Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 019
113
Hogy ki, mitől mennyire szenved, azt nem tudom, de a 100.000 lakosra jutó emberölések számában még nagyon sokat kell fejlődnünk, hogy beérjük a fejlett Nyugatot:

Luxemburg - 1.544
Franciaország - 1.335
Egyesült Királyság - 1.148
Svédország - 1.147
Belgium - 1,077
Dánia - 0,986
Finnország - 0,982
Skócia - 0,967
Ausztria - 0,876
Németország - 0,823
Portugália - 0,797
Magyarország - 0,774
Norvégia - 0,725
Hollandia - 0,691
Spanyolország - 0,691
Írország - 0,654
Olaszország - 0,545

Nemi erőszak dolgában pedig valóban szégyenletes az elmaradásunk,
Angliában 20×,
Franciaországban 11×,
Ausztriában 5×,
Németországban 3× akkora az esélye, hogy megerőszakolják az embert (nőt, gyereket), mint nálunk.
Lányos apák, újdonsült férjek, irány London, Párizs, Stockholm!

(Persze, van látencia, talán magasabb arányban is, mint nyugaton, de az arány akkor is többszörös.)

A lecsúszott, falusi (vagy városokban gettósodó) cigányság alapvetően nem más kultúrát képvisel, ellentétben a nyugati migránsokkal, főleg a muzulmánokkal, feketékkel, hanem egyszerűen nincs kultúrája. Mélyszegénységben, nyomorban, sötétségben élnek, de ha lenne rá kormányzati szándék (Ami érdemben utoljára Mária Terézia alatt volt!), akkor fel lehetne őket zárkóztatni, lehetne őket integrálni - ellentétben mondjuk az afrikai muszlimokkal, akik nagyobb sikerrel térítik át a saját hitükre a hozzájuk kilátogató szocmunkásokat, mint amennyire hajlandóak integrálódni az általa képviselt többségi társadalomba. Nekik élhető alternatíva a saría és a fölszopkodott gangszta hájlájf, a borsodi falvak cigányságának viszont csak a putri meg a herbál marad - és persze, hogy az ember inkább nagy ívben elkerüli a telepeiket.
Ugyan ezt látom, meg erről tudok én is, de bizonygatni belefáradtam már bárkinek. Főleg saját elmondása szerint járja Európát, faszom se akarja egy ilyen embernek magyarázni ezt többet mint max kettő alkalom. Szerinte kint jobb minden, szerintem meg az van amit Te is leírtál. Nekem akárki akármit mond, az Orly-ról mikor mentünk be Párizs belső valóban szép részeihez, Sacre Coeur meg ilyesmi, 40 percig egy gettó FELETT ment az elővárosi vasút, ott a gettó akkora mint Budapest, és igen zorall...

• Tetszik
Reactions: ZeiG and Ramzana

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 019
113
Komolyan nem tudom megint mit rontottam el, igaz hogy szezon elején - de már bőven jó időben június közepén - voltunk a Balcsin, több helyen, és teljesen rendben voltak az árak. Tudom, hazudik, meg anyám is rongy ember volt, fidesz propi... Ettünk fagyit pl. 550-ért FINOMAT és nem kis gombócokat a Tihanyi apátság alatt közvetlen, ami azért talán nem egy kieső szar hely, meg ilyesmi. Nem lehet hogy sokaknál fejben van a baj srácok?!

Az tény, mondjuk a Hungaroringen, meg a Szigeten sem voltam, ott biztos kurva drága minden, csak hát tudjátok amit nem látok az nekem nem tud fájni.

• Tetszik
Reactions: szuvorov

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 765
36 784
113
Komolyan nem tudom megint mit rontottam el, igaz hogy szezon elején - de már bőven jó időben június közepén - voltunk a Balcsin, több helyen, és teljesen rendben voltak az árak. Tudom, hazudik, meg anyám is rongy ember volt, fidesz propi... Ettünk fagyit pl. 550-ért FINOMAT és nem kis gombócokat a Tihanyi apátság alatt közvetlen, ami azért talán nem egy kieső szar hely, meg ilyesmi. Nem lehet hogy sokaknál fejben van a baj srácok?!

Az tény, mondjuk a Hungaroringen, meg a Szigeten sem voltam, ott biztos kurva drága minden, csak hát tudjátok amit nem látok az nekem nem tud fájni.
A lángos drága, de a sztárbáksz kávé kétszer annyiért jöhet.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: szuvorov and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 019
113
A lángos drága, de a sztárbáksz kávé kétszer annyiért jöhet.
Ettünk több helyen a Balatonon, normál vendéglátós árakat láttam mindenhol. Kb. mint Budapest, semmi extra nem volt sem az étterem, sem a parti büfé ár. Valamit tutira rosszul csinálok, mert sehol nem akarnak lehúzni 5000 Ft-os melegszendviccsel, lángossal, de tényleg nem... Ellenben mikor legutoljára a Cinque Terrén voltunk, na ott mondtam is hogy nem szabad számolgatni, csak élevezni az életet, mert szép tengerparti naplementés kölkök nélkül kettesben tényleg idilli környezetben elfogyasztott két tésztaétel - tenger gyümölcseis szószos, meg két Aperol Spritz az majdnem 50.000 Ft volt... Olasz tényleg olcsóbb... Szartam rá, ritkán van ilyen, életreszóló élmény, egyszer egy életben belefér.

