az összehangolt nem feltétlen azt jelenti hogy szorosan egymás mellet repülnek vagyis egy-két nagy kaliberű gránát nem feltétlen szedi le őket. Meg hát a Leo2 alig képes felemelni a lövegét: nem légvédelemre találták ki.
Mikrohullámú drón sütő LEONIDAS ígéretesnek tűnik, csak gyanús nekem, hogy valamiért még senki nem rendelt tőlük, meg más nem igazán fejleszt hasonlót. Pedig ha tényleg annyira hatásos mint a promo-anyagaik mutatják kb. csak ezt kéne venni...
N-G egy olyan rendszert fejleszt,ami 155milis lövegek koordinált tüzét használja a dronrajok ellen.
És már a 80as években volt rendszeresitve a Merkavákon egy 105milis repesz-kummulativ gránát,aminek kombinált közelségi-érintő gyújtója volt,hogy helikopterek ellen használhatták (volna,de ténylegesen heli ellen soha nem lett bevetve)
Viszont az irakiak használták a KS19 közelségi gyújtós lőszerét iráni helik ellen T55ből (hogy milyen sikerrel,az erősen kérdéses.Irániak szerint nulla,irakiak szerint lőttek le vele helit).
Sokadszorra,nem véletlen vannak az új nyugati hk protókon a 30DEFA RCWS.....
Szia,
Bator dolog volt rajzasztalrol rendelni, de cserebe nem a letezo legmodernebb lett megrendelve, hanem annal eggyel modernebb - szoval szerintem kulso felderitessel megtamogatva valoszinuleg kivalo a Lynx dronelharito kepessege.
Hát,ez azért nem egészen igaz.CV90 Mk4 egy létező tipus továbbfejlesztése,és minden tekintetben erősebb,védettebb,jobb felszereltségű lesz,mint a LynxHu.
Kűlső felderitéssel meg az a gond,hogy nem biztos,hogy mindig lesz.
És egy vadi új járgány rengeteg kockázatott rejt.Dunát lehetne rekedzteni az olyan fejlesztésekkel,amik végül bebuktak......
Én személy szerint korántsem vagyok elragadtatva a LynxHu-tol.Gyengébb lett,mint igérték,és nem is kicsit.Marha nagy batár.Sok a kérdéses dolog körülötte.Iprailag se hozott valami sokat.