KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Az egyesült Olaszország megalakulása után, folyamatosan meg akarta szerezni az OM területeit dél Alpok Isztria, Dalmácia. Folyamatosan be voltak szarva, hogy mikor fogunk vissza menni észak Olaszországba. Úgy hogy lehet hogy jó pofiztunk velük, de a monarchia egyik fő ellenségnek számítottak. A két világháború közt meg azért Bariztunk, hogy ki tudjunk törni a politikai elszigetelésből.
Tisztaban vagyok epp most keszulok emelt tori erettsegire es alapbol imadom a torit nem ertetted ugy latszik mire utaltam, majd valaki megirja a poent en mar faradt es masnapos vagyok hozza.

• Tetszik
Reactions: fip7
Sztalingrádtól északra a Don partján volt ott ez a trio 1943 telén... :oops:
Baszki legalább olvasnál már egy kicsi történelmet, és nem csak a 3 soros wikit. Szerinted miért is kerültek oda a béna hadseregek. Vajon az olaszokat mi a fenéért kellett középre helyezni. Talán azért mert ha a szovjetek adnak nekünk rendes fegyverzetet, lehet mi daráljuk le a mellettünk levő hadsereget ha az román merő véletlensegbol. Hagyjuk már ezt gyerekek, kizárt, hogy ezt így le legyen lezsírozva, és nem csak a mi részünkről gondoljak így. Meg kell nézni a beszerzéseinket, mint a tűz és víz.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: L.O.B and Aladeen
Baszki legalább olvasnál már egy kicsi történelmet, és nem csak a 3 soros wikit. Szerinted miért is kerültek oda a béna hadseregek. Vajon az olaszokat mi a fenéért kellett középre helyezni. Talán azért mert ha a szovjetek adnak nekünk rendes fegyverzetet, lehet mi daráljuk le a mellettünk levő hadsereget ha az román merő véletlensegbol. Hagyjuk már ezt gyerekek, kizárt, hogy ezt így le legyen lezsírozva, és nem csak a mi részünkről gondoljak így. Meg kell nézni a beszerzéseinket, mint a tűz és víz.
"Szovjetek adtak volna nekünk rendes fegyverzetet"?? Mi van??? :D
Lehet hogy neked újat mondok, de a szovjetek ellenünk voltak akkoriban... ;)

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and fip7
Varjal a szovjetek hogy adtak volna nekunk remdes fegyverzetet ha eppen egymast oltuk mint ellensegek?

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Varjal a szovjetek hogy adtak volna nekunk remdes fegyverzetet ha eppen egymast oltuk mint ellensegek?
Látom te sem olvasol "rendes történelmet"! :D
Mindig is a szovjetekkel voltunk csak mindenki elől jól titkoltuk a háború végéig - még a szovjetek előtt is... :P

• Vicces
Reactions: Ocses
Dedi mashogy meselte, igaz o a gulagot poenbol es szabadidobol járta meg vagy azert mert a sisakjan volt 2db villám :) de majd elmegyek a sirjahoz es meg kerdezem hogy akkor hogy is volt hatha megsugja
Sok százezer ártatlan villanyszerelő járt így akkoriban... :rolleyes:

Egyreszt viccből. Másrészt tisztában voltak a két ország viszonyaival. Nekem mindkét nagyapám kint volt, az egyik vissza is ment orosz nyelvtanfolyam ra 5 évre. Elég jól is beszélt. Meg a táborban is ha elkaptak egy románt annak mar nem volt gondja utána a hideg gel. Simán egymásnak ment volna a két hadsereg kajak rá.

• Tetszik
Dedi mashogy meselte, igaz o a gulagot poenbol es szabadidobol járta meg vagy azert mert a sisakjan volt 2db villám :) de majd elmegyek a sirjahoz es meg kerdezem hogy akkor hogy is volt hatha megsugja
Tudod én együtt töltöttem velük 20 évet elég sokszor elmesélték a dolgokat. Nekem nem kell sírok hoz menni.

Amúgy ez a szar 2030-ban vagy később el fogja érni egy 2011-es Merkava IVM- színvonalát? o_O
Máig nem értem, hogy minek rakunk ilyen germán szarhalmokba pénzt...
Kb. sosem lesz kész, mire kész lesz már elavult (lényegében már most az), de legalább tele lesz gyerek betegséggel és jó drága is lesz.
Lynx-től se vagyok elájulva, de ez hatványozottan rosszabb projekt annál.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Amúgy ez a szar 2030-ban vagy később el fogja érni egy 2011-es Merkava IVM- színvonalát? o_O
Kb. sosem lesz kész, mire kész lesz már elavult (lényegében már most az), de legalább tele lesz gyerek betegséggel és jó drága is lesz.
Azért kiváncsi leszek, hogy a tankok nak milyen szerepet szánnak a NATO ban itt Európában. Azért csak értékeli mindenki az ukran háborút. Azért mi is látjuk itt amatőr szinten, hogy igen csak másodlagos támogató szerepbe kényszerültek. Az árakhoz és időbeli eloallitasukhoz képest elég gyenge az ár értek arányuk. Meglatjuk a SAFE ban mennyi tank lesz benne és mennyi ífv.

Nem is veszünk belőle

• Tetszik
Azért kiváncsi leszek, hogy a tankok nak milyen szerepet szánnak a NATO ban itt Európában. Azért csak értékeli mindenki az ukran háborút. Azért mi is látjuk itt amatőr szinten, hogy igen csak másodlagos támogató szerepbe kényszerültek. Az árakhoz és időbeli eloallitasukhoz képest elég gyenge az ár értek arányuk. Meglatjuk a SAFE ban mennyi tank lesz benne és mennyi ífv.
Ugyanaz, mint a vh. óta bármikor. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a harc mindenoldalú biztosítasa nélkül a harckocsi (meg minden) halálra van ítélve és halálra is volt ítélve eddig is. Tehát a feladat az, hogy a harc mindenoldalú biztosítasába bizony a drónvédelmet is bele kell venni vastagon.

• Tetszik
Reactions: Aladeen