Csak azért na, imádom mikor nálunk minden szar, meg tolják hogy drágább a Balcsi mint Olaszország :D ...

Jah, Földváron meg olyan fasza strand volt csúszdával, tiszta homokos gondozott parttal, árnyékkal, igényes WC, büfé minden ami kell, és ingyenes volt még a belépő. Csúcs szezonban már fizetős, de az is ilyen kb. filléres költség, kint voltak az árak.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 053
113

Semmi nem történt. A Balatonnak vannak végtelenül túlárazott részei. Csak mert felkapottak rohan oda a sok hülye, és sír az 5000 ftos lángosért. A balatonnál, ha van hova menned egészen el lehet lenni. Persze ne siófokra ugorj le lángosért.
Ha nincs, na ott kezdődik a baj. Mert 3 nap balatoni szállásért 2 hetet el vagy Szegeden. Vagy 5 napot Prágában. De abban már a vonatjegy is benne van

• Tetszik
Reactions: zsolti and Ramzana

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 046
5 416
113
Semmi nem történt. A Balatonnak vannak végtelenül túlárazott részei. Csak mert felkapottak rohan oda a sok hülye, és sír az 5000 ftos lángosért. A balatonnál, ha van hova menned egészen el lehet lenni. Persze ne siófokra ugorj le lángosért.
Ha nincs, na ott kezdődik a baj. Mert 3 nap balatoni szállásért 2 hetet el vagy Szegeden. Vagy 5 napot Prágában. De abban már a vonatjegy is benne van
Marhára nem 5000 a lángos, aki mást mond az hazudik! A sok szerencsétlen meg elhiszi a hazugságot és ezért nincs ember a balatonon!

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 053
113
Marhára nem 5000 a lángos, aki mást mond az hazudik! A sok szerencsétlen meg elhiszi a hazugságot és ezért nincs ember a balatonon!
A Siófoki Plázson? De baromira 5000 ft a lángos. A Balaton Siófok vagy Füred? Nem egy mocsok nagy tó.
Alsóőrsön pl teljesen normális árak voltak.

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 046
5 416
113
A Siófoki Plázson? De baromira 5000 ft a lángos. A Balaton Siófok vagy Füred? Nem egy mocsok nagy tó.
Alsóőrsön pl teljesen normális árak voltak.
Mármint egy siófoki rendezvényről /fesztiválról beszélsz?? Ki nem sz... le hogy ott mennyi egy lángos! Egy mezei büfében/ lángososnál mennyi a lángos az számít csak....

• Tetszik
Reactions: zsolti

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 053
113
Mármint egy siófoki rendezvényről /fesztiválról beszélsz?? Ki nem sz... le hogy ott mennyi egy lángos! Egy mezei büfében/ lángososnál mennyi a lángos az számít csak....
Nem egy városról beszélek, ahova az emberek 2/3a megy, mer az a menő. Ott természetesen drága lesz minden, mert megveszik.
De örülök, hogy ott tartunk, hogy abba is lendületből belekötsz, ahol pont arról írok, hogy a balaton környéki árakkal amúgy semmi gond. Kivéve a szállásokat.

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 046
5 416
113
Nem egy városról beszélek, ahova az emberek 2/3a megy, mer az a menő. Ott természetesen drága lesz minden, mert megveszik.
De örülök, hogy ott tartunk, hogy abba is lendületből belekötsz, ahol pont arról írok, hogy a balaton környéki árakkal amúgy semmi gond. Kivéve a szállásokat.
A szállás se vészes: szálloda 3 csillag reggelivel 6 éjszaka 250 körül...! igaz hogy voltam 4 csillag 4 éjszaka fél panzió (pl. pezsgős reggeli stb.) 500 ért is

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 603
67 102
113
Meglepően gyorsan kint volt a segítség, s nem akarok untatni itt senkit, de egy fejsérülés miatt 112 - ami szintén sokszor áll támadás alatt hogy mennyire szar - full profi kikérdezést csinált, utána mentő viccen kívül konkrétan 10 percen belül BEÁLLT az uszoda kültéri medencéje mellé, eleve az úszómesterEK már egy korrekt nyomó sapkakötést sebtisztítás után!, kikérdezést protokoll szerint letoltak! - ki vagy, hány ujjamat látod, tudsz számolni, nincs hányinger, nem szédülsz, etc etc. s ami a cserkó a hab tetején, jött 2 rendőrautó is meg 3 rendőr...

