ASCOD / Ajax / Scout SV / Griffin / Pizarro / Ulan / Sabrah light tank

Mar krisss biztos megirta volna ha ekkora problemak lennenek vele, dudi se hagyna ki a lehetoseget hogy belerugjon a kiforratlan platformba. :p ne:D
Nem annyira mechanikus problémák vannak vele: inkább a szoftverfejlesztés és a rendszerintegráció nem megy a németeknek valahogy...
A tűzvezető rendszer bugos állítólag, a SPIKE integráció sincs még meg...szóval nincs még kész a Lynx sem.

13 éve szopnak az ajaxxal és égre földre esküdöztek, hogy ez a probléma megoldódott tavalyelőtt mivel ugyan emiatt a probléma miatt a programot már majdnem törölték. :D
Ez is egy,hátizé.......Ulan/Pizzaro alpbol lett kifejlesztve.Egyikről se hallani ilyen,nemtudom másnak mondani,idióta problémárol.
Hogy a pék retkes faxába sikerűlt ezt nekik igy összehozni?!?
Mennyire vibrálhat,meg hangos,hogy már belebetegszik a személyzet??????o_O
Az ész megáll,és értetlenül körbenéz.......
Bár azt magam is tapasztalom az egyre újabb kocsikon,hogy a mai mérnöknemzedéknek alighanem direkt oltást adtak praktikum ellen:hadonaszos::mad::hadonaszos::confused:

Ez is egy,hátizé.......Ulan/Pizzaro alpbol lett kifejlesztve.Egyikről se hallani ilyen,nemtudom másnak mondani,idióta problémárol.
Hogy a pék retkes faxába sikerűlt ezt nekik igy összehozni?!?
Mennyire vibrálhat,meg hangos,hogy már belebetegszik a személyzet??????o_O
Az ész megáll,és értetlenül körbenéz.......
Bár azt magam is tapasztalom az egyre újabb kocsikon,hogy a mai mérnöknemzedéknek alighanem direkt oltást adtak praktikum ellen:hadonaszos::mad::hadonaszos::confused:
Ez verziófüggően 10 tonnàval nehezebb mint az ascod 2

• Hűha
Reactions: nyugger
Ez verziófüggően 10 tonnàval nehezebb mint az ascod 2
És?Leo 2 eredetileg 52 tonnás.Mai meg már 70 (jézusmáriaszentjózsef,de nehéz dög az is)
És mégse hallani,hogy a személyzet belebetegszik a vibrációba.
Valami nagyon nem gömbölyű ezzel a dologgal.

És?Leo 2 eredetileg 52 tonnás.Mai meg már 70 (jézusmáriaszentjózsef,de nehéz dög az is)
És mégse hallani,hogy a személyzet belebetegszik a vibrációba.
Valami nagyon nem gömbölyű ezzel a dologgal.
Hát a rezonancia szerintem a belső tér mérete miatt lehet más egy hk és egy gyalogsági harcjármű miatt. De egyértelmű. hogy ez sok az Ascod alváznak.

• Tetszik
Hát a rezonancia szerintem a belső tér mérete miatt lehet más egy hk és egy gyalogsági harcjármű miatt. De egyértelmű. hogy ez sok az Ascod alváznak.
A nagyobb tömeg elvileg csillapitja a rezgést.
Áttervezem az alvázat.Lynx USA milyen szinten át lett tervezve, a LynxHu-hoz képest?
Itt nem arrol van szó,hogy már létező alvázakat átépitettek.Itt egy létező konstrukciót átterveztek,és új járműveket gyártottak.
Nem vagyok mérnök,szóval kibicként irom-de szerintem ez mérnöki hiba.Nem tervezték át úgy a konstrukciót,hogy elbirja a tömegnövekedést.
Ugyan ez is hk,de a Merkava I 56 tonnájábol is 70re hizott fel a IV-re.De közben áttervezték a konstrukciót,hogy elbirja a tömegnövekedést.Merkava I alvázakat nem épitenek át IV/V szabványra.Szerintem pont azért nem,mert azt nem birná el a régi alváz.
Konstrukciósan a Merkava I ugyan az,mint a IV,de a IV már át lett tervezve a saját tömegének megfelelő követelményekre.

• Tetszik
A nagyobb tömeg elvileg csillapitja a rezgést.
Áttervezem az alvázat.Lynx USA milyen szinten át lett tervezve, a LynxHu-hoz képest?
Itt nem arrol van szó,hogy már létező alvázakat átépitettek.Itt egy létező konstrukciót átterveztek,és új járműveket gyártottak.
Nem vagyok mérnök,szóval kibicként irom-de szerintem ez mérnöki hiba.Nem tervezték át úgy a konstrukciót,hogy elbirja a tömegnövekedést.
Ugyan ez is hk,de a Merkava I 56 tonnájábol is 70re hizott fel a IV-re.De közben áttervezték a konstrukciót,hogy elbirja a tömegnövekedést.Merkava I alvázakat nem épitenek át IV/V szabványra.Szerintem pont azért nem,mert azt nem birná el a régi alváz.
Konstrukciósan a Merkava I ugyan az,mint a IV,de a IV már át lett tervezve a saját tömegének megfelelő követelményekre.
Nyilván ez volt itt is az elképzelés de elkúrtak valamit.

• Tetszik
beezony főleg hogy rengeteg pénz belement már és elvileg javították a problémát.
De még így se megy.

