[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 729
12 054
113
Tök jó, hogy ennyien ismertek már ilyen jól... Ahogy mondom, én ilyet még közelről nem láttam. Ellenben azt láttam, elég közelről, hogy mekkora faszságokat hozott le a sajtó az R16 Rábák áraival kapcsolatban, meg mekkora csúsztatások mentek.
És közben főtiszt vagy valahol? Ha ennyit csukott szemmel mászálsz hogy nem töröd be az orrodat?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
És rácsodálkozol. Te hol laktál az elmúl 30 évben, szatyorban?
Rá, mert én ilyet nem láttam, mint le is írtam korábban. Olyat láttam, hogy rárepült a sajtó pl. a Rába R16 beszerzésének az árára, hogy az X millió Ft volt per darab, meg szar magyar így úgy, bezzzzzegh a szuper Merci 0,8X ből is kijött volna s az világmárka, meg színvonal! Aztán megkapargatva a felszínt az látszott ott amihez ÉRTEK, meg van rálátásom hogy szembe lett állítva egy TELJES MÁLHÁVAL - tehát minden további sokszor tíz milliós értékű felszerléssel együtt - beszerzett gyakorlatilag Renault (tudod világ legnagyobb teherautó gyártó cége) az üres árával a Mercedes modeljjével, ahol nagyjából az jött ki hogy háát ennyi az annyi. Sehol nem volt 5x különbség.

Nekem erre volt rálátásom, ebből indultam ki. Ezzel nem azt állítom hogy Krisss hazudik, vagy túloz. Még sok sok évvel ezelőtt tudtam egy problémás vizes blokk felújításról egy laktanyában, ott kb egy akkori családi ház áráért sikerült felújítani pár zuhanyzót, piszoárt, meg modót, 3 helységet. Abból nálunk kurva nagy botrány lett, és gazdasági vezető bukott bele, nyomozás, minden úgy volt ahogy lennie is kellett.

Ennyit a szatyrokról.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 818
19 293
113
Lehet, de minek?
Emlékszem amikor elöszőr lehetett elkezdeni nézegetni a betegtörténetet akkor jöttek a történetek a császárral szült férfiakról...
Mert vissza eltek a tb-el? Volt ismerosom aki emiatt bukott egy kurvajo melot ahova kellett psziho lehivtak a kartonjat es papiron volt pszihatrian 2 honapot kozben meg nem csak az o adatara vettek fel valakit, special o szarra perelte az allamot es abbol vett egy szep budapesti lakast

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
És közben főtiszt vagy valahol? Ha ennyit csukott szemmel mászálsz hogy nem töröd be az orrodat?
Na neked is azt tudom mondani akkor mint Negannek, erre most mit vársz tényleg, mit írjak? Miről szólt ez a poszt azon túl hogy hülye vagyok?

Igen én főtiszt vagyok valahol. TE ki vagy hogy látatlanban megítélsz?

• Tetszik
Reactions: arcas

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
Mert vissza eltek a tb-el? Volt ismerosom aki emiatt bukott egy kurvajo melot ahova kellett psziho lehivtak a kartonjat es papiron volt pszihatrian 2 honapot kozben meg nem csak az o adatara vettek fel valakit, special o szarra perelte az allamot es abbol vett egy szep budapesti lakast
De ezen túl is, elvből sem hagynám ha az én nevemben hív le bárki kamu TB szolgáltatást!

• Tetszik
Reactions: Kávé

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 729
12 054
113
Na neked is azt tudom mondani akkor mint Negannek, erre most mit vársz tényleg, mit írjak? Miről szólt ez a poszt azon túl hogy hülye vagyok?

Igen én főtiszt vagyok valahol. TE ki vagy hogy látatlanban megítélsz?
Úgy csodálkozol rá arra hogy túlárazás van, minta szűzlány lennél a nászéjszakán, de közben meg leírod hogy láttál már ilyet máshol, amiből eljárás is lett.

17 éve azért mondtam fel az akkori munkahelyemen mert MSZP párkasszába fizettek, mikor mondtam hogy fel kellene jelenteni őket amiért a munkárt kizsarolták ezt a cégtől másnapra minden papír amivel bizonyitani lehetett volna az esetet eltünt, nekem jelezték hogy kuss vagy kirugnak és kcisi a piac kereshetek új szakmát, én meg inkább eljöttem pár hónapra rá. Ja, faxolni kellett volna mielött pofázom, naiv voltam. :)
Aki állami állásban, diplomásként, felső vezetőként rácsodálkozik a túlárazásra az nagyon fura helyen van ahol nem beszélget vele senki, és még csak újságot sem olvas soha. A második változat az hogy álnaiv. A harmadik meg hogy fizetést kap azért hogy bambán nézzen.
A saját (most 16 éves) fiam kikeresgélte a számítógép beszerzések árát és röhög azon hogy az általa tavaly kapott gépet (netezni is szar) mennyiért vették, de te még nem láttál ilyet :)

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
Úgy csodálkozol rá arra hogy túlárazás van, minta szűzlány lennél a nászéjszakán, de közben meg leírod hogy láttál már ilyet máshol, amiből eljárás is lett.

