Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

.

A "Őkirályi"-kirendelt/-önkéntes ("moszat"-)területi (HTKA-)megbízottnak(@SirHiggins ):

.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

...kóser lett? :D / :p:p:p

.

.

• Vicces
Reactions: SirHiggins
Aki futárral hozat ennivalót, elvesztette élete felett az irányitást. Csak azt remélem, nem pizza volt. :)
Nálam mindig van olyan, amiből pikk-pakk készíthető meleg étel, ill a fagyasztóban is mindig van valami. Pl pizzatészta (házi, of kórsz), ami kiolvasztva, rápakolva a cuccokat előmelegített sütőben kb 12 perc, vagy a maradékot is fagyasztom, mert kinek van kedve 3 napig ugyanazt enni, de később még jó lesz. Vészhelyzet esetére.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo
Max mester megint magyaroscht foz

óóóó igen :D
03d06100-f9a2-4b20-9543-3d679aaa1431.jpg

• Tetszik
Reactions: Hortator
Legjobb szalonnázó kés. Részemről sosem kedveltem ezeket az ilyen-olyan taktikai, stb túlgondolt eszközöket :D
Szallonázó használata nem kérdés. Én régen minden piacon amit meglátogattam, vettem bicskát. Akkoriban az árak mai szemmel nevetségesek voltak. Aztán pár kivételével elajándékoztam.
Opinel No8 a napi bugylibicskám. Zseniális ár-érték arány.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo
Szallonázó használata nem kérdés. Én régen minden piacon amit meglátogattam, vettem bicskát. Akkoriban az árak mai szemmel nevetségesek voltak. Aztán pár kivételével elajándékoztam.
Opinel No8 a napi bugylibicskám. Zseniális ár-érték arány.
No9 van még, szénacél pengés, nem rozsdamentes. De vmiért annak a formája mégsem kapott meg.
Ezt a paduk Effilé 12-t szeretem, viszont ennek meg nagyon kényes a hegye.
Egyszer ejtettem le hogy beleállt linóleumba, el is görbült :(
8ad4242a-6da3-483f-bd36-2002c90f6032.jpg

Szerintem kagylómérgezés lesz :/

A hatóságok ételmérgezésre gyanakszanak, miután meghalt egy hamburgi nő és két gyermeke Isztambulban, további turisták pedig mérgezéses tünetekkel kerültek kórházba. Még várják a laboreredményeket.

Azok a turisták, akiket most kórházba szállítottak ugyanabban a hotelben szálltak meg, mint a hamburgi család. Az apa jelenleg is életveszélyes állapotban van. Egy török napilap szerint a turisták Olaszországból, valamint Marokkóból származnak.

A hamburgi család kedden vagy szerdán az Ortaköy nevű negyedben, Beşiktaş városrészben több helyen evett utcai árusoknál.

A török média szerint többek között töltött sült krumplit, úgynevezett kumpirt, édességeket, levest, töltött kagylót és borjúbelet kóstoltak meg.

A család szerdán rosszullétre és hányásra panaszkodva ment be egy helyi kórházba, ahonnan aztán rövid kivizsgálás után hazaengedték őket éjszakára.

Amikor másnap reggel az édesanya felébredt, a három éves gyermeke már mozdulatlanul feküdt az ágyban, a hatéves pedig azt mondta, rosszul érzi magát.

A család mentőt hívott, ami bevitte őket egy másik kórházba, mint amelyikben előző nap voltak. A két gyerek a kórházban meghalt.

Ekkorra már az intenzív osztályon kezelték a szülőket is, és nem sokkal később meghalt a 28 éves édesanya is. A halál oka egyelőre tisztázatlan. A család tagjai mind német állampolgárok, török gyökerekkel.

A török hatóságok ételmérgezés miatt indítottak eljárást. Eddig négy embert vettek őrizetbe, „akik azokon a helyeken dolgoztak, ahol ezek a dolgok történtek” – írta a török igazságügyi miniszter az X-en.

Ezen kívül mintát vettek azokban az éttermekben, amelyekben a család evett. A török sajtó szerint legalább egy ilyen éttermet a hatóságok bezárattak. (via Spiegel)

Nahát, hogy én eddig miért nem találkoztam vele. Pedig igen jóféle.
Egyik ízesítés sem gejl, nem is túl hosszú elszívni - olyan 45 perces füstölgést nyújt.
ec42f3f0-7552-4a1e-92e6-ebd0c6fc3b58.jpg

• Hűha
Reactions: Kim Philby