Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 130
56 250
113
A jármű belterében simán lehet annyi, ha indulás előtt a napon állt
S ha van olyan okos, kedves, előzékeny és fizikailag képességes ember a szerelvényen mint pl. én, aki hajlandó és KÉPES is kinyitni három ablakot mondjuk, a 60kph-s menetsebesség mellett egy átlag 35 fokos kánikulában meddig marad meg ez a 70 fok?

Szerintem ez egy fizika érettségi feladatnak se lenne rossz :D

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 756
19 127
113
HÉV-en jobban jársz, ha komolyan nyomsz valami mma-t, esetleg van önvédelmi fegyvered.
Viccet félretéve jobb ha nem alszol el, és éjjel se fiatal lányok, se kis sneci srácok ne utazgassanak egyedül.
Felem mar csattant ki a kes nagyot nezett mikor en is ki csattintottam es mondtam ha gyozok keruleti fogda ha gyozol agyon vernek a kollegaim (fleko kozben mutat) :rolleyes:

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 783
36 853
113
Meleg van, de a 70 fok szerintem hangyafasznyit túlzás. Én pl. ablakot azért le szoktam húzni, sokat segít :D!

Belegondoltam, igénytelen vagyok amúgy, ha kell gyalog is elmegyek azon a távon amit levázoltál nagy hátizsákkal, de szerintem azért jobb Hévvel. Nekem semmi bajom nincs azzal hogy nyáron meleg van. Irodámban ott van a klíma, nem sűrűn kapcsolom be. Nyáron meleg van, szoktatom hozzá a szervezetem, tudatosan, s igyekszem minden mesterséges dolgot lehetőleg minimum szinten tartani.

Kék vonaton ott a klíma, muszájból elviselem, de nem szeretem.
Látod, nem vagyunk egyformák.
Igen, ha le lehet húzni az ablakot, akkor nincs annyi. Ha klímás lenne, ablak nem nyitható, de meghalt a klíma, akkor simán megvan a 70°C.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 006
29 947
113
amugy full legit+valid, meg ertem en @zsolti -t, mert az ember fiatal korara emlekeztetik ezek.
Legalabbis engem tuti.
Es a szivem szakad meg, amikor pl 20-30 evvel az elkoltozesem utan visszamegyek arrafele, ahol felnottem.
Hogy mennyire mas.
De meg mindig jobb, ha az emlekeidben el olyannak, amilyen volt, mint minden nap, a valo eletben szembesulni vele.

• Tetszik
Reactions: fip7

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 756
19 127
113
A HÉV a tömegközlekedés csúcsa sztem, a metróval egyetemben. Ettől jobb nekem nem kellett soha, sok embert visz viszonylag jó tempóval, nagy járatsűrűséggel.

Nekem németek mondták hogy imádják a BKV-t, hinni nem akarták hogy egy városban még éjjel is el lehet jutni tömegközlekedéssel bárhonnan bárhova.
Ez amugy meg rajtunk kivul becs tudja felmutatni es ennyi.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 199
5 086
113
Kék vonaton ott a klíma, muszájból elviselem, de nem szeretem.
kék vonalon nincs klíma. Lehetne, de Tarlósék nem rendelték meg. És spórolás miatt a keringető ventillátorok se járnak.
Meleg van, de a 70 fok szerintem hangyafasznyit túlzás. Én pl. ablakot azért le szoktam húzni, sokat segít :D!
szerintem meg lemértük...

• Hűha

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 130
56 250
113
Igen, ha le lehet húzni az ablakot, akkor nincs annyi. Ha klímás lenne, ablak nem nyitható, de meghalt a klíma, akkor simán megvan a 70°C.
A szuper kék vonatról beszélsz, konkrétan. Most nyáron volt hogy azért nem jött vonat - szerencsére mint mondtam ez ritka! - mert az egyiken elromlott a klíma, ablak ott ügye nem lehúzható, és a full üvegablak, hajszálvékony húzott alu szerkezeten belül állítólag tényleg pokoli meleg volt, s nem merték bevállalni hogy elindítják, mert felborult volna minden szívbeteg, még olyan is aki nem is tudja magáról.

A HÉV meg lehúzod az ablakot, és meg van oldva a mutatvány. Ahogy amúgy apáink is, nagyapáink is megoldották vele a közlekedést.

• Tetszik

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 783
36 853
113
A szuper kék vonatról beszélsz, konkrétan. Most nyáron volt hogy azért nem jött vonat - szerencsére mint mondtam ez ritka! - mert az egyiken elromlott a klíma, ablak ott ügye nem lehúzható, és a full üvegablak, hajszálvékony húzott alu szerkezeten belül állítólag tényleg pokoli meleg volt, s nem merték bevállalni hogy elindítják, mert felborult volna minden szívbeteg, még olyan is aki nem is tudja magáról.

A HÉV meg lehúzod az ablakot, és meg van oldva a mutatvány. Ahogy amúgy apáink is, nagyapáink is megoldották vele a közlekedést.
Na, Bécs és Pomogy (meg Eisenstadt) között olyan jár, csak piros a festése, nem kék. Na azon volt ilyen élményem.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 624
67 146
113
Ez a bajom, megnézném az UFO topikos rejtélyes boszniai kőgömböket, de tartok tőle, hogy necces odamenni.

Ha esetleg boszniába mész, akkor nézd meg a "piramisokat" is.
Helyiek szerint ősi piramis, mások szerint csak olyan alakú hegy. Minden esetre érdekes túrának hangzik az is :)

HÉV-en jobban jársz, ha komolyan nyomsz valami mma-t, esetleg van önvédelmi fegyvered.
Viccet félretéve jobb ha nem alszol el, és éjjel se fiatal lányok, se kis sneci srácok ne utazgassanak egyedül.

Ez 100%-ban így van. Reality showt lehetne rajta forgatni "Street fighter- Harc a végsőkig" címmel. :D
E mellet 100%, hogy tetves, bolhás és ágyi poloskás leszel egyszerre. Elképesztő mi megy ott.
Ezt csak úgy random:
De annak idején a ráckevei HÉV se volt jobb. Már nem tudom milyen szerencsére, de annak idején heti egy-két pofon elcsattant :rolleyes:

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 805
105 482
113
A világ egyik legmagasabb áfakulcsa van az országban aztán csodálkozol.
Ezért alacsony az az SZJA 0 és 15 kózt.
Régen 2 kemény százalékkal alacsonyabb volt az AFA, de az átlagfizu 35-40% SZJA-t fizetett. Ma a fizud 66%-át gyerek és egyéb kedvezmények nélkül megkapod, anno a 66%-át elvitte az adó és a járulák.

Egyébként sok élelemiszer esetén 5% az Áfakulcs.

• Tetszik
Reactions: zsolti