Ezt meg is lehetne csinálni de oda már izmosabb Df-17/ DF-100 meg Zircon szintű rakéta kéne ! itt csak az a kérdés hogy miért is nem csapták szét a reptereket?
van nekik hiperszonikus csak ugy tudom nem MIRV fejjel (de lehet rosszul tudom) nekik ez a hiperszonikus dolog csak most kezd "rendszeresítve lenni" pár éve ,legalább is pár éve jöttek az első videók a neten,hogy van nekik . A kérdés jogos lenne,hogy miért nem ezeket küldték első körben ha már van nekik meg ilyen sok (?) van nekik ... nem tudom,mert ez a legbiztosabb válasz.
ellenben ha nekem lenne és én lennék Irán,én sem ezeket küldeném első körben, megvárnám amig kimerül a készlet (arra jó a "régi fajta" rakéta, és amikor már "védtelenek" akkor küldeném ezeket,mert igy a legopcionálisabb a hatásfok.
megint azt írom,hogy vonatkoztassunk el a kicsit a megszokott hírektől/dogmáktól amit öntenek ránk .. ezt nehéz lesz megfogalmazni úgy, ahogyan jelenleg gondolom ..
mi van akkor, ha Irán csak egy "fék" akar lenni Izrael számára ?
mi van akkor ha csak annyit és úgy lép, amennyi arra szolgál,hogy Izrael vegyen vissza egy kicsit ?
mert addig "rendben" van (vagy is nincs rendben) hogy támogatja a palesztin harcosokat, az is "rendben" van,hogy próbál ilyen proxykon keresztül operálni mint Jemen, de miért nem akkor és úgy támadják Izraelt amikor azok pl egy Intifáda kellős közepén vannak ? remélem érteni fogod mire gondolok, szóval ha már felpiszkálja a palesztinokat, felpiszkálja a jemenieket, felpiszkálta Szíriában a szíreket, ettől függetlenül,vagyis inkább ezzel szimultán ugyanúgy lerakétázhatta volna Izraelt nem ? valamiért mégsem tette .. és nem azért mert nem volt egy darab rakétája sem ..
a legutóbbi, ezt megelőző rakétacsapások is azért voltak,mert szétvágták Gázát a zsidók, és ott is túltolták a bicajt .. persze ebbe megint bele lehet majd állni,hogy "jó de miért vágták szét" meg nem ők kezdték stb .. igen,igaz,nem ők kezdték, de én leírtam annak idején,hogy ha túl lesz tolva a bringa (és túl lett) akkor annak nagyon negatív visszhangja lesz nemzetközileg, és így is lett .. én sem tudom mit csináltam volna, valószínűleg ugyanezt,csaklehet nem ilyen hosszan és ilyen mértékben. az sem elfogadható,sőt mélységesen elítélem amikor berontanak a fesztiválozók közé,meg a kibucokba és halomra lövik a terroristák az ártatlanokat, de ennek nem az a módja,hogy a világ legsűrűbben lakott övezetét úgy lebombázom,hogy nem marad 1,5 méternél magasabb épület a környéken (tudom,hogy túlzó mielőtt valami "okos" belekötne) de a lényeget érted .. egyik sima terrorizmus, másik meg államilag finanszirozott terrorizmus .. most megint elvinatkoztatok, de ha egy borsodi/szabolcsi faluban elkövetnek egy gyilkosságot,nem fogom az egész faluszéli sort kiirtani.
szóval értem én hogy megy a para,hogy ha atomjuk lenne akkor ez meg az lenne .. India se dobott a pakikra, a pakik se dobtak Indiára .. pedig kb hasonlóan utálják egymást mint ezek, természetesen ez még nem opció,hogy akkor legyen Iránnak is atomfegyvere, de pl Kim se atomozta le a déli szomszédjátm szóval azt vágom hogy a maximális biztonságra kell törekedni,és ne legyen nekik, de egyébként az sem opció,hogy a térségben akinek van, emögé bebújva bármit megtehet,mert hogy neki van .. (jó azt mondják,hogy nincs nekik .. oké) erre írtam,hogy senki nem szeretné ha bármelyik szomszédjának lenne atomfegyvere, de azt hogy neki legyen azt mindenki szeretné,hiszen az önvédelem egyik legerősebb záloga .. ha ledobja ha nem dobja.
mennyivel másabb úgy odaállni egy késes támadó elé ha nincs nálad semmi,meg ha nálad is van egy kés .. "kicsit" átértékeli a helyzetet a támadó ebben biztos vagyok.
nagyon nehéz dolog igazságot tenni, én nem is akarok maradjunk annyiban,hogy kb ugyanúgy megdolgozott minden érintett fél azért a sorsért ami osztályrészül jutott nekik .. innen meg csak szimpátia kérdése ki kinek ad igazat, de az ok és okozati összefüggés mindig meg lesz , egyik sem ártatlan!
@Horizon
remélem nem lesz folytatása (de sajnos tuti lesz) ,mert mind a két félnek van mit alaposan átgondolnia .. Iegjobb lenne ha nem buziskodnának egymással,de irtam fentebb ez ok és okozat összefüggéséből jön.