17 éve azért mondtam fel az akkori munkahelyemen mert MSZP párkasszába fizettek, mikor mondtam hogy fel kellene jelenteni őket amiért a munkárt kizsarolták ezt a cégtől másnapra minden papír amivel bizonyitani lehetett volna az esetet eltünt, nekem jelezték hogy kuss vagy kirugnak és kcisi a piac kereshetek új szakmát, én meg inkább eljöttem pár hónapra rá. Ja, faxolni kellett volna mielött pofázom, naiv voltam. :)
Aki állami állásban, diplomásként, felső vezetőként rácsodálkozik a túlárazásra az nagyon fura helyen van ahol nem beszélget vele senki, és még csak újságot sem olvas soha. A második változat az hogy álnaiv. A harmadik meg hogy fizetést kap azért hogy bambán nézzen.
A saját (most 16 éves) fiam kikeresgélte a számítógép beszerzések árát és röhög azon hogy az általa tavaly kapott gépet (netezni is szar) mennyiért vették, de te még nem láttál ilyet :)
Ahogy mondtam, mikor amiről én tudtam azt állította kampány szerűen a mostani ellenzéki média, hogy túlárazás volt az R-16 beszerzéseknél, ott LÁTTAM hogy nem volt, csak okosan lettek tálalva a számok.

Ahol meg hallottam hogy volt tényleg, ott azt is tudom hogy lett vizsgálat, eredménnyel zárult, és vezető bukott bele.
Én nem olyan munkafolyamatban veszek részt, ahol bármiféle gazdasági területtel kapcsolatban kell álljak, semmiféle beszerzéshez közöm nincs, nem írok alá nagy projecteket, ezek kifizetését. Teljesen távol áll az én napi munkámtól, hihetetlen, de nem csak gazdaságisok dolgoznak ám nagy állami szervezeteknél. Krisss is ezzel jött rögtön, mondtam neki hogy én a ruhapénzem látom mennyivel van fogyatékolva maximum, mikor meg kell vegyek évente kötelezően bizonyos arányban belőle az egyenruházati boltban ezt vagy azt. Azt látom hogy nem olcsó, de bevallom mivel hasonlót se, de pont ugyan ilyet biztosan nem gyárt más, nem vagyok ott sem képbe vele hogy mondjuk ami itt 40.000 Ft egy bakancs, annak mi a reális ára, mert bár lehet kapni MÁSFAJTA bakancsot 10.000-ért is, de 100.000 felett is. Az előző bakancsom ami 10 évig megvolt, nekem kényelmes volt, én szerettem és sok terepgyakorlaton is a lábamon volt napi 15-18km en nem ritkán, az akkor 20.000 Ft-t volt mikor vettem, a 10M részeként. Gyanítom hogy az se volt 5X-el túlárazva, de utána nem mentem bevallom, hogy nem e gyárt valaki pont ugyan ilyet 4K-ért...

Érted?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
Ja igen, és még annyit:
Te hazaárulónak neveztél itt másokat, Akkor nem zavart mások megítélése?
Légy szíves linkeld hogy tudjak erre érdemben válszolni. Mert nem szoktam csak úgy hazaárulózni csípőből senkit, olyat szoktam aki tényleg az, biztosan.

Van egy olyan megérzésem hogy Te most itt vagy a napokban dudi vonalra, vagy az arra tett megjegyzésemre gondolsz épp, mikor azt írtam hogy nekem nem fér bele ha pl. a határon valaki aktív állományú tag fényképezget és küldi a bármikori ellenzéki sajtónak.

Szóval idézd be mi bánt, aztán ha kell kifejtem mélyebben a véleményem, mert ez így semmi, ugyan is akit én már pacekba lehazaárulózok - igen ritka - az gyanúsan az is.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 519
8 887
113
Mielőtt egymásnak esnétek, tisztáznátok kellene az olyan fogalmakat, mint
- mi a haza
- ki az áruló
- miért nem valamelyik beszélgetős topikban vitatjátok ezt meg.

