Azt rebesgetik, hogy a Booker után az NGSW kapja meg a guillotine-t
Remélem minél hamarabb
Remélem minél hamarabb
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát èn a gèppuskat megtartanák ha normálisan működik.Azt rebesgetik, hogy a Booker után az NGSW kapja meg a guillotine-t
Remélem minél hamarabb
Géppuskának a .338-ast akarják, ez könnyű-géppuskának karaják.Hát èn a gèppuskat megtartanák ha normálisan működik.
Meg dmr-nek a puskát. Ha a vortex hozná amit ígèrnek.
"Karabèlykènt" nem tudom mit akarnak vele.
Elmèletben tök jó, hogy nagyobb százalèkban talál az első lövès.
Gyakorlatban meg a lőszer nagy rèszèt nem így lövöd el.
Ha megnèznek 5 videót izraelből,5 videót ukrajnából leeshetne nekik.
Tènyleg èrthetetlen dolgaik vannak.
Az elejétől mondom, hogy szar az a lőszer arra amire használni akarják (köztes lőszerként).
Hát az megint bajos mert így + 1 fajta lőszer.Géppuskának a .338-ast akarják, ez könnyű-géppuskának karaják.
Mert túl nagy, nehèz, erős egy hagyományos gèpkarabèlyhoz.
A köztes lőszert nem elsősorban a fizikai méreti hívták életre (persze ez is fontos szempont), hanem az, hogy túl nagy az energiája a puskalőszernek*. Ez a lőszer méretében kisebb mint egy puska lőszer, de energiájában megegyezik vele. Tehát ez a lőszer arra az alpvető problémára amire a köztes lőszert kitalálták nem megoldás.
Mert túl nagy, nehèz, erős egy hagyományos gèpkarabèlyhoz.
Keveset tud belőle vinni a katona.
Nem vèletlen lett az M14 M16-ra cserèlve.
Ez a fegyver a 20as tárkapacitásával nem általános lövèszfegyvernek való.
De a hülye indok az volt.De nem az volt az indok az új lőszer mellett, hogy túl fejlettek már a testpáncélok, kell erősebb lőszer?
Még a mai platek technológiájával is nulla pillanat alatt tud bármelyik ország olyan platet gyártani ami ellenáll ennek a lőszernek. Oké valamivel nehezebb lesz mint a jelenlegi plate, de nem dupla akkora lesz a tömege vagy valamilyen más hasonlóan drasztikus tömegnövekedésre kell gondolni.De nem az volt az indok az új lőszer mellett, hogy túl fejlettek már a testpáncélok, kell erősebb lőszer?
Vissza nem keresem de elvileg itt sem a normál lőszer ami átviszi. Erre volt valahová berakva a fórumra teszt.Egyébként én nem vagyok abban teljesen biztos, hogy egy modern lvl IV platet ez átlő. Az ilyen védelmi képességű platek a.30-06 M2 AP lőszertől védenek ami normális mértékegységre lefordítva 7,62x63-as lőszert jelent, aminek nagyjából 3600J a torkolati energiája, míg ennek az új lőszernek is körülbelül ekkora atorkolati energiája.
Amennyire nekem rémlik wolframos a páncéltörő lőszere. Az van 5,56-osból is (bár a lvl IV-t az sem viszi át) az SF-nek* és kb velük be is zárult a felhasználók széles skálája mert annyira drága néhány grammos wolfram hegyeket lövöldözni ezer vagy tízezer számra.Vissza nem keresem de elvileg itt sem a normál lőszer ami átviszi. Erre volt valahová berakva a fórumra teszt.
Gondolom ebböl a löszerből is van páncèltörő.
Volt egyszer berakva valami videó, ahol kis távolságon lőnek platere. Ès megfogja. Nemnemlèkszem hány lövèst.Amennyire nekem rémlik wolframos a páncéltörő lőszere. Az van 5,56-osból is (bár a lvl IV-t az sem viszi át) az SF-nek* és kb velük be is zárult a felhasználók széles skálája mert annyira drága néhány grammos wolfram hegyeket lövöldözni ezer vagy tízezer számra.
*Bár ők is inkább az M855A1-et használják.
Amennyire nekem rémlik wolframos a páncéltörő lőszere. Az van 5,56-osból is (bár a lvl IV-t az sem viszi át) az SF-nek* és kb velük be is zárult a felhasználók széles skálája mert annyira drága néhány grammos wolfram hegyeket lövöldözni ezer vagy tízezer számra.
*Bár ők is inkább az M855A1-et használják.
![]()
Szerintem jól látszik a táblázatban, hogy a különböző lövedékek mekkorát veszítenek az erejükből.
Nem hiszem, hogy az NGSW ez alól kívétel lenne.
A külballisztika alól valószínűleg nincs kivètel.Nem hiszem, hogy az NGSW ez alól kívétel lenne.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..