A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 727
21 825
113
Majd építenek egy két stadiont mert
Odabaszták a sportot a honvédelmi alapba és meg is van...voala.... nem ezt a pénzt nem lehet erre költeni....oh majd kitalálják, hogy el lehessen! A cimbik meg majd pályáznak mint kivitelezők és mindent 10x áron meg is csinálnak! Így megy ez kérem szépen!

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
414
1 191
93
Odabaszták a sportot a honvédelmi alapba és meg is van...voala.... nem ezt a pénzt nem lehet erre költeni....oh majd kitalálják, hogy el lehessen! A cimbik meg majd pályáznak mint kivitelezők és mindent 10x áron meg is csinálnak! Így megy ez kérem szépen!
Az olaszokra nem rá szóltak a hasonló trükközések miatt?

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 055
49 693
113
Ezt nem fogják kidumálni: konkrét fegyvereket lehet venni EU-s országból. Lehet benne némi infra építés, de kisebb rész.
Szóval relatíve mutyibiztos ez a projekt, persze biztos fognak próbálkozni.
Az amcsik rájuk szóltak, de annak nem volt köze a SAFE programhoz...

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 727
21 825
113
Itt már évek óta ezzel trükköznek! Most olvastam ezt a 10 évre szóló Fideszes fejlesztési tervet! Csabán is akarnak építeni egy új uszodát meg sportcsarnokot! Le is hírják, hogy a Honvédelmi alapból lesz finanszírozva! Jaaaaaa.....hogy abból?! Hogy baszn.......meg!

• Szomorú
Reactions: Ocses

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 727
21 825
113
De hogy nem szóltak: szinte egy ganyi EU pénz nem jön évek óta!
Sztem ez elég komoly jelzés, csak leszarják...

A mi SAFE pályázatunkat és annak megvalósulását kiemelten fogják ellenőrizni sztem.
Nem baj! Csabán az új uszodát abból fogják finanszírozni! :rolleyes:

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 385
4 927
113
Nem muszáj, csak a közös projektek előre vannak soorolva prioritásban.
Kb hangosan, szótagolva mondták már el, hogy a teljesen süketek és félkegyelműek is megértsék, hogy a cél az EUs hadiipar fejlesztése/etetése illetve az egységesítés EUs szinten.
Tehát ha bármi EUsat veszünk minél több országgal közösen akkor az az EUnak kedves.
Nagyon kíváncsi leszek a nyilvánosságra hozatalra (esetleges idő előtti kiszivárogtatásra) hogy mennyire mentünk félre - teljesen egzotikus kis darabszámú még nemhogy az EUban de sehol másutt a világon nem rendszeresített kurva drága rendszer nem lesz nyerő...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 055
49 693
113
Kb hangosan, szótagolva mondták már el, hogy a teljesen süketek és félkegyelműek is megértsék, hogy a cél az EUs hadiipar fejlesztése/etetése illetve az egységesítés EUs szinten.
Ezt annak mondod aki ezt mondta? :D
Tehát ha bármi EUsat veszünk minél több országgal közösen akkor az az EUnak kedves.
Nagyon kíváncsi leszek a nyilvánosságra hozatalra (esetleges idő előtti kiszivárogtatásra) hogy mennyire mentünk félre - teljesen egzotikus kis darabszámú még nemhogy az EUban de sehol másutt a világon nem rendszeresített kurva drága rendszer nem lesz nyerő...
Idáig baromira nem EUs cuccok iránt érdeklődtünk, tárgyalgattunk (török meg izraeli volt szeretve) szóval most lóhalálában kell letárgyalni valami EU-nak kedveset. Ezt vagy sikerül évvégéig vagy nem...már ha akarják egyáltalán...

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 385
4 927
113
Ezt annak mondod aki ezt mondta? :D

Idáig baromira nem EUs cuccok iránt érdeklődtünk, tárgyalgattunk (török meg izraeli volt szeretve) szóval most lóhalálában kell letárgyalni valami EU-nak kedveset. Ezt vagy sikerül évvégéig vagy nem...már ha akarják egyáltalán...
Ehh... nem oda akartam, de béna vagyok. Méltóságomat megőrizendő csak egyetértésemet akartam kifejezni,

Tippre egyébként ebből nem kevés pénz Rába fejlesztés lesz, ahol majd Gidrán licenszet fogunk gyártani, egyedül, mert hát etetni kell Lacáékat...