Engem speciel nem érdekel @zsolti vonatkozó mélyvéleménye, mert szvsz aki pacekból hazaárulózik, az más hülyeségre is képes;):p

• Tetszik
Reactions: alali77 and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
Mielőtt egymásnak esnétek, tisztáznátok kellene az olyan fogalmakat, mint
- mi a haza
- ki az áruló
- miért nem valamelyik beszélgetős topikban vitatjátok ezt meg.

Engem speciel nem érdekel @zsolti vonatkozó mélyvéleménye, mert szvsz aki pacekból hazaárulózik, az más hülyeségre is képes;):p
Csak megnézném azért, hogy holt toltam le egy ilyet pacekból, pont ezért kértem az idézést... Legutoljára Kollár Kingára mondtam szerintem magánbeszélgetés alatt valakinek ilyet az EU-s beszéde után, de ő meg az...

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 729
12 054
113
Csak megnézném azért, hogy holt toltam le egy ilyet pacekból, pont ezért kértem az idézést... Legutoljára Kollár Kingára mondtam szerintem magánbeszélgetés alatt valakinek ilyet az EU-s beszéde után, de ő meg az...

Dudit árulóztad le.
Ő miért lenne áruló?

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 330
4 816
113
Azt akarom látni idézve, ahol azt írom róla hogy hazaáruló. Köszönöm szépen.
Tényleg nehéz eldöntenem veled kapcsolatban hogy most magyar katonaként örülsz neki hogy az ukránok megbaszták az energia biztonságunk - ami ha így van szerintem vérlázító - vagy azt szorgalmazod hogy most már aztán elég ebből a puha magyar álláspontból, legyünk igazi karatésok ne dumagépek, basszuk le nekik az áramot és verjünk oda nekik mi is, s legszívesebben mennél már rájuk Leoparddal - ami meg szerintem nem lenne jó senkinek!

Nyilván nem szurkolni kell, nem ez a feladatunk, hanem hogy egy tiszta és egyértelműen magyar érdekeken alapuló álláspontot tudjunk védeni. Szerintem nekünk egy mostani vezetésű Ukrajna ellenfél, inkább az Ő hibájukból mint a miénkből, s a gyengítésükben vagyunk érdekeltek! Ők ránk jelenleg a legnagyobb veszélyforrás. Arrogánsak, a köszönöm szót nem ismerik, felsőbbrendűség komplexusban szenvednek s sokszor ellenséges akciókat hajtanak végre velünk szemben!

Nem érzelmi, hanem ténykérdés hogy sokadszorra támadták a druzsbát, és 2014 óta szopatják már a látszatra sem adva a mieinket odaát.

Szóval bár nem focimeccs, de én azért azt tisztán látom, hogy szembenállás az van, meg azt is hogy melyik mezben játszom, rajtam nem kék-sárga van, hanem a piros - fehér - zöld!

Ez a hozzászólásvonal legutóbb.
Persze, nem mondtad ki, csak utaltál rá végig, szóval lehet jogászkodni rajta, de...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
Ez a hozzászólásvonal legutóbb.
Persze, nem mondtad ki, csak utaltál rá végig, szóval lehet jogászkodni rajta, de...
Ezen nincs mit jogászkodni, nem írtam ilyet hogy hazaáruló lenne. Sehol. Ellenben olyat írtam többször, hogy tényleg nem értem hogy hogy írhat le olyat még korábban, hogy ugyan olyanok vagyunk az Orosz-Ukrán konfliktusban mint a lengyelek, csak ellenkező előjellel. Ezt most is tartom, hogy nonszensz. Nem támogatjuk fegyverrel az oroszokat, nem vagyunk vérmes támogatóik, a lengyelek meg azok az ukránoknak. TÉNYSZERŰEN így van ahogy írom.

Ahogy amit most linkeltél be, azon sincs mit sokat magyarázni, ott van minden, végigolvastam megint, semmi vállalhatatlan nincs abban amit írtam szerintem, ezt mind vállalom megint.

Jah, az is fontos szerintem, hogy minden amit TŐLEM linkeltél, REAKCIÓ volt, nem hirtelen a semmiből írtam, nem az volt a célja sehol hogy pusztán személyeskedjek egy sort, hanem reflektáltam valamire. Ellenben Negan, meg Alali77 azért simán tolt olyat, hogy amúgy egy hülye vagyok, meg elvtelen kiszolgálója a rendszernek, mivel pl. végrehajtom a parancsokat, meg nem fasza szerintem sem a szivárogtatás -hozzáteszem ez sem morális elven dől el, hanem vannak rá belső szabályzók, konkrétan TILOS...

• Tetszik
Reactions: cirqle

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
akkor amikor azzal is fenyegetted hogy feljelented, nem találom a bejegyzéseket, remélem a modik törötlék, de nem kizárt hogy béna vagyok
Béna vagy...

