KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 366
104 463
113
Bocs @SilvioD ,de már csak röhögni tudok a kincstári propioptimizmusodon.
Azt vágod, hogy a szöveg a derstandard cikke, nem az én véleményem.
A HX3 meg a Hitron kapcsán igen: visszaadták/beszámították, de a KF51 még él - ha jól tudom...
Az RM HU tavalyi pénzügyi jelentése szerint a 8x8 Hitron projekt még él.
Viszont kiszámlázni pénzt nem fognak, amíg a végső fazisába nem ér a projekt.
Ezenfelül a LYNX és a Skyranger projektre van szerződésük.

A KF51 és a HX3 nem volt a pénzügyi jelentésben. Valószínűleg arról Rheinmetall Landsysteme Gmbh, azaz a cég központi gyárában, zajlik a meló. Sajnos azt nem vágom, hogy ezek a pénzügyi jelentések hol érhetőek el, nálunk ezeket az általad belinkelt minisztériumi keresőn hamar meg lehet találni.

Pl. kártérítést amit kaptunk Rheinmetall Landsysteme Gmbh-tól, valószínűleg a LYNX késései miatt, csak azért tudjuk, mert az RM Hu-nak utalták.

Este nyolckor nézzétek a linkelt youtube videót, lesz egy csomó jó rész A magyar gyárról, meg felbukkan a NEMO tornyos LYNX is.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 538
18 531
113
Azt vágod, hogy a szöveg a derstandard cikke, nem az én véleményem.

Viszont kiszámlázni pénzt nem fognak, amíg a végső fazisába nem ér a projekt.
Ezenfelül a LYNX és a Skyranger projektre van szerződésük.

A KF51 és a HX3 nem volt a pénzügyi jelentésben. Valószínűleg arról Rheinmetall Landsysteme Gmbh, azaz a cég központi gyárában, zajlik a meló. Sajnos azt nem vágom, hogy ezek a pénzügyi jelentések hol érhetőek el, nálunk ezeket az általad belinkelt minisztériumi keresőn hamar meg lehet találni.

Pl. kártérítést amit kaptunk Rheinmetall Landsysteme Gmbh-tól, valószínűleg a LYNX késései miatt, csak azért tudjuk, mert az RM Hu-nak utalták.

Este nyolckor nézzétek a linkelt youtube videót, lesz egy csomó jó rész A magyar gyárról, meg felbukkan a NEMO tornyos LYNX is.
Ahhh f1 lesz majd meseljetek mi jot mondott ott a kedves nemet.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and fishbed

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 520
48 722
113
Lehet hogy él, de már nélkülünk.
Nem valószínű hogy bárkit is érdekel ez a projekt: most, pontosabban "tegnapra" kell fegyver mindenkinek Európában. A "zöldítés" sem igazán szempont már - haderőknél eddig sem volt, max járművek színének vonatkozásában... :)

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 617
10 904
113
Lehet hogy él, de már nélkülünk.
Nem valószínű hogy bárkit is érdekel ez a projekt: most, pontosabban "tegnapra" kell fegyver mindenkinek Európában. A "zöldítés" sem igazán szempont már - haderőknél eddig sem volt, max járművek színének vonatkozásában... :)
Nem is baj. Túl nagy kaliberhossz, nehézkess lenne és felesleges. Olyan kerekes tüzérség kell amelyik bizonyított. Ott vannak az ukrán háborús példák.. Csak ki kell választani. Annyi önjáró tüzér komplexum van, hogy csak na.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 520
48 722
113
Nem is baj. Túl nagy kaliberhossz, nehézkess lenne és felesleges. Olyan kerekes tüzérség kell amelyik bizonyított. Ott vannak az ukrán háborús példák.. Csak ki kell választani. Annyi önjáró tüzér komplexum van, hogy csak na.
A hitron apc-ről beszéltem
De sztem sem kell drága L/60 löveg. PZH (csak mert már van) vagy ATMOS kéne sztem...

• Tetszik
Reactions: Tumpek

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 538
18 531
113

Silvio ahogy olvassa a kommented:
IMG-9737.jpg

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 617
10 904
113
Pletykák szerint volt opciónk további Leopard 2-esekre a szerződésben, de nem éltünk vele.
Amúgy minden szerződést további opciókkal szokás kötni, csak sosem hívjuk le őket.
Mi ebben a meglepő? Német cég, és a dagi nem szereti a német cégeket már.. Pénzünk sincs, ráadásul nem hiszem, hogy még egy pc.zlj komoly erősítés lenne, mivel sokkal olcsóbban lehet drónok, pctörő rakétákat és terepjárókat beszerezni.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 520
48 722
113
Mi ebben a meglepő? Német cég, és a dagi nem szereti a német cégeket már.. Pénzünk sincs, ráadásul nem hiszem, hogy még egy pc.zlj komoly erősítés lenne, mivel sokkal olcsóbban lehet drónok, pctörő rakétákat és terepjárókat beszerezni.
Azért sztem nem kell még harckocsikat temetni. Sok ukrán beszámolót láttam olvastam ahol mondják meg mutogatják, hogy nagy vasak simán túl életek több Lancet becsapódást.
Meg hát valamiért befizettünk erre KF51-esre...