[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 661
11 917
113
A probléma az, hogy a tartalékos toborzókampány a hozd el a barátodat is toborzópénz elvén működött. Hasonlóan ahhoz amikor valaki munkásokat toboroz ahhoz céghez ahol dolgozik és jutalmat kap érte.
Na bruttó 5 kilót kaptak a tartalékosok minden egyes betoborzottért aminek az lett az eredménye, hogy teljes cigány falvak toborozták körbe egymást.

Ennek eredményeképp szépek a létszámok de tele van Tiktok olyan videókkal hogy Laktos Jabba kis grófóra táncol egyenruhában....
ÉLetrevalóak, jó lesz a túlélőképességük :)

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 500
104 758
113
Egyébként most lehetne toborozni.
Én ezt tolnám.
Ha idén jelentkezel és túléled a 10 hetes alapkiképzést, utána aláírsz minimum 3 évre, akkor februárban jár a 6 havi manna.

• Vicces
Reactions: Redgreg

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 399
16 858
113
Volt már idén, de a győri/budapesti bevonulásoknál nagyobb volt a lemorzsolódás mint vártak
Finom megfogalmazás.:cool::oops:

Ès sokszor a maradottak is inkább ne tennèk.:rolleyes:

Termèszetesen itt is tisztelet a kivètelnek.

De lehet sokszor az èrtelmesebbje lèp le, látva a vele vonult kistársait.o_O

Hogyan is fogalmazott az ismerősöm, "te bazdmeg ezek a társadalom legalja".:robot:

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 184
141 546
113
A fő probléma az, hogy emiatt elkezdődött a valóban használható és elhivatott tartalékosok kiáramlása a rendszerből, akik "nem adják a nevüket ehhez a szarhoz" inkább és így kegyetlenül felhígult az állomány és hiába lettek papíron többen, a behívásokra kevesebben jönnek be mint eddig....

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 489
8 820
113
Nem kiváncsiság,...:rolleyes:
A "nagy öregek" - és most véletlenül sem a korodra utalok :) , csak ez a szófordulat jutott igy eszembe - hajlamosak azt feltételezni, hogy a mai generáció egy holnap bevezetett sorkötelességgel "ki tudna békülni", ...Több szempontból is vannak kétségeim...
Ha a 16 éves fiamra nézek (kiváló tanuló, nemzeti válogatott tagja küzdősportban) 100%-ra meg vagyok győződve arról, hogy NEM hiányzik az életpályájából egy, másfél, akárhány év sorkatonai szolgálat. Nem is részletezném, hogy miért...
1. Öreg ám az ángyi nénikéd térgye kalácsa! Tapasztalt....:D
2. Nálunk még természetes volt, hogy be kellett vonulni. Nem mondom, hogy örvendeztünk, de ez volt a természetes. Persze voltak, akik elintézték, hogy alkalmatlanok legyenek, és voltak, akiknek tényleg volt egészségügyi problémájuk. Visszatekintve, volt pozitív hozadéka, de ezt akkor másképp élte meg az ember.
3. A nálam több, mint 40 évvel ifjabb fiamat sajnos nem vitték el, és valóban nem akar eltölteni másfél évet bakaruhában, de 3 hónap alapkiképzésre mindenkit elvinnék középiskola után azonnal. Nálunk is kb. ennyinek volt értelme. Alapkiképzésen fogytam 3 kilót (meghajtottak minket, meg bazi meleg is volt), majd a maradék időben híztam 16-ot....
4. Nekem a finn rendszer tetszik, ami emlékeim szerint 6 hónap. Gondolom, ha olyan lenne, mint ha kollégiumból járnál kiképzésre/dolgozni, hazaengednek hétvégére és nem b@sztatnak f@szságokkal, szívesebben mennének a fiatalok. Alapilletményt is kaphatnának. Ez biztos drágább, de egyrészt megjöhet néhányuknak a kedve a katonáskodáshoz, másrészt hosszútávon lenne kikhez nyúlni.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 489
8 820
113
A finn tartalékos rendszer egy kötelező katonai szolgálaton alapuló, de a sorkötelezettség letöltése után is aktívan fenntartott tartalékos rendszer. A finn haderő a sorkatonai szolgálatot teljesített állampolgárokra épít, akik rendszeres kiképzéseken és gyakorlatokon vesznek részt. A rendszer célja a megnövekedett védelmi képesség és a gyors reagálású tartalékos erők fenntartása.

