[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

A 4iG-Rába-TATRA-CSG irány miatt adná magát, hogy Pandur 8x8 is képbe kerüljön. SAFE kompatibilis szóval miért ne lehetne?

Nekem túl könnyűnek tűnik az a járgány: 25 tonna és max level-4 védelem, ami kerekes IFV-nél eléggé beugró szint.
Ukrajnában is azt látni hogy erős védelem kell, kevésnek tűnik ehhez ez a cseh járgány.
Nem igazán veszi senki az export piacon, bár pont ezért vélhetően nem túl drága és talán lehet rá licencgyártást szerezni vagy legalább beszállítani.
Gazdaságilag előnyös lehet (NERnek biztosan), műszakileg meg "elmegy" kategóriának tűnik. BTR-nél persze bármi jobb, de inkább valami masszívabb, védettebb kéne. Pl. AMV. :)

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Loken
A 4iG-Rába-TATRA-CSG irány miatt adná magát, hogy Pandur 8x8 is képbe kerüljön. SAFE kompatibilis szóval miért ne lehetne?
Nekem túl könnyűnek tűnik az a járgány: 25 tonna és max level-4 védelem, ami kerekes IFV-nél eléggé beugró szint.
Ukrajnában is azt látni hogy erős védelem kell, kevésnek tűnik ehhez ez a cseh járgány.
Nem igazán veszi senki az export piacon, bár pont ezért vélhetően nem túl drága és talán lehet rá licencgyártást szerezni vagy legalább beszállítani.
Gazdaságilag előnyös lehet (NERnek biztosan), műszakileg meg "elmegy" kategóriának tűnik. BTR-nél persze bármi jobb, de inkább valami masszívabb, védettebb kéne. Pl. AMV. :)

A döntéshozóknál szerinted az lesz a fő kritérium hogy mi a legjobb a katonáknak, vagy az hogy pl. a következő fél-egy évben hol lesznek/kerülnek hatalomra "elvbarátok" és/vagy kivel lehet legjobban megtrükközni a SAFE pénzeket?
Azt inkább nem írom le, hogy mi lesz a legfontosabb véleményem szerint.

A csehek szerint nyűgös, mondjuk amikor először làttam a felderítő pandurjaikat azért az elég kultúrsokk volt az ut30-as tornyokkal meg a kitolható felderítő árbóccal satöbbivel tizenpár évvel ezelőtt.
Szóval benned is hamis biztonságérzetet keltett a modern technika. Szégyen! :)

A csehek szerint nyűgös, mondjuk amikor először làttam a felderítő pandurjaikat azért az elég kultúrsokk volt az ut30-as tornyokkal meg a kitolható felderítő árbóccal satöbbivel tizenpár évvel ezelőtt.
Nyűgös itt mit jelent? Megbízhatatlan? Kényelmetlen?

Nyűgös itt mit jelent? Megbízhatatlan? Kényelmetlen?
Megbízhatatlan, itt is volt róla cikk a cseh topikban.
Ahogy így elkezdtem mostanság bele ásni magam a közepes ddt valamint azon belül is ennek a gerincet adó eszköznek a 8x8 a dolgaiba egyre jobban az jön le mindegyiknek van valami olyan nyűgje ami red flag, na de itt az a kérdés melyiket választjuk HA választunk amit a penztarcank tud orvosolni red flagek közül, az mar kiderült a boxer es a francia is erősen kuka.

• Tetszik
Reactions: Tumpek