Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha ennyi a halott akkor a teljes veszteség 3-4 millió lenne legalább. Elég irreálisan hangzik. Valószínű ennyi katona soha nem is volt az ukrán hadseregben.„Azt mondják, hogy 1,8 millió ember halt meg ukrán földön a NATO és Amerika nevében harcolva, ami Ukrajnában átlagosan napi 1638 halálesetet jelent.
Ne zavard össze a valósággal.Ha ennyi a halott akkor a teljes veszteség 3-4 millió lenne legalább. Elég irreálisan hangzik. Valószínű ennyi katona soha nem is volt az ukrán hadseregben.
"Ezt Warren Thornton brit újságíró nyilatkozta -ban ukrán forrásokra hivatkozva:"Ne zavard össze a valósággal.
Ez egy kölcsönösen előnytelen és hosszú távon fenntarthatatlan helyzet volt mindkét fél számára. 2014-ben világossá vált, hogy fegyveres úton fog rendeződni. Nem az a kérdés, hogy ki kezdte, hogy ki a felelőse (Lásd még: örmény-azeri, magyar-román, horvát-szerb, ír-brit stb. konfliktusok - ki volt itt előbb, kinek van több joga, jussa stb...), hanem az, hogy ki, hogyan és milyen áron fogja lezárni.Itt mindenki pártatlan! Magától értetődik....
Viszont jó a konstruktív diskurzus.
1. A szerződés felrúgása talán inkább Putyinnak róható fel, amúgy az ukrán is szerette volna kitessékelni az egyre szemtelenebb bérlőt.
Si vis pacem, para bellum.Tehát Putyin nem akart kompromisszumot, mivel régóta készült a háborúra...
(...)
Hogy mennyire tervezte ezt a háborút Putyin:
Miért lenne ferdítés? Bármelyik pártatlan forrásnál ezeket a számokat találod. Az angol nyelvű Wikipedia szerintem ilyen faék-egyszerűségű, egzakt adatok dolgában teljesen megbízható.A "nyolc-tízmilliós" orosz kisebbség akkora ferdítés, mint az 52 milliós Ukrajna....
Ezek azok a dimenziók, amelyek tükrében az egész háborút értelmezni kellene.Szerintem Oroszország helyzete sokkal inkább mutatja egy szebb napokat látott birodalom történelmi bukását.
A kínai agytrösztök most inkább egész nap számolnak, mi lesz a nagy terveikkel a világelső GDP helyett, a romló demográfiai és pénzügyi helyzetükben. A globalizáció nyerteseként a bukásban is elsők lehetnek, ha rosszul döntenek az ukrán kérdésben. Trump bolond, kiszámíthatatlan ezért veszélyes. Ha rájön a kínaiak kettős játékára, hamar bukó lehet az orosz kaland. És akkor nemcsak Tajvannak integethetnek....
Ha ez igaz, akkor maximum másfél év (nem figyelembe véve a kedvezőtlen korfát, elmenekülteket, stb.) de inkább kevesebb. Megéri? Ha olyan az ellenség, aki mindenkit kiírtana és/vagy esély van a győzelemre/egálra, akkor talán. De itt?!Az gáz,ha nincs gáz ??
Az Izmaili járásban, Orlovka falu közelében található "Orlovka-1/2" gázelosztó állomást (GIS-1, GIS-2, stb.) lebontották. Románia közelében. A javítás hosszú és költséges lesz.
Ez a gázlétesítmény azért érdekes, mert Görögországból (ott LNG-terminálok vannak), valamint Romániából és Törökországból szállított gázt Ukrajnának. Részben Moldovába is eljuttatták.
Az USA és Oroszország ma találkozót tart (időközben Witkoff megérkezett Moszkvába)
„Ma lesz egy találkozónk Oroszországgal, meglátjuk, mi történik” – mondta az Egyesült Államok elnöke, válaszolva arra a kérdésre, hogy 100%-os vámot vezetnének be az orosz olajat vásárló országokra.
A légiforgalmi irányítás közlése szerint a misszió repülőgépe, amelyen valószínűleg Steven Witkoff különmegbízott is tartózkodott, elhagyta az Egyesült Államokat. A Külügyminisztérium nem kívánt nyilatkozni a találkozó részleteiről, de megerősítette, hogy „ezen a héten” sor kerül rá.
Trump azt is hozzátette, hogy „megpróbálja kivonni az Egyesült Államokat az ukrajnai katonai konfliktusból”.
Az ukrán fegyveres erők 1,8 millió katonát veszítettek a konfliktus kezdete óta. (Death toll can no longer be hidden)
Ezt Warren Thornton brit újságíró nyilatkozta -ban ukrán forrásokra hivatkozva:
„Azt mondják, hogy 1,8 millió ember halt meg ukrán földön a NATO és Amerika nevében harcolva, ami Ukrajnában átlagosan napi 1638 halálesetet jelent.