A finn tartalékos rendszer a következő elemekből áll:

• Sorkötelezettség:
    Minden 18. életévét betöltött finn állampolgár férfi sorköteles.
  • Kiképzés:
    A sorkatonai szolgálat időtartama általában 6-12 hónap, melynek során a katonák alapvető katonai ismereteket és harci készségeket sajátítanak el.
  • Tartalékos szolgálat:
    A sorkötelezettség letöltése után a katonák tartalékos állományba kerülnek, és rendszeres kiképzéseken és gyakorlatokon vesznek részt. Ezek a kiképzések célja a katonai képességek szinten tartása és a gyors mozgósításra való felkészülés.
  • Tartalékos mozgósítás:
    A finn tartalékos rendszer lehetővé teszi a haderő gyors és hatékony mozgósítását válsághelyzetekben. A tartalékosok kiképzésüknek köszönhetően képesek gyorsan beilleszkedni a reguláris haderőbe és hatékonyan részt venni a védelmi műveletekben.
  • Külföldön élő állampolgárok:
    A külföldön élő finn állampolgárok számára is van lehetőség a tartalékos szolgálatra, a tartózkodási országukban működő finn nagykövetség vagy konzulátus közreműködésével.
A finn tartalékos rendszer egy kulcsfontosságú eleme az ország védelmi képességének, és a rendszeres kiképzéseknek köszönhetően a haderő gyorsan tud reagálni a fenyegetésekre.

Todományos cikk is van.
Ez pedig elgondolkodtató lehet (és egyben példa is)...

• Tetszik
Reactions: fishbed and ZeiG

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 184
141 546
113
1. Öreg ám az ángyi nénikéd térgye kalácsa! Tapasztalt....:D
2. Nálunk még természetes volt, hogy be kellett vonulni. Nem mondom, hogy örvendeztünk, de ez volt a természetes. Persze voltak, akik elintézték, hogy alkalmatlanok legyenek, és voltak, akiknek tényleg volt egészségügyi problémájuk. Visszatekintve, volt pozitív hozadéka, de ezt akkor másképp élte meg az ember.
3. A nálam több, mint 40 évvel ifjabb fiamat sajnos nem vitték el, és valóban nem akar eltölteni másfél évet bakaruhában, de 3 hónap alapkiképzésre mindenkit elvinnék középiskola után azonnal. Nálunk is kb. ennyinek volt értelme. Alapkiképzésen fogytam 3 kilót (meghajtottak minket, meg bazi meleg is volt), majd a maradék időben híztam 16-ot....
4. Nekem a finn rendszer tetszik, ami emlékeim szerint 6 hónap. Gondolom, ha olyan lenne, mint ha kollégiumból járnál kiképzésre/dolgozni, hazaengednek hétvégére és nem b@sztatnak f@szságokkal, szívesebben mennének a fiatalok. Alapilletményt is kaphatnának. Ez biztos drágább, de egyrészt megjöhet néhányuknak a kedve a katonáskodáshoz, másrészt hosszútávon lenne kikhez nyúlni.
3 hónap alapkiképzés
4 hónap szakkiképzés
1 hónapban pedig egy nagy zárógyakorlat és leszerelés.

