1. Öreg ám az ángyi nénikéd térgye kalácsa! Tapasztalt....

2. Nálunk még természetes volt, hogy be kellett vonulni. Nem mondom, hogy örvendeztünk, de ez volt a természetes. Persze voltak, akik elintézték, hogy alkalmatlanok legyenek, és voltak, akiknek tényleg volt egészségügyi problémájuk. Visszatekintve, volt pozitív hozadéka, de ezt akkor másképp élte meg az ember.
3. A nálam több, mint 40 évvel ifjabb fiamat sajnos nem vitték el, és valóban nem akar eltölteni másfél évet bakaruhában, de 3 hónap alapkiképzésre mindenkit elvinnék középiskola után azonnal. Nálunk is kb. ennyinek volt értelme. Alapkiképzésen fogytam 3 kilót (meghajtottak minket, meg bazi meleg is volt), majd a maradék időben híztam 16-ot....
4. Nekem a finn rendszer tetszik, ami emlékeim szerint 6 hónap. Gondolom, ha olyan lenne, mint ha kollégiumból járnál kiképzésre/dolgozni, hazaengednek hétvégére és nem b@sztatnak f@szságokkal, szívesebben mennének a fiatalok. Alapilletményt is kaphatnának. Ez biztos drágább, de egyrészt megjöhet néhányuknak a kedve a katonáskodáshoz, másrészt hosszútávon lenne kikhez nyúlni.