A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Évzáró állománygyűlés...

693ab8b2d269c269510439.jpg

• Tetszik
Reactions: endre
Miért sírtok/sírunk mindig, ha ilyen sikeres a honvédség? Kezdem irigyelni a katonákat, olyan jó nektek! Köszönöm a sok áldozatos munkát, amiért teljes biztonságot biztosítotok nekem, a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek, és az egész nemzetnek! De említhetném a balkánt, vagy európát is.
Végül, de nem utolsó sorban a miniszter úrnak a sok fáradhatatlan fáradozását, és miniszterelnök úrnak a stratégiai döntéshozatalt, valamint Marcinak mindezek finanszírozását! A Boldogságos Szűzanya mosolyog ránk a magyar égen!!! Éljenek a huszárjaink, vivát!

Már megint rátokszakadt a bank.;)

• 120 ezer forint értékű Széchenyi Pihenőkártya juttatást biztosít még idén.
  • . A teljesítményértékelések után 17 ezer fő átlagosan 390 ezer forint összegű juttatásban részesült,
  • Fenruárban érkezik még a hathavi fegyverpénz is, amelyet az állomány valamennyi tagja megkap.
+7 további

• A külföldi katonai műveletekben részt vevő katonák külszolgálati illetménye a jövő év elejétől 10 százalékkal emelkedik.
  • A szolgálati helyre járás költségeit mostantól teljes egészében megtérítik, lehetővé válik a vármegyebérlet és az országbérlet elszámolása mind a helyi, mind a helyközi közlekedésben. A gépjárművel történő közlekedésnél egységesen 30 forint per kilométerre emelkedik a költségtérítés.
  • 2026-ban a pályázat alapján nyújtható lakástörlesztési támogatás maximumösszege bruttó 1 millió forintra, a gyermekeiket egyedül nevelők és nagycsaládosok támogatása bruttó 700 ezer forintra emelkedik. A munkáltatói kölcsön maximálisan adható összege bruttó 10 millió forintra emelkedik.
  • A kormány 2026-tól bevezet a közszolgálatban dolgozók számára egy új juttatási formát, ez a honvédelmi ágazat teljes egészére is vonatkozik. Ez nettó 1 millió forintos, vissza nem térítendő támogatás lakáshitel-törlesztésre, illetve lakásvásárlásra.
  • Az önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők részére a munkáltatói hozzájárulás összege a duplájára emelkedik.
  • A tíz év alatti gyermekek után járó SZÉP-kártya juttatás jogosultsági szabályai is kedvezően változnak.
  • A nyugállományúakról való gondoskodás keretében az idősotthoni elhelyezéshez nyújtott támogatás maximális összege több mint a duplájára, 5 millió forintra emelkedik.

Már értem mit nem értettetek a lakáspénz kapcsán. Volt ez a pályazatis 1 misi, én meg az új 1 misiről beszéltem. Azt nem tudtam nektek akár így 2x1 misi is járhat.;)

Már értem mit nem értettetek a lakáspénz kapcsán. Volt ez a pályazatis 1 misi, én meg az új 1 misiről beszéltem. Azt nem tudtam nektek akár így 2x1 misi is járhat.;)
Kávé értetlenkedett.
De amúgy nem járhat 2x csak bizonyos esetekben. A lízing mellé nem jár a laksáhitel támogatás, akinek piaci hitele van annak járhat.

Miért sírtok/sírunk mindig, ha ilyen sikeres a honvédség? Kezdem irigyelni a katonákat, olyan jó nektek! Köszönöm a sok áldozatos munkát, amiért teljes biztonságot biztosítotok nekem, a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek, és az egész nemzetnek! De említhetném a balkánt, vagy európát is.
Végül, de nem utolsó sorban a miniszter úrnak a sok fáradhatatlan fáradozását, és miniszterelnök úrnak a stratégiai döntéshozatalt, valamint Marcinak mindezek finanszírozását! A Boldogságos Szűzanya mosolyog ránk a magyar égen!!! Éljenek a huszárjaink, vivát!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Azt nem tudtam nektek akár így 2x1 misi is járhat.;)
Ha az egyiket igenybe veszed a masikat nem kaphatod meg, egyszerre a kettot nem palyazhatod meg.

Nem az a baj higy adnak hanem a csok-os elvtarsak kapjak meg akiknek az illetmenye akkor eohogve kifizetik a hitelikuet a kisbakanak meg mar nem jut keret az a baj.
Ugyan ez van a szolg lakasokkal mar ami megvolt.
Van aki 20eve benne lakik max 15 kehet de jol fekszik a foninek es valahogy elintezik nekik hogy maradhassanak poton nevetseges penzert itt a baj….

