Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 646
11 885
113
Nincs a lófaszt. Genderszak, LGBT őrületek a tudományos világban erőltetése, sőt, sajnos az orvostudományban és annak oktatásában is.
Mit kutatnak a genderszakon? Csak mert igazából az is "gender" kutatás hogy a nők miért nem akarnak szülni, vagy a férfiak miért betegszenek bele a munkába, miért nővekszik a nők között az alkoholizmus, miért keress kevesebbet egy nő és így tovább, teljes hülyeség amit írsz. És ja, azt is kell kutatni hogy miért lesznek az emberek bubuk, miért merik, nem merik felvállalni. Az egyre inkább úgy tűnik hogy az emberek tíz százaléka buzi, nem baj ha ezzel foglalkozunk is. Vagy, hogy az emberek bizonyos ezreléke beteg (nemi diszfóia, hermafrodita stb,) ezt miként lehet elfogadtatni. Tök felesleges ez a rugózás a "gender" szakon. És amúgy a bölcsész szakokon is, a csajom is bölcsész, azt van tök jó munkája, akár a barátainak. Meg bölcsészek nélkül sokkal unalmasabb lenne az élet..

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 445
90 397
113
Szerintem

Szerintem ez igaz. Legalábbis azok alapján amit európában látok és tapasztalok, az egyetemek nevelik ki a legtöbb "nyitott" , "modern" , " balos", "antifa" stb személyt akik aztán rohadtul nem konzervatívok.
(Egy katonai vagy valami biztonsági egyetem más tészta )
Ezzel nem azt akarom mondani hogy a konzervatívok aluliskolázottak én ebben nem hiszek, egész egyszerűen aki kevésbé iskolázott az hamarabb szembesül a realitással , míg az egyetemisták sokszor burokban élnek és csak szívják magukba a "magasabb rendű" tanokat és gondolatokat, európában az egyetemeken alapvetően elég komolyan megy az érzékenyítés.
Konzervatizmus, jobboldal, nacionalizmus , ezek nem az egyetemi körökben elterjedt eszmék, gondolatok, beállítottság.
Aztán hogy mi van az iráni egyetemeken arról fogalmam nincs de gyanítom hogy ők is "nyitottabbak" mint az Iráni átlag
Annak, hogy nem jobboldali konzervatív beállítottságúak az egyetemek, pont az az oka, hogy nem fér meg a tudományossaggal az a fajta kozervatív gondolkozás ami a jobboldalisággal összefügg. A tudományokhoz nagyon nagy nyitottság és nagyon kevés uniformalizmus kell.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 971
11 256
113
Mit kutatnak a genderszakon? Csak mert igazából az is "gender" kutatás hogy a nők miért nem akarnak szülni, vagy a férfiak miért betegszenek bele a munkába, miért nővekszik a nők között az alkoholizmus, miért keress kevesebbet egy nő és így tovább, teljes hülyeség amit írsz. És ja, azt is kell kutatni hogy miért lesznek az emberek bubuk, miért merik, nem merik felvállalni. Az egyre inkább úgy tűnik hogy az emberek tíz százaléka buzi, nem baj ha ezzel foglalkozunk is. Vagy, hogy az emberek bizonyos ezreléke beteg (nemi diszfóia, hermafrodita stb,) ezt miként lehet elfogadtatni. Tök felesleges ez a rugózás a "gender" szakon. És amúgy a bölcsész szakokon is, a csajom is bölcsész, azt van tök jó munkája, akár a barátainak. Meg bölcsészek nélkül sokkal unalmasabb lenne az élet..
A "gender", "LMBTQ" személyekkel ugyanaz a baj, mint a többi emberrel: egy részük elmeroggyant... A mai világ nem kezeli megfelelően ezeket. Szerintem.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 089
14 350
113
Annak, hogy nem jobboldali konzervatív beállítottságúak az egyetemek, pont az az oka, hogy nem fér meg a tudományossaggal az a fajta kozervatív gondolkozás ami a jobboldalisággal összefügg. A tudományokhoz nagyon nagy nyitottság és nagyon kevés uniformalizmus kell.
Ez viszont szerintem nem igaz.
Csak egy példa ami kapásból eszembe jut: náci kutatások
A tudományéhség a kutatások és az ideológiai beállitottsag nem függenek össze, azért mert valaki konzervatív és jobbos az nem jelenti azt hogy a középkorba akar visszamenni.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 971
11 256
113
Ez viszont szerintem nem igaz.
Csak egy példa ami kapásból eszembe jut: náci kutatások
A tudományéhség a kutatások és az ideológiai beállitottsag nem függenek össze, azért mert valaki konzervatív és jobbos az nem jelenti azt hogy a középkorba akar visszamenni.
Na ja, volt német fizika meg zsidó (pl. Einstein) fizika...

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
452
1 208
93
Akkor most nincsenek dogmák a tudomány területén? Csak a jobboldali megközelítés nem eléggé szabad ahoz, hogy igazán eredményeket érjenek el. Mint például, hogy tudományosan mennyire megalapozott volt az a nézet, amikor kiejelentették az atomerőművek a gonosz találmányai, ezért a szivárványosan büszke németek gyorsan le is állították azokat.

Bezzeg ha ezt a jó öreg szőlősgazda Noé előre látja, akkor nem a szivárványra hivatkozott volna, mint a szövettség jele. Vagy csak később volt prófétikus látomása és azért kezdett masszívan inni.