Ennek örülök.
Sajnos nekem más tapasztalatom volt az utóbbi időben, (már írtam a fórumon). Apum infarktust kapott, nem jött a mentő, végül nekünk kellet bevinni.

Jó napot kívánok, Tiszteletem, Kérem szépen, Köszönöm szépen. Érdeklődő vagy hálás, barátságos tekintet, érhető tiszta beszéd, nyílt, őszinte testbeszéd.

Csodákra képes, saját tapasztalat.

Többnyire igen. Általában ez a helyes út.

Én lekopogom eddig nem volt ilyen bajom, amikor utoljára 2 éve sürgősségire kellett mennem akkor elláttak egy órán belül (eltört a nagylábujjam).

Nekem egy 10 éve volt, hogy kilátszott a sípcsontom, így vitt be a rokon a merényibe.
Ülőhely nem volt, a folyósó összepisálva ki tudja mi óta.... Ott álltam (!) ilyen állapotban vagy 6 órát. Fantasztikus élmény volt :)
Nem akartam bemenni, de túl széles volt a sebb, így magától nem tudott elállni a vérzés, varrni kellet.
Tény, hogy nem voltam életveszélyben, de nem volt túl jó élmény.

Másik élményem talán 4 éves, hirtelen egyik napról a másikra elszállt minden erőm, és belső vérzésem volt (gyomor, bél).
Mind ez nem szűnő fájdalommal. Hiába írt a háziorvos sürgősségi beutalót, szartak rám a kórházban. Többször is bementem, mindig haza küldtek, hogy ennyitől nem vérzek el XD
Voltam ultra hangon, nem látszott semmi, vérvétel nem rák stb...
Mondták megtükröznek, de mivel nem vagyok életveszélyben így fél év.... Fél évet voltam táppénzen folyamatos fájdalommal, erőtlenül! Fél év alatt amúgy nagyrészt saját magamtól meggyógyultam, ugyanis gyógyszert se mertek adni amíg nem tudják mi bajom. De 4 hónapig véreztem!
Megtükröztek alul felül (XD) erre utána lebasztak, hogy miért csak most jöttem be. Tiszta foltos belülről a vastag belem, gyomrom fekélyes stb...
Azt mondtam nekik, fél éve is jöttem volna amikor véreztem is, meg görcsöltem meg fájt is, csak ti nem voltatok hajlandóak megtükrözni, mert nem értetek rá!
Akkor kicsit elhallgattak, majd jött a "hát most ennyi idő után mit csináljunk magával?" című műsor, mire csak annyit mondtam, hogy most már semmit. Megköszönöm a Jó Istennek, hogy nem haltam meg, mert nem rajtatok múlt , hogy mi lesz ennek a vége.
Nah mindegy, teljesen azóta sem épültem fel, és persze azóta sem tudják mi bajom volt.
Nekem pl. ilyen élményeim vannak.
Egyéb családi élményekről inkább nem is beszélek...

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 053
113
Az úgy már igen, csak sajna az full önellátó! De akkor már inkább...
Ezért lesz mindenki mindenszarista, aki bármi olyat megemlít, ami amúgy nem jó.
A Balaton azért "üres" bár ez is relatív, mert az ország nagy részének nincs ott nyaralója. Márpedig 3 nap 250 ezer ftért az beza nagyon drága. Akkor már inkább körbenéz, és elmegy máshova. És ha Görögbe 3 nap e csillagos szállodában 70-90 ezer Ft. Aztán lehet sírni, hogy az istenadta oda megy

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 046
5 416
113
Ezért lesz mindenki mindenszarista, aki bármi olyat megemlít, ami amúgy nem jó.
A Balaton azért "üres" bár ez is relatív, mert az ország nagy részének nincs ott nyaralója. Márpedig 3 nap 250 ezer ftért az beza nagyon drága. Akkor már inkább körbenéz, és elmegy máshova. És ha Görögbe 3 nap e csillagos szállodában 70-90 ezer Ft. Aztán lehet sírni, hogy az istenadta oda megy
Ki beszélt 3 nap 250ről? Ezek szerint amikor háromszor ennyien voltak a balatonon az azért volt mert mindenkinek volt ott nyaralója...!? Azaztigen

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 053
113
Ki beszélt 3 nap 250ről? Ezek szerint amikor háromszor ennyien voltak a balatonon az azért volt mert mindenkinek volt ott nyaralója...!? Azaztigen
Nem drága barátom, azért volt, mert
1. nehezebb volt külföldre jutni.
2. A híresen nem lehúzó magyar vendéglátó szféra, nemesebbik szerven lett verve, ha ennyire pofátlanul akart lehúzni.
Nekem megfelel, hogy neked tetszik a Balaton. Nekem is. Voltam idén is ott. Mert van ismerősnek nyaralója ott, és így csak az árak befolyásolnak. És azok mint az elején is írtam, nem vészesek. De mindig megnézzük, ez mennyi lett volna, ha szállást kellene foglalnunk.
6 nap 250ért meg két embernekn 3 nap annyiért.