[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 619
6 135
113
Fiatal vagyok de elmondhatom hogy en is,
Párszor mar lőttek ram, próbáltak megkéselni pontosan 7x (hordjatok a mellényt), elütöttek stb. Ja es meg nem vagyok 30 :confused:
Ennyire veszélyesek az adócsalók? Te NAV-os vagy nem? Jobban tennéd felcsapnál katonának, még ezekben az időkben is nyugisabb ott.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
6 178
20 123
113
Ennyire veszélyesek az adócsalók? Te NAV-os vagy nem? Jobban tennéd felcsapnál katonának, még ezekben az időkben is nyugisabb ott.
A felsoroltak nem mind szolgalat alatt tortent velem, hanem eletem soran legtobb tini koromban,erden nottem fel a sztojka es vargaek keresztuzeben a 2000es evekben szemtanuja voltam emberrablasnak,ott voltam gyerekkent az erdi “kis post” rablasnal, tobbszor voltam szemtanuja lovoldozesnek egybe meg sikerult is bele setalnom, es sokszor probaltak kessel kirabolni es leszurni van ami szolgalatba tortent :D ja es a kispatakban mi lattuk meg haverokkal regen a hullat is az mondjuk ilyeszto volt :p valamint igen aki tobb szaz milliot/milliardot ossze lop az barmi aron megvedi, ha 40ezerert megolik a mamit szerinted 80millioert mit csinalnak az emberrel?:D stb stb.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
6 178
20 123
113
Jobban tennéd felcsapnál katonának, még ezekben az időkben is nyugisabb ott.
megtaláltam mar az eletben a helyem, valamint a jovokepem.
A sereg 2x kukazott ki adtam nekik eselyet 3. eselyt nem kapnak…szerintuk selejt vagyok egy korcs ahogy ott mondta a doki.
Itt kaptam eselyet bizonyitani es ezt hűséggel meg is halalom.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 300
51 277
113
Említette Kávé, hogy
Párszor mar lőttek ram
A belsősöktől (rendvédelem) kérdezem: a lőfegyveres bűnelkövetések hogyan alakultak az elmúlt 15-20 évben?
Csak azért kérdezem, mert a hírekbe már nemigen kerülnek be ilyenek, az összes “lövöldözésig fajult a vita” kezdetű esetről kiderült, hogy gázpisztoly v airsoft v légfegyver volt a dologban.

Szerk: most látom csak, részben meg is tárgyaltátok :) de attól még a lőfegyveres rész érdekelne

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
6 178
20 123
113
Említette Kávé, hogy

A belsősöktől (rendvédelem) kérdezem: a lőfegyveres bűnelkövetések hogyan alakultak az elmúlt 15-20 évben?
Csak azért kérdezem, mert a hírekbe már nemigen kerülnek be ilyenek, az összes “lövöldözésig fajult a vita” kezdetű esetről kiderült, hogy gázpisztoly v airsoft v légfegyver volt a dologban.

Szerk: most látom csak, részben meg is tárgyaltátok :) de attól még a lőfegyveres rész érdekelne
Általában a nehezebb sulyu bunozok hozzajutnak ilyen olyan uton eles lofegyverhez elegge gyakori mar, csak hat nem tudjak használni halisten.

