• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 444
5 027
113
A nehézen kívül a NATO kért egy közepes dandárt is, nem?
Szóval nem igazán van választás: NATO előírást hozni kell. Egy kerekes közepes dandár olcsóbb is lenne mint egy láncos...
Nem.
Én is ebbe a hibába estem.
Kért közepeset, majd utána nehezet (ha meglesz hozzá az anyag).
Szóval még most közepes van felajánlva, ha meglesz minden, akkor átváltozik a felajánlás nehézzé.

+ ugye még nem tudjuk, hogy az uccsó vállalás mi volt.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 282
91 898
113
Kivonták, azóta sincs rakéta-sorozatvetőnk.
Tényleg, az indítókkal mi lett?
A rakétatüzérségnél összehasonlíthatatlnul elemibb az, hogy milyen módon van mobilizálva a lövészgyalogság, vagy, hogy van-e egyaltalan mobilizálva azon túl, hogy kap bakancsot amiben sétálhat.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 444
5 027
113
A rakétatüzérségnél összehasonlíthatatlnul elemibb az, hogy milyen módon van mobilizálva a lövészgyalogság, vagy, hogy van-e egyaltalan mobilizálva azon túl, hogy kap bakancsot amiben sétálhat.
Értem én hogy mit mondasz, de nekem ennél jóval kevesebb bizodalmam van mindenkori kormányukban. Max azt mondják, járjon a gyalogság tömegközlekedéssel.

Jó hogy mondtad a bakancsot, mennyi ideig volt téma Kriss gatyája?

• Tetszik
Reactions: J.G.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 282
91 898
113
Értem én hogy mit mondasz, de nekem ennél jóval kevesebb bizodalmam van mindenkori kormányukban. Max azt mondják, járjon a gyalogság tömegközlekedéssel.

Jó hogy mondtad a bakancsot, mennyi ideig volt téma Kriss gatyája?
Az politikailag tarthatatlan, hogy gyalogoljon a katona, min14-ben. Az politikailag pedig teljesen irreleváns, hogy egy ótvar járművel vagy egy normálissal van felfegyverezve a haderő.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 159
49 827
113
Nem.
Én is ebbe a hibába estem.
Kért közepeset, majd utána nehezet (ha meglesz hozzá az anyag).
Szóval még most közepes van felajánlva, ha meglesz minden, akkor átváltozik a felajánlás nehézzé.

+ ugye még nem tudjuk, hogy az uccsó vállalás mi volt.
Én úgy tudom a nyári NATO csúcs után nőttek az igények ès már nem elég az egy nehéz dandár. Úgy hallottam legalább még egy közepest kér a NATO...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
48 081
91 972
113
Parada25-2-of-41.jpg

"Among other interesting wheeled armored personnel carriers, we will highlight the BTR-80A armored personnel carrier in its modernized version, the BTR-80AMS, which has now been introduced into units of the Serbian Army. This version has received additional armor, a stabilized electric servo system, an optoelectronic fire control system, day and thermal cameras, air conditioning, and a new communication system. As it was learned, the integration of "Kornet" anti-tank missiles is also planned."

"During the preparations, as well as at the parade itself, we were able to see for ourselves that there is now serial production of Lazar 3M armored combat vehicles in the variant with the Russian 32V01 turret, which is equipped with a 30 mm 2A42 cannon. Interestingly, this version is now designated as the Lazar 3MA, and the Lazar 3MB variant could also be seen at the parade, which received a slightly modified BPPU-1 turret (with a 30 mm 2A72 cannon) taken from BTR-80A armored personnel carriers purchased from Hungary. We will also mention that at the head of the echelon of these vehicles was the command variant Lazar-3K."
2_1758013208.jpg

"They have exceptional firepower thanks to the 30 mm 2A72 automatic cannon with double feeding and a coupled 7.62 mm machine gun. It has the ability to effectively hit targets with armor-piercing projectiles (ART) up to 2,000 m during the day and 800 m at night, with destructive projectiles (NEI) up to 3,000 m, and effectively shoot group targets with machine guns at distances up to 1,500 m. An unobstructed field of action of the cannon and heavy machine gun is provided in the direction of 360°, and in elevation from -5° to + 70°. The modernization will ensure effective shooting of armored targets with POVR at distances of at least 2,500 m, or up to 8,000 m by installing the POVR "Kornet" system."

• Tetszik
Reactions: krisss

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 984
19 665
113
Nem tudom mit akarunk a nehezre nincs ember es meg hianyzik belole jo par dolog.
Pl a normalis logisztika es human eroforras.
De peldaul elkezdtem magam bele asni a kozepes es nehez ddt szerkezetebe es ahogy ott olvastam az mlrs kepesseg elegge fontos mind a kettonel.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 159
49 827
113
Nem tudom mit akarunk a nehezre nincs ember es meg hianyzik belole jo par dolog.
Pl a normalis logisztika es human eroforras.
Az se baj ha nincs teljesen feltöltve csak legyen mibe beültetni a sorozottakat ha nagy a baj.

Normális körülmények és munkafeltételekkel a sorozás is hatékonyabb lenne. Most k.b csak pénzre, fizura koncentrálnak közben minden más körülmény tök szar néhány kivételtől eltekintve. Így persze hogy nincs ember...

De peldaul elkezdtem magam bele asni a kozepes es nehez ddt szerkezetebe es ahogy ott olvastam az mlrs kepesseg elegge fontos mind a kettonel.
Attól függ hol. NATO-ban nem előírás hogy legyen benne MLRS, bár amúgy nagyon kéne ez nekünk...