Mindennek oka volt. Nem feljelentem, mert az egy másik jogi aktus, hanem ha nem hagyja abba a full valótlan állításokat nyilvánosan egy szakmai fórumon, s azt állítja úgy hogy tudható hogy katona - nem hivatásos hanem szerződéses de ez itt pont mindegy - hogy mi pont olyanok vagyunk csak ellenkező előjellel, mint a lengyelek ebben a háborúban, akkor azt már jelezni fogom.

Nem tettem meg, nem az én dolgom, ezt felmértem, beláttam.

Akiknek kell majd cselekszenek HA akarnak. Azt is leírtam ha az én beosztottam lenne, már nem lenne itt. Én ezt is tartom. Ezért is lehet utálni.

Csak tudod itt azért van ám olyan is, hogy elkezdődik a rémhírterjesztés mint pl. anno hogy ASSZAD nálunk van, aztán abból csak a bajunk lehet ha valakik komolyan veszik is egy pillanatra a faszságot, hogy mi az oroszokkal vagyunk pont úgy mint a lengyelek az ukránokkal, aztán nem azt gondolja hogy akár fegyvereket adunk nekik - nyilván nincs rá szükségük, de mondjuk kémkedünk, vagy hírszerzési infóval látjuk el az ukikat...

Tudod mi lehet egy ilyenből, és hogy kik szívnák meg a legjobban??!

Érted??!

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 729
12 054
113
Béna vagy...

Mindennek oka volt. Nem feljelentem, mert az egy másik jogi aktus, hanem ha nem hagyja abba a full valótlan állításokat nyilvánosan egy szakmai fórumon, s azt állítja úgy hogy tudható hogy katona - nem hivatásos hanem szerződéses de ez itt pont mindegy - hogy mi pont olyanok vagyunk csak ellenkező előjellel, mint a lengyelek ebben a háborúban, akkor azt már jelezni fogom.

Nem tettem meg, nem az én dolgom, ezt felmértem, beláttam.

Akiknek kell majd cselekszenek HA akarnak. Azt is leírtam ha az én beosztottam lenne, már nem lenne itt. Én ezt is tartom. Ezért is lehet utálni.

Csak tudod itt azért van ám olyan is, hogy elkezdődik a rémhírterjesztés mint pl. anno hogy ASSZAD nálunk van, aztán abból csak a bajunk lehet ha valakik komolyan veszik is egy pillanatra a faszságot, hogy mi az oroszokkal vagyunk pont úgy mint a lengyelek az ukránokkal, aztán nem azt gondolja hogy akár fegyvereket adunk nekik - nyilván nincs rá szükségük, de mondjuk kémkedünk, vagy hírszerzési infóval látjuk el az ukikat...

Tudod mi lehet egy ilyenből, és hogy kik szívnák meg a legjobban??!

Érted??!
Miért ne kommentálhatna ide? ha te nem akarod? mit szólsz bele abba ha emberek a szabadidejükben mit csinálnak?

Milyen rémhírterjesztés? Hogy mi az oroszok szekerét toljuk, oroszbarát kormányunk van? De hát lelkesen azt toljuk évek óta, abban az országban laksz ahol Szijjártót kitüntetik az oroszok...
A lengyelek meg az ukrénok szekerét tolják, tehát pont az ellentetjét csinálják mint mi. Éérted?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 384
56 816
113
Miért ne kommentálhatna ide? ha te nem akarod? mit szólsz bele abba ha emberek a szabadidejükben mit csinálnak?

Milyen rémhírterjesztés? Hogy mi az oroszok szekerét toljuk, oroszbarát kormányunk van? De hát lelkesen azt toljuk évek óta, abban az országban laksz ahol Szijjártót kitüntetik az oroszok...
A lengyelek meg az ukrénok szekerét tolják, tehát pont az ellentetjét csinálják mint mi. Éérted?
Nem, mert az hogy kitünteti Lavrov Szijjártót, az nem azt jelenti hogy mi ugyan annyira lennénk benne az oroszok mellett mint a lengyelek az ukránok mellett.

Tényszerűen MI nem adunk át aktív vagy tartalék állományból pl. Mig-29-est, Twardy-t, Iglát, rakat tüzérségi eszközt és lőszert az oroszoknak. Nem harcol mellettük nagy számú magyar önkéntes volt hivatásos katona. Nem nyilatkozzuk le minden nap 3x, hogy Ukrajnát le kell győzni.

A lengyelek meg pont ezt csinálták ÉS csinálják most is fordított előjellel amit fentebb írtam.

TÉNYEKET tagadsz, szar az optikája.

• Tetszik
Reactions: cirqle