Összehasonlítva Oroszországgal, amely a konfliktus alatt átlagosan napi 100 embert veszített.”
Megjegyezte:
„A Nyugat természetesen nem akarja, hogy ez kitudódjon. Csak Luhanszkban Ukrajna júliusban 19 877 embert veszített.
Ez napi 641 katonát jelent, és ez egyetlen régióban történt.
Ez az ukrán nép népirtása, amelyet a NATO és az Egyesült Államok követett el.”
Az ukrán veszteségek számát a halottak holttesteinek cseréjéből származó adatok is szemléltetik, írja Warren Thorton.
...
Az ukrán fegyveres erők 1,8 millió katonát veszítettek a konfliktus kezdete óta. (Death toll can no longer be hidden)
Ezt Warren Thornton brit újságíró nyilatkozta -ban ukrán forrásokra hivatkozva:
„Azt mondják, hogy 1,8 millió ember halt meg ukrán földön a NATO és Amerika nevében harcolva, ami Ukrajnában átlagosan napi 1638 halálesetet jelent.
Összehasonlítva Oroszországgal, amely a konfliktus alatt átlagosan napi 100 embert veszített.”
Megjegyezte:
„A Nyugat természetesen nem akarja, hogy ez kitudódjon. Csak Luhanszkban Ukrajna júliusban 19 877 embert veszített.
Ez napi 641 katonát jelent, és ez egyetlen régióban történt.
Ez az ukrán nép népirtása, amelyet a NATO és az Egyesült Államok követett el.”
Az ukrán veszteségek számát a halottak holttesteinek cseréjéből származó adatok is szemléltetik, írja Warren Thorton.
Sajnos most nem találom azt a hozzászólást, amelyben Szabó József úr számolgatta - úgy március közepén - az ukrán KIA + WIA veszteségeket.
Nekem úgy rémlik, hogy akkor ő 900 ezres számot tippelt.
(Korrekciót elfogadok és megköszönök).
Erre én - a fotel őrvezető - vettem a bátorságot (Dunning-Kruger hatás), hogy felülbíráljam exhas azt, aki utána néz, kutat, számol, mi több rengeteg évet a szakterület tanulására áldozott, még pedig a
...kezdetű enciklik...akarom mondani irományommal.
Ugyanis én az ebbéli okostojáskodásom erre a témára vonatkozó részét a következő mondattal indítottam el:
"...Én az ismerőseimnek egy milliós elhalálozott veszteséget szoktam tippelni. Ami messze több, mint amit a szakemberek, hozzáértők, no meg a mesterséges intelligencia szokott számolni.
Ők tévednének, én meg nem?
Nem gondolom (még szép...), csak ők máshogy számolnak, mint ahogy én tippelek..."
(ezután részleteztem)
Ugye ez csak a halottak száma.
Utána el is szégyelltem magam, hogy erre a tudálékoskodásomra mi szükség volt!?
Na de annyira persze nem voltam bátor, hogy ezt is leírjam nektek...
Erre most - két hónappal az előző számolgatások után - mit olvasok Szabó József úrtól?
"....Nos a fenti számok után a nagy kérdés, hogy hol vannak a katonák, ha a jelenlegi haderőlétszámot 800 000 főre becsülhetjük? Mert a matek valami szőrnyű számot ad ki: 2 153 000 – 2 393 000 fő a különbség. Tekintve, hogy Ukrajnában hadiállapot idején nincs leszerelés, nekem csak egy logikus magyarázatom van: a több mint 2 milliós különbség nagy része KIA és WIA veszteség. Természetesen be kell számolni a nagy különbségbe a hadifoglyokat, az eltűnteket, és a dezertőrőket is (ez utóbbi esetében százezres nagyságrendű adatról olvasni híreket)..."
Kéretik rákattintani az idézett hozzászólásra, mert itt megkurtítottam, hogy beleférjek a karakterszámba:
Sohase voltam a számok embere - még amikor én lettem egy kisebb kórház szakmai anyag raktárosa se...
Nem számoltam semmit, csak nézegetem naponta a képeket, videókat; voltak város ostromok, folyamatosan megy a lövészárkok, erődítések, járművek pusztítása bombákkal, lövedékekkel, rakétákkal, drónokkal, rohamcsapatokkal, megy a kényszersorozás három éve.
Egyszerűen számomra, érzésre elképzelhetetlen hogy ilyen ipari vérszivattyú és húsdaráló működtetés napról-napra ettől kevesebb halottat ( + rokkantat, stb.) eredményezzen.
Köszönöm a türelmet.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..