KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ezzel akkor bukták illetve buktuk a SAFE lehetőséget rá!
SAFE-ben 2030 végéig le kell szállítani mindent amit abból veszünk...

Remélem azért nekünk csengeti az RM a kötbért a csúszásért...
RM még k. életben nem csinált meg semmit határidőre! :mad:

Én meg balfasz Rheinmetallt!
Időben, olcsón, működőt - RM-nél max egyet választhatsz! Néha még egyet sem!

Hogy a fenébe nem képesek leklónizni egy LEO2-est 5-6 év alatt!? KF51 egy automatatöltős APS-es Leopard 2 - ennyi!
Vicc ez a cég!
Kicsit túldrámázod.
Simán belefér a SAFE progiba.

Ez volt az eredeti terv
LRMV-Nettuno_05.jpg

Ez meg a mostani
Leonardo-Nov-2025_03-1024x220.jpg

45 Panther vagy azon az alvázon alapuló műszaki jármű leszállításával számol az olaszoknak 2030-ig.

az eredeti terv 2029-re összesen 104 platform, A2CS és MBT leszállítását jósolta, az új terv pedig ezt a számot 2030-ra vetíti előre, 34 MBT és 70 A2CS platformmal abban az évben

• Tetszik
Reactions: L.O.B
Kicsit túldrámázod.
Simán belefér a SAFE progiba.

Ez volt az eredeti terv
LRMV-Nettuno_05.jpg

Ez meg a mostani
Leonardo-Nov-2025_03-1024x220.jpg

45 Panther vagy azon az alvázon alapuló műszaki jármű leszállításával számol az olaszoknak 2030-ig.

az eredeti terv 2029-re összesen 104 platform, A2CS és MBT leszállítását jósolta, az új terv pedig ezt a számot 2030-ra vetíti előre, 34 MBT és 70 A2CS platformmal abban az évben
Csak épp csúzsás van ahogy írták - ami akár fokozódhat is. 2020-ban szerződtük a Lynxet és még mindig nincs 100%-ban működő (Pl. Spike-ot indítani tudó) példányunk. Még mindig vannak szoftver hibái. A KF51 még ott sem tart mint amikor mi megvettük a Lynxet.
Azt mondják most olaszok hírek szerint, hogy 29-30-ra lesz meg az első protó!
Tehát ha tényleg 2030 a SAFE végső határideje, akkor bukták a rá a SAFE-t.

Csak épp csúzsás van ahogy írták - ami akár fokozódhat is. 2020-ban szerződtük a Lynxet és még mindig nincs 100%-ban működő (Pl. Spike-ot indítani tudó) példányunk. Még mindig vannak szoftver hibái. A KF51 még ott sem tart mint amikor mi megvettük a Lynxet.
Azt mondják most olaszok hírek szerint, hogy 29-30-ra lesz meg az első protó!
Tehát ha tényleg 2030 a SAFE végső határideje, akkor bukták a rá a SAFE-t.
Nem jól értelmezte a srác a Leonardo jelentését.

Klikk ide.

Ő is erre hivatkozik az x bejegyzésben, csak benézte
Van csúszás, de nem 2030 utánra.

Klikk ide.

RM akár még azt is összehozza! :P

Amúgy elég szűkös ez a 2030-as határidő kb. minden fegyvergyártónál. Van egy olyan megérzésem, hogy ezen tolni fognak pár évet...

• Tetszik
Reactions: Ocses

Klikk ide.

Ne legyenek illúzióid olaszok. Úgyis arra számítanak, hogy nem baj egy kis csúszás majd el nézik. Nem lesz az a határidő komolyan véve amúgy szerintem is.

• Tetszik
Reactions: Ocses
Egyébként ott lesz a kutya elásva, hogy nemzetközi (román-olasz-magyar) verzió SAFE kompatibilisen előbb készül el, míg a digó verziót, pont a SAFE miatt, tolták

Egyébként ott lesz a kutya elásva, hogy nemzetközi (román-olasz-magyar) verzió SAFE kompatibilisen előbb készül el, míg a digó verziót, pont a SAFE miatt, tolták
A románok ra a 130 ás agyú változatot írtak. Ok a legjobbat akarjak, de a mienknél mindenképpen jobbat. :D

Egyelőre nagyon ködös ki milyen verziót akar és mennyire van átfedés. A magyar EVO verzió specifikációját sem ismerjük, illetve csak annyit hogy 120-assal kérjük...

Ne legyenek illúzióid olaszok. Úgyis arra számítanak, hogy nem baj egy kis csúszás majd el nézik. Nem lesz az a határidő komolyan véve amúgy szerintem is.
Egyébként erre is van esély.
Mert elég rövid határidőt szabott a Bizottság. Majd a tagállamok elkezdenek nyüsszögni és szépen kitolják. Igazából a Bizottság a tagállamok alkalmazottja, mégha néha úgyis viselkedik, mintha fordítva lenne.

Ha egyáltalán van ilyen két különböző verzió. Amit az olaszok kikalapálnak az lesz a Párduc. Mi max rendelhetjük más motorral...etc
Lynx fejlesztés/vásárlás csak fordítva.

Amúgy ez a szar 2030-ban vagy később el fogja érni egy 2011-es Merkava IVM- színvonalát? o_O
Máig nem értem, hogy minek rakunk ilyen germán szarhalmokba pénzt...
Kb. sosem lesz kész, mire kész lesz már elavult (lényegében már most az), de legalább tele lesz gyerek betegséggel és jó drága is lesz.
Lynx-től se vagyok elájulva, de ez hatványozottan rosszabb projekt annál.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Amúgy ez a szar 2030-ban vagy később el fogja érni egy 2011-es Merkava IVM- színvonalát? o_O
Kb. sosem lesz kész, mire kész lesz már elavult (lényegében már most az), de legalább tele lesz gyerek betegséggel és jó drága is lesz.
Azért kiváncsi leszek, hogy a tankok nak milyen szerepet szánnak a NATO ban itt Európában. Azért csak értékeli mindenki az ukran háborút. Azért mi is látjuk itt amatőr szinten, hogy igen csak másodlagos támogató szerepbe kényszerültek. Az árakhoz és időbeli eloallitasukhoz képest elég gyenge az ár értek arányuk. Meglatjuk a SAFE ban mennyi tank lesz benne és mennyi ífv.

Nem is veszünk belőle

• Tetszik
Reactions: cirqle and fip7