Az hogy lovoldozesig fajul a tortenet nem ritka, csak nem jon le a hirekben szerencsere jobb ez mindenkinek.
Valamint en adott 1-2 masodperc alatt nem tudom eldonteni hogy eles, airsoft vagy gazpisztoly, azt katom fegyver nala en azt meg minden kollega (igy tanutottak) eleskent kezeli es ha kell hasznalom az enyem artalmatlanitasra majd az ugyeszsegnek magyarazkodunk de nem engedhetjuk meg magunknak azt a luxust hogy habozzunk mert akkor a tepsibe is huzigathatnak.
Szerencsere amugy legtobb esetben nalam is eleg a csore rantas mert az azert egy civilnek ilyeszto hang/latvany.
Maradek esetekben ami toredeke kell a figyelmezteto loves, azztan is sokan allnak el a tamadastol na es marad az az 1-2% aki ennek ellenere is fasza gyerek na abba ki kell tarzni sajnos van nem sajnos de en es sok kollega neveben beszelhetek inkabb hazamegyunk es irunk preciz feljegyzest az esetrol.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
451
1 267
93
Miért jobb így mindenkinek?
Mert a lakosság be lenne tojva, nekem legalábbis ezt mondták.
De azért azt is figyelembe kell venni, hogy sok bűneset történik és azoknak csak egy kis része van a hírekben, amik pedig meg is jelennek egy szűrőn átmennek. Legalábbis az emberek nem hiszem, hogy azt akarják hallgatni reggel nyolckor, hogy egy apuka megerőszakolta a kislányát vagy egy csávó elvágta másik kettő torkát egy késsel, mivel azok nem vettek neki sört és elkezdtek veszekedni.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
6 178
20 123
113
Mert a lakosság be lenne tojva, nekem legalábbis ezt mondták.
De azért azt is figyelembe kell venni, hogy sok bűneset történik és azoknak csak egy kis része van a hírekben, amik pedig meg is jelennek egy szűrőn átmennek. Legalábbis az emberek nem hiszem, hogy azt akarják hallgatni reggel nyolckor, hogy egy apuka megerőszakolta a kislányát vagy egy csávó elvágta másik kettő torkát egy késsel, mivel azok nem vettek neki sört és elkezdtek veszekedni.
Pontosan, amit a civilek kapnak az mar erosen szurt.
Kurva sok szaraag tortenik minden szervnel amire ra lehetne huzni egy tobb evados akcio/krimi/drama sorozatot

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 300
51 277
113
Pontosan, amit a civilek kapnak az mar erosen szurt.
Kurva sok szaraag tortenik minden szervnel amire ra lehetne huzni egy tobb evados akcio/krimi/drama sorozatot
Akkor feltenném a kérdésemet máshogy: (éles) lőfegyverrel gyakrabban vagy ritkábban követnek el bűncselekményt mondjuk 15 évvel ezelőtthöz képest?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
6 178
20 123
113
Akkor feltenném a kérdésemet máshogy: (éles) lőfegyverrel gyakrabban vagy ritkábban követnek el bűncselekményt mondjuk 15 évvel ezelőtthöz képest?
Maga eles lofegyver birtoklasa engedely nelkul is buncselekmeny es nehez erre valaszolni, inkabb mashogy is teszem szerintem gyakrabban talalunk az embernel mar eles lofegyvert a szekrenybe/parna alatt mint regen DE nem kovettek el meg vele semmit csak ott volt.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 259
5 483
113
Említette Kávé, hogy

Szia,

Szamomra nagyon meglepo, hogy amikor az ember az a'gya'ban olvas, akkor kb 20-30 m tavolsagbol nem veszi eszre a kezigranat robbanasat. Utana a 30-as AK sorozat viszont nagyon feltuno, a legerdekesebb az volt, hogy sokkal lassabbnak hallatszot a sorozat, mint egy loteren, es messze hosszabbnak tunt, mint 3 masodperc.

Ez jopar eve volt, es semmi se kerult bele az ujsagokba.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 300
51 277
113
Szia,

Szamomra nagyon meglepo, hogy amikor az ember az a'gya'ban olvas, akkor kb 20-30 m tavolsagbol nem veszi eszre a kezigranat robbanasat. Utana a 30-as AK sorozat viszont nagyon feltuno, a legerdekesebb az volt, hogy sokkal lassabbnak hallatszot a sorozat, mint egy loteren, es messze hosszabbnak tunt, mint 3 masodperc.

Ez jopar eve volt, es semmi se kerult bele az ujsagokba.

Hol történt?

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 259
5 483
113
Szia,

Az biztos, hogy sokkal kevesebbet, mint 5 ev mulva.

Ahogy az afgan haboru is nagyon hatott a magyar kozbiztonsagra, az aktualis orosz haboru is fog hatni (mindketto par ev kesessel, ennyi ido alatt er ide a sok PTSD-s bunozo).