Szerintem ez az amit értelmesen össze lehet rakni egy megfelelő tempójú és jól kitöltött sorkatonai szolgálattal.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 168
10 044
113
A fő probléma az, hogy emiatt elkezdődött a valóban használható és elhivatott tartalékosok kiáramlása a rendszerből, akik "nem adják a nevüket ehhez a szarhoz" inkább és így kegyetlenül felhígult az állomány és hiába lettek papíron többen, a behívásokra kevesebben jönnek be mint eddig....
Hát ez aztán váratlan fordulat. o_O

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 163
5 016
113
Egyébként most lehetne toborozni.
Én ezt tolnám.
Ha idén jelentkezel és túléled a 10 hetes alapkiképzést, utána aláírsz minimum 3 évre, akkor februárban jár a 6 havi manna.
Aztán megnézed, hogy leszerelés stop van, és úgy küldöd el a toborzót, hogy attól még Karádi őrmester is elpirulna
A nálam több, mint 40 évvel ifjabb fiamat sajnos nem vitték el, és valóban nem akar eltölteni másfél évet bakaruhában, de 3 hónap alapkiképzésre mindenkit elvinnék középiskola után azonnal. Nálunk is kb. ennyinek volt értelme. Alapkiképzésen fogytam 3 kilót (meghajtottak minket, meg bazi meleg is volt), majd a maradék időben híztam 16-ot....
Amúgy a lányod miért nem akarod küldeni? Miért alap, hogy a római rabszolgáknál is kevésbé megbecsült férfiakat akarja mindenki lelövetni? Mi lenne, ha végre békén hagyna minket a sok boomer, akik mai napig arra recskáznak, hogy mennyire jó poén volt a kopaszokat szívatni, miközben pitralont vedeltek?

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 628
18 762
113
3 hónap alapkiképzés
4 hónap szakkiképzés
1 hónapban pedig egy nagy zárógyakorlat és leszerelés.

Szerintem ez az amit értelmesen össze lehet rakni egy megfelelő tempójú és jól kitöltött sorkatonai szolgálattal.
Ez jo, csak akkor akik nem bujnak ki alola kapja meg fizeteskent a mindenkori minimalbert aztan ugy lenne meg +motivacionis hogy ne akarja meguszni.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 168
10 044
113
A finn tartalékos rendszer egy kötelező katonai szolgálaton alapuló, de a sorkötelezettség letöltése után is aktívan fenntartott tartalékos rendszer. A finn haderő a sorkatonai szolgálatot teljesített állampolgárokra épít, akik rendszeres kiképzéseken és gyakorlatokon vesznek részt. A rendszer célja a megnövekedett védelmi képesség és a gyors reagálású tartalékos erők fenntartása.

A finn tartalékos rendszer a következő elemekből áll:

• Sorkötelezettség:
    Minden 18. életévét betöltött finn állampolgár férfi sorköteles.
  • Kiképzés:
    A sorkatonai szolgálat időtartama általában 6-12 hónap, melynek során a katonák alapvető katonai ismereteket és harci készségeket sajátítanak el.
  • Tartalékos szolgálat:
    A sorkötelezettség letöltése után a katonák tartalékos állományba kerülnek, és rendszeres kiképzéseken és gyakorlatokon vesznek részt. Ezek a kiképzések célja a katonai képességek szinten tartása és a gyors mozgósításra való felkészülés.
  • Tartalékos mozgósítás:
    A finn tartalékos rendszer lehetővé teszi a haderő gyors és hatékony mozgósítását válsághelyzetekben. A tartalékosok kiképzésüknek köszönhetően képesek gyorsan beilleszkedni a reguláris haderőbe és hatékonyan részt venni a védelmi műveletekben.
  • Külföldön élő állampolgárok:
    A külföldön élő finn állampolgárok számára is van lehetőség a tartalékos szolgálatra, a tartózkodási országukban működő finn nagykövetség vagy konzulátus közreműködésével.
A finn tartalékos rendszer egy kulcsfontosságú eleme az ország védelmi képességének, és a rendszeres kiképzéseknek köszönhetően a haderő gyorsan tud reagálni a fenyegetésekre.

