[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

Fiatal vagyok de elmondhatom hogy en is,
Párszor mar lőttek ram, próbáltak megkéselni pontosan 7x (hordjatok a mellényt), elütöttek stb. Ja es meg nem vagyok 30 :confused:
Ennyire veszélyesek az adócsalók? Te NAV-os vagy nem? Jobban tennéd felcsapnál katonának, még ezekben az időkben is nyugisabb ott.

Ennyire veszélyesek az adócsalók? Te NAV-os vagy nem? Jobban tennéd felcsapnál katonának, még ezekben az időkben is nyugisabb ott.
A felsoroltak nem mind szolgalat alatt tortent velem, hanem eletem soran legtobb tini koromban,erden nottem fel a sztojka es vargaek keresztuzeben a 2000es evekben szemtanuja voltam emberrablasnak,ott voltam gyerekkent az erdi “kis post” rablasnal, tobbszor voltam szemtanuja lovoldozesnek egybe meg sikerult is bele setalnom, es sokszor probaltak kessel kirabolni es leszurni van ami szolgalatba tortent :D ja es a kispatakban mi lattuk meg haverokkal regen a hullat is az mondjuk ilyeszto volt :P valamint igen aki tobb szaz milliot/milliardot ossze lop az barmi aron megvedi, ha 40ezerert megolik a mamit szerinted 80millioert mit csinalnak az emberrel?:D stb stb.

Jobban tennéd felcsapnál katonának, még ezekben az időkben is nyugisabb ott.
megtaláltam mar az eletben a helyem, valamint a jovokepem.
A sereg 2x kukazott ki adtam nekik eselyet 3. eselyt nem kapnak…szerintuk selejt vagyok egy korcs ahogy ott mondta a doki.
Itt kaptam eselyet bizonyitani es ezt hűséggel meg is halalom.

Említette Kávé, hogy
Párszor mar lőttek ram
A belsősöktől (rendvédelem) kérdezem: a lőfegyveres bűnelkövetések hogyan alakultak az elmúlt 15-20 évben?
Csak azért kérdezem, mert a hírekbe már nemigen kerülnek be ilyenek, az összes “lövöldözésig fajult a vita” kezdetű esetről kiderült, hogy gázpisztoly v airsoft v légfegyver volt a dologban.

Szerk: most látom csak, részben meg is tárgyaltátok :) de attól még a lőfegyveres rész érdekelne

Említette Kávé, hogy

A belsősöktől (rendvédelem) kérdezem: a lőfegyveres bűnelkövetések hogyan alakultak az elmúlt 15-20 évben?
Csak azért kérdezem, mert a hírekbe már nemigen kerülnek be ilyenek, az összes “lövöldözésig fajult a vita” kezdetű esetről kiderült, hogy gázpisztoly v airsoft v légfegyver volt a dologban.

Szerk: most látom csak, részben meg is tárgyaltátok :) de attól még a lőfegyveres rész érdekelne
Általában a nehezebb sulyu bunozok hozzajutnak ilyen olyan uton eles lofegyverhez elegge gyakori mar, csak hat nem tudjak használni halisten.

Az hogy lovoldozesig fajul a tortenet nem ritka, csak nem jon le a hirekben szerencsere jobb ez mindenkinek.
Valamint en adott 1-2 masodperc alatt nem tudom eldonteni hogy eles, airsoft vagy gazpisztoly, azt katom fegyver nala en azt meg minden kollega (igy tanutottak) eleskent kezeli es ha kell hasznalom az enyem artalmatlanitasra majd az ugyeszsegnek magyarazkodunk de nem engedhetjuk meg magunknak azt a luxust hogy habozzunk mert akkor a tepsibe is huzigathatnak.
Szerencsere amugy legtobb esetben nalam is eleg a csore rantas mert az azert egy civilnek ilyeszto hang/latvany.
Maradek esetekben ami toredeke kell a figyelmezteto loves, azztan is sokan allnak el a tamadastol na es marad az az 1-2% aki ennek ellenere is fasza gyerek na abba ki kell tarzni sajnos van nem sajnos de en es sok kollega neveben beszelhetek inkabb hazamegyunk es irunk preciz feljegyzest az esetrol.

