Ahogy törik a szárny, szétnyílik az üzemanyagtartály, az a légáramlás hatására végigfolyik hátra a hajtóműhöz, ami begyújtja...Miért kell robbanásnak lennie a fáradásos törés pillanatában? Tudod túl sok itt a véletlen egybeesés.
Ahogy törik a szárny, szétnyílik az üzemanyagtartály, az a légáramlás hatására végigfolyik hátra a hajtóműhöz, ami begyújtja...Miért kell robbanásnak lennie a fáradásos törés pillanatában? Tudod túl sok itt a véletlen egybeesés.
Az üzemanyag jóval később robban be, akkor már a kanyarba sincs a lerobbant szekció.Ahogy törik a szárny, szétnyílik az üzemanyagtartály, az a légáramlás hatására végigfolyik hátra a hajtóműhöz, ami begyújtja...
Oldalsó elkülönítés van köztük. Ezen kívül az első gép indít először, ő is fordul ki elsőnek. Nem a hátsó, mert annak nem lenne értelme. Ahogy annak sem, ha géppárban leszállásnál az első gép nyitna először fékernyőt, a hátsó pedig szépen belefutna.
Viszont nem is ez a lényeg. Én csak vitorlázórepültem, de azért elméletet oktattak rendesen, és mivel repülésről van szó, nem autóvezetésről, így minden évben kötelező volt újra is vizsgázni elméletből. Aki nem vett részt a vizsgán, vagy másodikra sem sikerült neki, annak az adott évben csak oktatóval történő repülésre volt lehetősége. Egyedül, sikeres elméleti vizsga nélkül nem repülhet. Ott bizony tanultunk a túlterhelésről is rendesen. Az egyik oktató (B 737-esen volt oktató kapitány a Malévnál) készített egy nagyon jó táblázatot a bedöntés és a túltherhelés kapcsolatáról. A különböző bedöntés értékekhez fel volt írva az annak során maximálisan elérhető túlterhelés. A legnagyobb túlterhelés a 90 fokos bedöntéssel érhető el. Alatta mindegyiknél volt valami felső korlát. Nem véletlenül a vadászbombázók is 90 fokos bedöntéssel repülik a húzott fordulót( a kormányszerepcsere miatt hívják húzottnak, mert a magassági kormány húzásával ennél nem emelkedni fogsz, hanem szűkíted a fordulót, és növeled a túlterhelést) a bemutatókon. A Szu-25-ösök is jellemzően, 90-105 fokig döntve szoktak kifordulni. A g-ruhát nem dísznek hordják. Húzzák, ahogy tudják a fordulóban, ameddig csak engedi a rendszer. Ezzel baromi komoly túlterheléssel jár mindig, de a lehető leghamarabb akarnak "sarkon fordulni". A gép kis magasságban dolgozik, sűrű levegőben, nagyon nagy igénybevételt kapva. Tehát egyáltalán nem lehetetlen az a fáradásos törés, még egy ilyen masszív gép esetében sem. Persze értem, hogy mivel orosz hivatalos szerv félhivatalos oldala hozta le ezt a magyarázatot, ezért kötelességednek érezted, hogy beleköss.
Molni szerintem rajtad gyakorolta az apaságot, már biztos vagyokAz üzemanyag jóval később robban be, akkor már a kanyarba sincs a lerobbant szekció.
Elélveztem!Molni szerintem rajtad gyakorolta az apaságot, már biztos vagyok
Segítek, a tartályban lévő kerozin ekkora sebességnél azonnal aeroszolizálódik, vagyis elemi cseppecskékre szakad és elkeveredik a levegővel pontosan úgy, mint az örvényes üzemi fúvókában. Vagyis egy nagyszerűen égő elegyfelhő jön létre, ami beteríti a gép hátulját - kvázi egy aeroszolos légibomba köde veszi körül azt. És azt gyújtja be detonátorként a jetblast.
Levezessem a robbanás folyamatának hatását a gép szerkezeti elemeire és azok az aerodinamikai hatásokkal együtt elszenvedett alakváltozásait is?
Ha a robbanás előbb van, minthogy leszakad a szárny, akkor hogy jöhet létre az amiről beszelsz? Előbb egy kis robbanás miatt leszakadt a szárny, az üzemanyagos dolog utána jött.Molni szerintem rajtad gyakorolta az apaságot, már biztos vagyok
Segítek, a tartályban lévő kerozin ekkora sebességnél azonnal aeroszolizálódik, vagyis elemi cseppecskékre szakad és elkeveredik a levegővel pontosan úgy, mint az örvényes üzemi fúvókában. Vagyis egy nagyszerűen égő elegyfelhő jön létre, ami beteríti a gép hátulját - kvázi egy aeroszolos légibomba köde veszi körül azt. És azt gyújtja be detonátorként a jetblast.
Levezessem a robbanás folyamatának hatását a gép szerkezeti elemeire és azok az aerodinamikai hatásokkal együtt elszenvedett alakváltozásait is?
Azért ez a kétszer öt darab 122mm-es rakéta ellövése nem ér meg egy éles bevetést, géppárban meg pláne.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..