Eu meg majd kerek szemmel néz, hogy ember, erre EUn belül van 12 alternatíva, most tényleg ide akarsz jönni 13-nak?

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 055
49 693
113
Ehh... nem oda akartam, de béna vagyok. Méltóságomat megőrizendő csak egyetértésemet akartam kifejezni,

Tippre egyébként ebből nem kevés pénz Rába fejlesztés lesz, ahol majd Gidrán licenszet fogunk gyártani, egyedül, mert hát etetni kell Lacáékat...
Sztem a Gidrán nem támogatható, mert 65%-ban EU-s terméknek kell lennie - az IP-nek is ha jól tudom.

Eu meg majd kerek szemmel néz, hogy ember, erre EUn belül van 12 alternatíva, most tényleg ide akarsz jönni 13-nak?
Az EU nem fogja nézni kerek szemekkel, mert egy ganyit sem ad ha nem eléggé EU-s a cucc.

Ránk meg különösen oda fognak figyelni, mert már ismerik a "dörgést" mifelénk...

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
1 047
2 339
113
Én azt mondom hogy: a Nagy Fegyver gyártók korának Vége, Eljött a Gestamen ideje...

Viccet félre téve: mi is kellene nekünk még? 8x8, mlrs, dedikált harcihelikopáter, ballisztikus rakéta elleni légvédelmi rakéta rendszer! Kb ha ezek megvannak akkor lehetne az eddigiekből még 1 kört beszerezni... 16 milliárd euróból ezek kijönnének?

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 385
4 927
113
Sztem a Gidrán nem támogatható, mert 65%-ban EU-s terméknek kell lennie - az IP-nek is ha jól tudom.

Az EU nem fogja nézni kerek szemekkel, mert egy ganyit sem ad ha nem eléggé EU-s a cucc.

Ránk meg különösen oda fognak figyelni, mert már ismerik a "dörgést" mifelénk...
Nem jött át az enyhe szarkazmus.

De tuti, hogy Rábával fogunk nyomulni, és teljesen feleslegesen.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 112
106 378
113
Megint megy a fröcsögés ezerrel.
Bántóan irritál egyeseket, hogy a nem veszünk soha semmit duma könnyen kidurranhat, mint a lufi.

Mutyi, lopás stb. Bezzeg az Unió, onnan nem lehet lopni. Bexarok. Ez most szemellenző vagy tényleg ha bizonyos buborékban élsz ezt látod?

Tudjuk ki az EB vezetője?? Tudjuk hogy szerezte be a Pfizert? Tudjuk nem adja ki a telefonja adatait. Tudjuk, hogy a védelmi miniszteri laptopja eltűnt, amikor korrupciós gyanu merült fel vele szemben?

Kik buktak le katari eurókkal teli táskákkal Brüsszelben??? És kiket helyezett vissza Brüsszel ezek után a pozíciójukba??

Szal a lopás miatt nem kapunk pénzt, véletlenül sem politika? A lengyelek példáját ismeri valaki. Egy választási eredmény elég volt és megnyílt a csap. Semmilyen jogállami törvénymódosítás nem kellett. Van a jó lengyel határvédelmi kerítés Uniós pénzböl meg a rossz magyar kerítés, amiért napi büntetést kapunk.

Majd ha a milliárdos villát építö tábornok lesz a miniszter, akkor nem lesz korrupció. Meg ha Mészáros bankjának és a MÁV felügyelő bizotsságának tagja lesz a min.eln.. nem lesz korrupció.

A hadiipari beszerzések a legkritikusabb beszerzések korrupciós oldalról. A világon mhol. Nem kell transzparensnek lenni, nem kell csak árverseny. Már a paraméterek kiírásával is lehet könnyen személyre szabni egy tendert. Az utólagos áremeléseket meg hagyjuk, köze nincs a pályázatokhoz. Elég követni a cseh, német, svájci mostani beszerzéseket, ahol szépen felülírják a szabályokat a beszerzések előtt, az árakat meg utólag felfelé módosítják.

Ez az Uniós program sem lesz más. Ha közös beszerzés, az csak azt jelenti, jobban monopolizálnak majd Brüsszelben kiválasztott cégeket. Ott biztos nem lesz korrupció....már a válogatás is, melyik Unión kívüli állam jöhet a programba, melyik nem, az sem korrupció, az LOBBI. Ez az amerikai demokratkonform neve.