem jól látszik a táblázatban, hogy a különböző lövedékek mekkorát veszítenek az erejükből.
Nem hiszem, hogy az NGSW ez alól kívétel lenne.