Todományos cikk is van.
Ez pedig elgondolkodtató lehet (és egyben példa is)...
Jó is lehetne, igazad van.
De a jelenlegi vezetés úgy fél a rossz közhangulattól és a megmaradt szavazatok elvesztésétől, mint a tűztől.

Ha terv volna is rá és tennének is konkrét lépéseket, akkor is csak úgy vinnék végig, ahogy betiltották a prideot.

• Tetszik
Reactions: gafzhu

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 489
8 820
113
Amúgy a lányod miért nem akarod küldeni? Miért alap, hogy a római rabszolgáknál is kevésbé megbecsült férfiakat akarja mindenki lelövetni? Mi lenne, ha végre békén hagyna minket a sok boomer, akik mai napig arra recskáznak, hogy mennyire jó poén volt a kopaszokat szívatni, miközben pitralont vedeltek?
1. Talán azért sem küldöm, mert nincs. Egyébként meg a nők is hadkötelesek, és a napokban többet láttam egyenruhában flangálni.
2. Nem szívattam kopaszokat, és minket sem tudtak (mert többen voltunk egyívásúak). Pitralont meg arcszeszként sem használtam.... Ne magadból indulj ki!
3. Szeretném, ha a hasonló stílusban íródott, bunkó hozzászólásaidtól a továbbiakban megkímélnél!

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 661
11 917
113
Jó is lehetne, igazad van.
De a jelenlegi vezetés úgy fél a rossz közhangulattól és a megmaradt szavazatok elvesztésétől, mint a tűztől.

Ha terv volna is rá és tennének is konkrét lépéseket, akkor is csak úgy vinnék végig, ahogy betiltották a prideot.
Hát, ha nem kötelező, plusz pont a felvételin, amig tartalékos vagy ha eljársz kapsz pluszpénzt, ha az állami állásban vagy ott még plusz pénzt kapsz akkor az nem rossz már

• Tetszik

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 628
18 762
113
ha az állami állásban vagy ott még plusz pénzt kapsz akkor az nem rossz már
többször kornyekeztek meg minket, megy a halal meg szorakozzanak ott velunk ugraltassanak mikor mar tobb kikepzest meg csinaltunk a kollegakkal, egy ujabbat senki nem akart behuzni…
Nem valami osztonzo a penzse ha fo allasban mas szervnel ugrabugrálsz :)

• Tetszik

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 661
11 917
113
többször kornyekeztek meg minket, megy a halal meg szorakozzanak ott velunk ugraltassanak mikor mar tobb kikepzest meg csinaltunk a kollegakkal, egy ujabbat senki nem akart behuzni…
Nem valami osztonzo a penzse ha fo allasban mas szervnel ugrabugrálsz :)
akkor kevés a pénz :)
Nem lennék vén trotty akkor én elmennék így is.
(gimisként amúgy is tűzértiszt akartam lenni, de a szodásüveg szemüveg miatt bukó volt a dolog, utána még sorkatonának sem vittek el, pedig már volt behívóm Tatára, de visszahívtak valami orvosi változások miatt, és onnan is kiraktak, bár addigra nem bántam)

• Tetszik
Reactions: Kávé

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 628
18 762
113
akkor kevés a pénz :)
Nem lennék vén trotty akkor én elmennék így is.
(gimisként amúgy is tűzértiszt akartam lenni, de a szodásüveg szemüveg miatt bukó volt a dolog, utána még sorkatonának sem vittek el, pedig már volt behívóm Tatára, de visszahívtak valami orvosi változások miatt, és onnan is kiraktak, bár addigra nem bántam)
En mar meg csinaltam par kikepzest eletem soran most voltam egy ujabb emlekezteto kikepzes koszonom nekem ez boven eleg volt mar ha meg latom a orancsot higy menjek loni hanyinger kerulget nem hogy meg ugrabugraljak o_O

• Tetszik
Reactions: fishbed and alali77