Törölve a hozzászólásból, hogy ne kelljen keresni, hogy mire reagálok:
Lehet, hályogkovács laikusként nem tévedtem nagyon nagyságrendet?
...
Az ukrán fegyveres erők 1,8 millió katonát veszítettek a konfliktus kezdete óta. (Death toll can no longer be hidden)
Ezt Warren Thornton brit újságíró nyilatkozta -ban ukrán forrásokra hivatkozva:
„Azt mondják, hogy 1,8 millió ember halt meg ukrán földön a NATO és Amerika nevében harcolva, ami Ukrajnában átlagosan napi 1638 halálesetet jelent.
Összehasonlítva Oroszországgal, amely a konfliktus alatt átlagosan napi 100 embert veszített.”
Megjegyezte:
„A Nyugat természetesen nem akarja, hogy ez kitudódjon. Csak Luhanszkban Ukrajna júliusban 19 877 embert veszített.
Ez napi 641 katonát jelent, és ez egyetlen régióban történt.
Ez az ukrán nép népirtása, amelyet a NATO és az Egyesült Államok követett el.”
Az ukrán veszteségek számát a halottak holttesteinek cseréjéből származó adatok is szemléltetik, írja Warren Thorton.
Lehet, hályogkovács laikusként nem tévedtem nagyon nagyságrendet?
Sajnos most nem találom azt a hozzászólást, amelyben Szabó József úr számolgatta - úgy március közepén - az ukrán KIA + WIA veszteségeket.
Nekem úgy rémlik, hogy akkor ő 900 ezres számot tippelt.
(Korrekciót elfogadok és megköszönök).
Erre én - a fotel őrvezető - vettem a bátorságot (Dunning-Kruger hatás), hogy felülbíráljam exhas azt, aki utána néz, kutat, számol, mi több rengeteg évet a szakterület tanulására áldozott, még pedig a
...kezdetű enciklik...akarom mondani irományommal.
Ugyanis én az ebbéli okostojáskodásom erre a témára vonatkozó részét a következő mondattal indítottam el:
"...Én az ismerőseimnek egy milliós elhalálozott veszteséget szoktam tippelni. Ami messze több, mint amit a szakemberek, hozzáértők, no meg a mesterséges intelligencia szokott számolni.
Ők tévednének, én meg nem?
Nem gondolom (még szép...), csak ők máshogy számolnak, mint ahogy én tippelek..."
(ezután részleteztem)
Ugye ez csak a halottak száma.
Utána el is szégyelltem magam, hogy erre a tudálékoskodásomra mi szükség volt!?
Na de annyira persze nem voltam bátor, hogy ezt is leírjam nektek...
Erre most - két hónappal az előző számolgatások után - mit olvasok Szabó József úrtól?
"....Nos a fenti számok után a nagy kérdés, hogy hol vannak a katonák, ha a jelenlegi haderőlétszámot 800 000 főre becsülhetjük? Mert a matek valami szőrnyű számot ad ki: 2 153 000 – 2 393 000 fő a különbség. Tekintve, hogy Ukrajnában hadiállapot idején nincs leszerelés, nekem csak egy logikus magyarázatom van: a több mint 2 milliós különbség nagy része KIA és WIA veszteség. Természetesen be kell számolni a nagy különbségbe a hadifoglyokat, az eltűnteket, és a dezertőrőket is (ez utóbbi esetében százezres nagyságrendű adatról olvasni híreket)..."
Kéretik rákattintani az idézett hozzászólásra, mert itt megkurtítottam, hogy beleférjek a karakterszámba:
Sohase voltam a számok embere - még amikor én lettem egy kisebb kórház szakmai anyag raktárosa se...
Nem számoltam semmit, csak nézegetem naponta a képeket, videókat; voltak város ostromok, folyamatosan megy a lövészárkok, erődítések, járművek pusztítása bombákkal, lövedékekkel, rakétákkal, drónokkal, rohamcsapatokkal, megy a kényszersorozás három éve.
Egyszerűen számomra, érzésre elképzelhetetlen hogy ilyen ipari vérszivattyú és húsdaráló működtetés napról-napra ettől kevesebb halottat ( + rokkantat, stb.) eredményezzen.
Köszönöm a türelmet.
)