KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Bocs @SilvioD ,de már csak röhögni tudok a kincstári propioptimizmusodon.
Azt vágod, hogy a szöveg a derstandard cikke, nem az én véleményem.
A HX3 meg a Hitron kapcsán igen: visszaadták/beszámították, de a KF51 még él - ha jól tudom...
Az RM HU tavalyi pénzügyi jelentése szerint a 8x8 Hitron projekt még él.
Viszont kiszámlázni pénzt nem fognak, amíg a végső fazisába nem ér a projekt.
Ezenfelül a LYNX és a Skyranger projektre van szerződésük.

A KF51 és a HX3 nem volt a pénzügyi jelentésben. Valószínűleg arról Rheinmetall Landsysteme Gmbh, azaz a cég központi gyárában, zajlik a meló. Sajnos azt nem vágom, hogy ezek a pénzügyi jelentések hol érhetőek el, nálunk ezeket az általad belinkelt minisztériumi keresőn hamar meg lehet találni.

Pl. kártérítést amit kaptunk Rheinmetall Landsysteme Gmbh-tól, valószínűleg a LYNX késései miatt, csak azért tudjuk, mert az RM Hu-nak utalták.

Este nyolckor nézzétek a linkelt youtube videót, lesz egy csomó jó rész A magyar gyárról, meg felbukkan a NEMO tornyos LYNX is.

Azt vágod, hogy a szöveg a derstandard cikke, nem az én véleményem.

Viszont kiszámlázni pénzt nem fognak, amíg a végső fazisába nem ér a projekt.
Ezenfelül a LYNX és a Skyranger projektre van szerződésük.

A KF51 és a HX3 nem volt a pénzügyi jelentésben. Valószínűleg arról Rheinmetall Landsysteme Gmbh, azaz a cég központi gyárában, zajlik a meló. Sajnos azt nem vágom, hogy ezek a pénzügyi jelentések hol érhetőek el, nálunk ezeket az általad belinkelt minisztériumi keresőn hamar meg lehet találni.

Pl. kártérítést amit kaptunk Rheinmetall Landsysteme Gmbh-tól, valószínűleg a LYNX késései miatt, csak azért tudjuk, mert az RM Hu-nak utalták.

Este nyolckor nézzétek a linkelt youtube videót, lesz egy csomó jó rész A magyar gyárról, meg felbukkan a NEMO tornyos LYNX is.
Ahhh f1 lesz majd meseljetek mi jot mondott ott a kedves nemet.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and fishbed
Lehet hogy él, de már nélkülünk.
Nem valószínű hogy bárkit is érdekel ez a projekt: most, pontosabban "tegnapra" kell fegyver mindenkinek Európában. A "zöldítés" sem igazán szempont már - haderőknél eddig sem volt, max járművek színének vonatkozásában... :)

Lehet hogy él, de már nélkülünk.
Nem valószínű hogy bárkit is érdekel ez a projekt: most, pontosabban "tegnapra" kell fegyver mindenkinek Európában. A "zöldítés" sem igazán szempont már - haderőknél eddig sem volt, max járművek színének vonatkozásában... :)
Nem is baj. Túl nagy kaliberhossz, nehézkess lenne és felesleges. Olyan kerekes tüzérség kell amelyik bizonyított. Ott vannak az ukrán háborús példák.. Csak ki kell választani. Annyi önjáró tüzér komplexum van, hogy csak na.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Nem is baj. Túl nagy kaliberhossz, nehézkess lenne és felesleges. Olyan kerekes tüzérség kell amelyik bizonyított. Ott vannak az ukrán háborús példák.. Csak ki kell választani. Annyi önjáró tüzér komplexum van, hogy csak na.
A hitron apc-ről beszéltem
De sztem sem kell drága L/60 löveg. PZH (csak mert már van) vagy ATMOS kéne sztem...

• Tetszik
Reactions: Tumpek

Silvio ahogy olvassa a kommented:
IMG-9737.jpg

Pletykák szerint volt opciónk további Leopard 2-esekre a szerződésben, de nem éltünk vele.
Amúgy minden szerződést további opciókkal szokás kötni, csak sosem hívjuk le őket.
Mi ebben a meglepő? Német cég, és a dagi nem szereti a német cégeket már.. Pénzünk sincs, ráadásul nem hiszem, hogy még egy pc.zlj komoly erősítés lenne, mivel sokkal olcsóbban lehet drónok, pctörő rakétákat és terepjárókat beszerezni.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Mi ebben a meglepő? Német cég, és a dagi nem szereti a német cégeket már.. Pénzünk sincs, ráadásul nem hiszem, hogy még egy pc.zlj komoly erősítés lenne, mivel sokkal olcsóbban lehet drónok, pctörő rakétákat és terepjárókat beszerezni.
Azért sztem nem kell még harckocsikat temetni. Sok ukrán beszámolót láttam olvastam ahol mondják meg mutogatják, hogy nagy vasak simán túl életek több Lancet becsapódást.
Meg hát valamiért befizettünk erre KF51-esre...