Miért jobb így mindenkinek?
Mert a lakosság be lenne tojva, nekem legalábbis ezt mondták.
De azért azt is figyelembe kell venni, hogy sok bűneset történik és azoknak csak egy kis része van a hírekben, amik pedig meg is jelennek egy szűrőn átmennek. Legalábbis az emberek nem hiszem, hogy azt akarják hallgatni reggel nyolckor, hogy egy apuka megerőszakolta a kislányát vagy egy csávó elvágta másik kettő torkát egy késsel, mivel azok nem vettek neki sört és elkezdtek veszekedni.

Mert a lakosság be lenne tojva, nekem legalábbis ezt mondták.
De azért azt is figyelembe kell venni, hogy sok bűneset történik és azoknak csak egy kis része van a hírekben, amik pedig meg is jelennek egy szűrőn átmennek. Legalábbis az emberek nem hiszem, hogy azt akarják hallgatni reggel nyolckor, hogy egy apuka megerőszakolta a kislányát vagy egy csávó elvágta másik kettő torkát egy késsel, mivel azok nem vettek neki sört és elkezdtek veszekedni.
Pontosan, amit a civilek kapnak az mar erosen szurt.
Kurva sok szaraag tortenik minden szervnel amire ra lehetne huzni egy tobb evados akcio/krimi/drama sorozatot

Pontosan, amit a civilek kapnak az mar erosen szurt.
Kurva sok szaraag tortenik minden szervnel amire ra lehetne huzni egy tobb evados akcio/krimi/drama sorozatot
Akkor feltenném a kérdésemet máshogy: (éles) lőfegyverrel gyakrabban vagy ritkábban követnek el bűncselekményt mondjuk 15 évvel ezelőtthöz képest?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Akkor feltenném a kérdésemet máshogy: (éles) lőfegyverrel gyakrabban vagy ritkábban követnek el bűncselekményt mondjuk 15 évvel ezelőtthöz képest?
Maga eles lofegyver birtoklasa engedely nelkul is buncselekmeny es nehez erre valaszolni, inkabb mashogy is teszem szerintem gyakrabban talalunk az embernel mar eles lofegyvert a szekrenybe/parna alatt mint regen DE nem kovettek el meg vele semmit csak ott volt.

Említette Kávé, hogy

Szia,

Szamomra nagyon meglepo, hogy amikor az ember az a'gya'ban olvas, akkor kb 20-30 m tavolsagbol nem veszi eszre a kezigranat robbanasat. Utana a 30-as AK sorozat viszont nagyon feltuno, a legerdekesebb az volt, hogy sokkal lassabbnak hallatszot a sorozat, mint egy loteren, es messze hosszabbnak tunt, mint 3 masodperc.

Ez jopar eve volt, es semmi se kerult bele az ujsagokba.

Szia,

Szamomra nagyon meglepo, hogy amikor az ember az a'gya'ban olvas, akkor kb 20-30 m tavolsagbol nem veszi eszre a kezigranat robbanasat. Utana a 30-as AK sorozat viszont nagyon feltuno, a legerdekesebb az volt, hogy sokkal lassabbnak hallatszot a sorozat, mint egy loteren, es messze hosszabbnak tunt, mint 3 masodperc.

Ez jopar eve volt, es semmi se kerult bele az ujsagokba.

Hol történt?

Szia,

Az biztos, hogy sokkal kevesebbet, mint 5 ev mulva.

Ahogy az afgan haboru is nagyon hatott a magyar kozbiztonsagra, az aktualis orosz haboru is fog hatni (mindketto par ev kesessel, ennyi ido alatt er ide a sok PTSD-s bunozo).