Négy évvel ezelőtt még úgy tudták a fórumtársak hogy az nem radar...A Zemplénben is van radar a Kánya-hegyen nem is rossz. Nem vagyunk annyira vakok áráért messze lát az![]()
Négy évvel ezelőtt még úgy tudták a fórumtársak hogy az nem radar...A Zemplénben is van radar a Kánya-hegyen nem is rossz. Nem vagyunk annyira vakok áráért messze lát az![]()
Túlélés a téli Pilisben...
1974. december 11-én a Magyar Néphadsereg (MN) egyik Kamov Ka-26-os helikoptere a légvédelmi tüzérek drégelypalánki lőteréről indult vissza börgöndi bázisára. A gép soha nem érkezett meg a Velencei-tó melletti repülőtérre, mert az útvonal első szakaszán, rossz látási viszonyok között hegynek ütközött. A becsapódást túlélő, súlyosan sérült személyzet számára immár nem a hazatérés, hanem a puszta túlélés volt a cél a Pilisben uralkodó téli időjárásban.
![]()
![]()
TÚLÉLÉS A TÉLI PILISBEN
1974. december 11-én a Magyar Néphadsereg (MN) egyik Kamov Ka-26-os helikoptere a légvédelmi tüzérek drégelypalánki lőteréről indult vissza börgöndi bázisára. A gép soha nem érkezett meg a Velencei-tó melletti repülőtérre, mert az útvonal első szakaszán, rossz látási viszonyok között hegynek…airbase.blog.hu
Sziasztok,
1962 óta.....a honi legvedelem akkor kapta meg az első VPjet,ami egy digitális hálózatos légvédelem irányító berendezés. Jugoszláv háború alatt dolgoztam VPn.
A VOZHUD a teljes rendszer egy alrendszere.Ez a Lazúros MiGeket irányitotta.
Folyamatosan figyeli a légteret a honvédség, türelmet kérnek az érintett lakosoktól...
A politikus elmondása szerint Tokajba és Tarcalba azért érkeztek, hogy az itt élők támogatását és türelmét kérjék, ugyanis a Kopasz-hegy is fontos eleme a feladatnak. Sajnos a honvédséget és a magyar emberek biztonságát szolgáló műveletet egyesek rémhírekkel és hazugságokkal támadják. Ezért is volt kiemelten fontos, hogy külön tájékoztassuk a térség érintett polgármestereit.
...a katonák mindaddig ellátják feladataikat a Kopasz-hegyen is, ameddig az szükséges. – Kérünk mindenkit, hogy legyenek partnereink, türelmükkel és megértésükkel segítsék katonáink szolgálatát.
![]()
15 E megtekintés · 59 reakció | Tokaj TV-torony helyzetjelentés❗️ | Vargha Tamás
Tokaj TV-torony helyzetjelentés❗️www.facebook.com
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..