Hálát adok az úrnak hogy mi ennyire azért nem szoptuk meg...
Szerintem azért ebben ne legyél annyira biztos.......
Szerintem a LynxHu elavult követelményrendszer szerint lett kivitelezve.A mostani,lényegében hót elavult orosz lövészjárművek ellen lett tervezve.És kifejezetten nagy háborúra.
Oké,most a hülye muszka jóidőre elégette az erőforrásait egy hótfelesleges háborúban.
De ennek a háborúnak is vége lesz nemsokára,és utána pótolni fogja a veszteségeket,feltehetőleg már egy új generációs járműállománnyal.
Azonkivűl szerintem nem vettük figyelembe,hogy nem csak az oroszok lehetnek a lehetséges ellenfelek (sőt,szerintem amig a NATO sláger,addig igazábol nem is kell komolyan ilyesmitől tartani).És nem csak klasszikus általános háborúra lehet számitani.
Szerintem sokkal nagyobb esélye van egy katyvaszos hibrid háborúnek,meg belbiztonsági felfordulásnak (politikai és társadalmi ellentétek,nemzetiségi,konkrétan cigányság problémái,migrációs problémák,mind külső,mind a tömeges munkaerőbehozatal miatt belső nyomástol).
És ilyen helyzetekre a LynxHu nem sokat ér.
Szóval szerintem nagyon is megszivtuk a LynxHuval.Iparilag alig nyertünk valamicskét,gyorsan elavuló,és a legtöbb várható konfliktusban rosszul használható járművet kaptunk-közben elégettük rá az amúgy is kevéske errőforrásaink egy részét.
És ezen nem segit,hogy úgy néz ki,hogy egyépként egy új konstrukciótol természetes gyermekbetegségeken kivűl nem látszik komoly,nagy konstrukciós probléma.
Dehét én köztudottan egyedi gondolkodású figura vagyok,ki szeret károgni.......

• Tetszik
Reactions: Törppapa
Én itt kizárólagosan a műszaki probléma vetületre értettem, hogy legalább a gép nem rázza ki a lelket a katonáinkból.

Szerintem azért ebben ne legyél annyira biztos.......
Szerintem a LynxHu elavult követelményrendszer szerint lett kivitelezve.A mostani,lényegében hót elavult orosz lövészjárművek ellen lett tervezve.És kifejezetten nagy háborúra.
Oké,most a hülye muszka jóidőre elégette az erőforrásait egy hótfelesleges háborúban.
De ennek a háborúnak is vége lesz nemsokára,és utána pótolni fogja a veszteségeket,feltehetőleg már egy új generációs járműállománnyal.
Azonkivűl szerintem nem vettük figyelembe,hogy nem csak az oroszok lehetnek a lehetséges ellenfelek (sőt,szerintem amig a NATO sláger,addig igazábol nem is kell komolyan ilyesmitől tartani).És nem csak klasszikus általános háborúra lehet számitani.
Szerintem sokkal nagyobb esélye van egy katyvaszos hibrid háborúnek,meg belbiztonsági felfordulásnak (politikai és társadalmi ellentétek,nemzetiségi,konkrétan cigányság problémái,migrációs problémák,mind külső,mind a tömeges munkaerőbehozatal miatt belső nyomástol).
És ilyen helyzetekre a LynxHu nem sokat ér.
Szóval szerintem nagyon is megszivtuk a LynxHuval.Iparilag alig nyertünk valamicskét,gyorsan elavuló,és a legtöbb várható konfliktusban rosszul használható járművet kaptunk-közben elégettük rá az amúgy is kevéske errőforrásaink egy részét.
És ezen nem segit,hogy úgy néz ki,hogy egyépként egy új konstrukciótol természetes gyermekbetegségeken kivűl nem látszik komoly,nagy konstrukciós probléma.
Dehét én köztudottan egyedi gondolkodású figura vagyok,ki szeret károgni.......

Melyik az az angol szárazföldi program, amihez ha hozzányúlnak nem válik szarrá? Az SA80/L85 lövészfegyver az tényleg már-már kriminálisan okádék, a Challenger 2 az egyrészt nem NATO kompatibilis, másrészt már rendszeresítésekor elavult volt a lövege miatt éééés vele együtt döglött meg a brit harckocsigyártás (Challenger 3 helyett meg Leopard kellett volna). Az AS90 annyira jól sikerült, hogy lepasszolták az összeset az ukránoknak, miközben már lassan 10 éve szerencsétlenkednek az Ajax-szal és még mindig megsüketül benne a személyzet
Centurion talán. Még azt hiszem, az fv család se sikerült rosszul.
De úgy kb ennyi.

• Tetszik
Enegem az is erdekwlne, hogy mit is jelent ez a rezgés valójában. Mi az az erték ami elfogafható és ez mennyit tud más járművekkel összehasonlítva. Azért lenne ezt fontos tudni, mert pl a PUMA tervezésnélbl olyan őrült elvárások voltak, hogy állótólag még terhes nők "igényeit" is figyelembe vevő civil szabványoknak is meg kellett felelnie a gépnek.

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Enegem az is erdekwlne, hogy mit is jelent ez a rezgés valójában. Mi az az erték ami elfogafható és ez mennyit tud más járművekkel összehasonlítva. Azért lenne ezt fontos tudni, mert pl a PUMA tervezésnélbl olyan őrült elvárások voltak, hogy állótólag még terhes nők "igényeit" is figyelembe vevő civil szabványoknak is meg kellett felelnie a gépnek.
Hát,voltak régen olyan keleti csodák,hogy úgy vibráltak,hogy kirázták volna a terhes nőböl a gyereket.....Ruszki troli pl valami rettenet volt,úgy rázott.V6os MAZ meg úgy vibrált,hogy kocogott bent a fogad.
Ha émejgő,szédelgő katonák szálnak ki a deszanttérből harchelyzetben,az azért elég gázos dolog......Szóval nagyon is van jelentősége a dolognak.