Már megint rátokszakadt a bank.;)

• 120 ezer forint értékű Széchenyi Pihenőkártya juttatást biztosít még idén.
  • . A teljesítményértékelések után 17 ezer fő átlagosan 390 ezer forint összegű juttatásban részesült,
  • Fenruárban érkezik még a hathavi fegyverpénz is, amelyet az állomány valamennyi tagja megkap.
+7 további

• A külföldi katonai műveletekben részt vevő katonák külszolgálati illetménye a jövő év elejétől 10 százalékkal emelkedik.
  • A szolgálati helyre járás költségeit mostantól teljes egészében megtérítik, lehetővé válik a vármegyebérlet és az országbérlet elszámolása mind a helyi, mind a helyközi közlekedésben. A gépjárművel történő közlekedésnél egységesen 30 forint per kilométerre emelkedik a költségtérítés.
  • 2026-ban a pályázat alapján nyújtható lakástörlesztési támogatás maximumösszege bruttó 1 millió forintra, a gyermekeiket egyedül nevelők és nagycsaládosok támogatása bruttó 700 ezer forintra emelkedik. A munkáltatói kölcsön maximálisan adható összege bruttó 10 millió forintra emelkedik.
  • A kormány 2026-tól bevezet a közszolgálatban dolgozók számára egy új juttatási formát, ez a honvédelmi ágazat teljes egészére is vonatkozik. Ez nettó 1 millió forintos, vissza nem térítendő támogatás lakáshitel-törlesztésre, illetve lakásvásárlásra.
  • Az önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők részére a munkáltatói hozzájárulás összege a duplájára emelkedik.
  • A tíz év alatti gyermekek után járó SZÉP-kártya juttatás jogosultsági szabályai is kedvezően változnak.
  • A nyugállományúakról való gondoskodás keretében az idősotthoni elhelyezéshez nyújtott támogatás maximális összege több mint a duplájára, 5 millió forintra emelkedik.

Amúgy a jujjbazmeg leginkább a böröndi féle morális sikerjelentésnek szólt.
(konkrétan ilyen szar nem volt még a morál mióta bent vagyok a cégnél)
Ezért is van most ez a juttatás emelés. Mert kurva nagy a baj.

Kávé értetlenkedett.
Igen nem értettem most melyik testületre mondja es teljesen össze zavart…mert @SilvioD tudni illik minden testulet mashogy szabalyozza be es dolgozza ki a kormany egy keret szabalyzatot ad meg ehhez, en mindig a sajat testuletubkre gondolok ilyenkor nem krisss-ére vagy masikra.

Amúgy a jujjbazmeg leginkább a böröndi féle morális sikerjelentésnek szólt.
(konkrétan ilyen szar nem volt még a morál mióta bent vagyok a cégnél)
Ezért is van most ez a juttatás emelés. Mert kurva nagy a baj.
Böröndit én nem tudom hova tenni.
Itt a fideszben a Mr. Natoval gúnyolták a kinevezésekor, nem örült neki sok mondjuk úgy háttérinfluenszer, aztán ezt kompenzálja túl??

Az elején még Ruszin szittyakoncepcióját is futtatta, legalábbis finomítva gondolkodásmódra, nem a páncélosok helyett a könnyű gyalogoskoncepciót favorizálva.

Hát voltak neki az elején a kommunikációs bakijai, amikből felkérdezések meg botrányok lettek. Lehet azokat kompenzálja inkább.
Sztem ha a katonák elött, nem a valoságról beszél, hanem rózsás képet fest, amit úgysem hisznek el, az ugyanúgy kommunikációs baki. Tehát lehet kompenzál, de nem segít, hanem gerjeszti a problémát..

Hallgasson meg pár Lázárinfót. Lazán elfogadja a kritikát, elmondja mi a xar, szerinte miért és mitől lehet jobb. Persze ugyanúgy elmondja szte mi a faxa, de a xarról nem mondja, hogy csokoládé.

• Tetszik
Reactions: Tumpek
A svédeknél, Saabnál, vmire beneveztünk

Ma telefonon beszéltem @PlJonson svéd védelmi miniszterrel. Svédország Magyarország második legnagyobb védelmi felszerelés-beszállítója, és célunk, hogy tovább mélyítsük partnerségünket a SAFE-en keresztül, valamint a @Saabbal való már meglévő szoros együttműködésünk megerősítésével.

A svédeknél, Saabnál, vmire beneveztünk

Ma telefonon beszéltem @PlJonson svéd védelmi miniszterrel. Svédország Magyarország második legnagyobb védelmi felszerelés-beszállítója, és célunk, hogy tovább mélyítsük partnerségünket a SAFE-en keresztül, valamint a @Saabbal való már meglévő szoros együttműködésünk megerősítésével.
Tipp: Gripen upgrade, esetleg további gépek (kis esélyes) vagy az eddig rendelt 4-et akarjuk utólag beletuszkolni a SAFE-be
SAAB radarok: kis 1X Zsiráfot tesztelte MH drónok ellen pár éve
CG-hez további lőszerek...