ASCOD / Ajax / Scout SV / Griffin / Pizarro / Ulan / Sabrah light tank

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
http://en.wikipedia.org/wiki/Scout_SV

Beszédes az önsúlya ,a védettség komoly , minden variánson ott lóg a kieg. páncélzat...
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
20140626_defencephotography_eurosatory_018-120.jpg
THUMB.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 487
113
Akár tökéletes is lehetne ha az ára nem lenne ilyen horribilis. 6 millió font/db?
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
Ja , kb . Én dollárban számoltam át , úgy kb 9,8 mill/db ... Most ez úgy jön ki , hogy a költség osztva a várható igényelt darab számmal . Ez mondjuk így kissé túlzás mert magában foglalja a teljes fejlesztés költséget is gondolom. Szóval ha valaki rendelne még belőle(már ha másnak is eladó) ugyanennyit , gondolom barátságosabb ár lenne valamivel .

Mondjuk állítólag a Puma ára is itt mozog , és hát ez még jobban felszerelt elektronikával , ami ugye drágítja . Egyébként nagyjából ugyan azt tudja...
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
A cvrt csaladot ertem, nem mai darabok (a lettek most vettek beloluk joparat am) viszont sztem nem egy kategoria a ketto, de ahogy a wikin nezem a valtozatokat meg a darabszamokat valoban ez lehet a cel
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 661
5 440
113
Eléggé hasonlít a Warriorra, azt fejlesztették tovább? azt is váltani fogja?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 345
13 927
113
Az páncél főleg üreges töltetek ellen. Nincs azzal semmi gond ha a két páncéllap közti helyet kihasználják. Ha netalán meggyúl akkor sem lesz nagy gond.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 487
113
A cvrt csaladot ertem, nem mai darabok (a lettek most vettek beloluk joparat am) viszont sztem nem egy kategoria a ketto, de ahogy a wikin nezem a valtozatokat meg a darabszamokat valoban ez lehet a cel
Engem nem lep meg hogy jóval vastagabb. Az angolkák betegesen biztonságmániások.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 537
55 932
113
Ahogy olvastam ez a tetszetős masina a spanyol/osztrák ASCOD-on alapul. Érdekes, hogy a CV-90-el szemben az ASCOD került ki győztesen a tenderen.

Amúgy a nyitott motorháztetős képről nekem az jön le, hogy a motorteret nem nagyon páncélozták. Elég vékony az a lemez.
A Pumáról is láttam már hasonló képet.
Valószínűleg a motor mögött a küzdőteret páncélozták be komolyabban, a motorteret pedig maximum csak géppuskák ellen. Gondolom így spóroltak az anyagon és a súlyon.
Ebből arra következtetek, hogy a személyzet túlélése fontosabb, mint a jármű mobilitása.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 345
13 927
113
Nem nagyon értem mi bajotok a páncéljákval, a többi járműnek sem vastagabb ebben a kategóriában?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 537
55 932
113
Szerintem a többinek sem vastagabb. Pont az írtam, hogy a Pumának is pont ilyen "lemez" a motorházteteje.
Csak érdekes számomra az elv ami alapján páncélozták ezeket a járműveket.