• Tetszik
Reactions: megazez and fip7

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 646
11 885
113
A "gender", "LMBTQ" személyekkel ugyanaz a baj, mint a többi emberrel: egy részük elmeroggyant... A mai világ nem kezeli megfelelően ezeket. Szerintem.
Így igaz, de mely csoport egy része nem elmeroggyant? (nyilván vannak csoportok ahol magasabb a zakkant egyedek aránya, de a transzenműeken túl ott vannak még az ufo hívők, vagy a foci ultrák, és még van száz)
Együtt éltem öt évig egy szakpsziszihológus csajjal, ő mondta hogy mindenki addig normális, míg meg nem vizsgálja.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 540
9 034
113
Az az állítás amit leírtam. Nincs dogmatikusan vezerelt tudomany, mert a tudomány természeteből adódóan szadszellemű.
áthozom ide, csak nem Iráni a téma :)
én értem az állításodat, csak épp jó lenne, ha a nagyon sok állításod mellé egyszer már csak sikerülne pakolni valamit, ami azt megalapozza. mert addig az csak SZERINTED, már ha ezt egyáltalán megérted.

egy kis olvasgatnivaló addig (ami arról is szól milyen régóta foglalkoznak már ezzel). nem szorosan kapcsolódik, de a fenti szösszenetedhez biztos ..

• Tetszik
Reactions: fip7 and Kim Philby

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 540
9 034
113
Így igaz, de mely csoport egy része nem elmeroggyant? (nyilván vannak csoportok ahol magasabb a zakkant egyedek aránya, de a transzenműeken túl ott vannak még az ufo hívők, vagy a foci ultrák, és még van száz)
Együtt éltem öt évig egy szakpsziszihológus csajjal, ő mondta hogy mindenki addig normális, míg meg nem vizsgálja.
ahogy a dokik is mondják: nincs egészséges ember, csak nem eléggé kivizsgált ...

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 971
11 256
113
Igen, ez a modern psychiatria problémája: szinte mindenkiben lehet valamilyen bajt találni, úgyhogy sok bajnál áttértek a "betegség" meghatározásról a "zavarra"...
De már Dr. Bubó is megmondta: egy psychiater akkor tévedhet nagyot, mikor nem állapít meg semmit... :)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 445
90 397
113
Elég vicces ez a ki tudja mi is történt rész, érdemes megnézni 13:47-től

Akkor most nincsenek dogmák a tudomány területén? Csak a jobboldali megközelítés nem eléggé szabad ahoz, hogy igazán eredményeket érjenek el. Mint például, hogy tudományosan mennyire megalapozott volt az a nézet, amikor kiejelentették az atomerőművek a gonosz találmányai, ezért a szivárványosan büszke németek gyorsan le is állították azokat.

Bezzeg ha ezt a jó öreg szőlősgazda Noé előre látja, akkor nem a szivárványra hivatkozott volna, mint a szövettség jele. Vagy csak később volt prófétikus látomása és azért kezdett masszívan inni.
A konzervatív gondolkozás sokkal kevésbé szabadelvű. Már mag a szó, hogy konzervatív is jelzi, hogy nem olyan hű de nagy újító.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 445
90 397
113
áthozom ide, csak nem Iráni a téma :)
én értem az állításodat, csak épp jó lenne, ha a nagyon sok állításod mellé egyszer már csak sikerülne pakolni valamit, ami azt megalapozza. mert addig az csak SZERINTED, már ha ezt egyáltalán megérted.

egy kis olvasgatnivaló addig (ami arról is szól milyen régóta foglalkoznak már ezzel). nem szorosan kapcsolódik, de a fenti szösszenetedhez biztos ..
Te alapvetést próbálsz kivételekkel megdönteni.
A tudomány és a tudomány művelese szabadelvű szabados, újító sokszor újszerű megközelítéseket alkalmazó gondolkozást igényel. A konzervatizmus pedig pont nem a fent említett dolgok szinonímája, hanem annak ellentéte.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 971
11 256
113
Csak Einstein létezett? Ráadásul sok téren dübörgött ott az innováció
(ne moralizáljunk)
Igen, ami ágyú tank meg repülő volt annak működött az innovációja.
Most hadd ne kelljen kiválogatnom meg felsorolnom az összes zsidó fizikai Nóbeldíjast és egyebet.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
368
1 098
93
A dogmatikusan vezérelt tudományt sötét középkornak hívták ha jól tudom...
A "sötét középkort" a felvilágosodás korszakában találták ki, de ennek a gondolatnak a gyökere megtalálható, már a reneszánsz meg humanista felfogásban is, mint antiklerikáris és múltat dicsőítő, a jelen gyalázotásságát kiemelő propaganda.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 089
14 350
113
Igen, ami ágyú tank meg repülő volt annak működött az innovációja.
Most hadd ne kelljen kiválogatnom meg felsorolnom az összes zsidó fizikai Nóbeldíjast és egyebet.
Az orvostan, antropológia , genetika , ipari , gazdasági, rakétatechnika ,avionika, sok minden volt ott
Az hogy egy teljesen beteg elme ösztönzésére történt mindez és sok esetben kegyetlen módszerekkel , emberirtással kaptak eredményeket az szomorú de nem veszi el az innovációs eredményeket amiket aztán az egész világ boldogan használt.
(Nekem sváb gyökereim is vannak tehát én nem vagyok magyar?)
Nem értem miért beszélsz itt nekem a zsidó nóbeldíjasokról mikor nem erről beszéltünk. Azt állítottam csak hogy szerintem az ideológiai beállítottság nem függ össze az innovációval és a tudományéhséggel. Ennyit , semmi többet

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 971
11 256
113
A "sötét középkort" a felvilágosodás korszakában találták ki, de ennek a gondolatnak a gyökere megtalálható, már a reneszánsz meg humanista felfogásban is, mint antiklerikáris és múltat dicsőítő, a jelen gyalázotásságát kiemelő propaganda.
Tényleg nincs már értelme itt eszmét cserélni... :(

• Szomorú
Reactions: Kockás ing