A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Én már a múlt héten láttam ezt az infót valahol. Elképzelhető, sőt inkább ez lesz, látva az eddigi konfliktusok pénzügyi alakulását hazánk és az EU között. Az esetben sokat bukunk, minden téren, ismét. Viszont amennyiben mégis beszereznénk bármit is, azt vehetjük akkor saját pénzen, de bárkitől, bármit is. Bár inkább feltételezhető, hogy nem veszünk semmit és ezerrel toljuk a béke propagandát. Lám mi nem veszünk fegyvert, mert mi nem háborúzunk.
Krissre hivatkozva, ha a SAFE a katonai mobilitásról szól, akkor tessék a térképre nézni. Hiába fejleszted a térség infráját, nékülünk nem sok értelme lesz az egésznek.

Krissre hivatkozva, ha a SAFE a katonai mobilitásról szól, akkor tessék a térképre nézni. Hiába fejleszted a térség infráját, nékülünk nem sok értelme lesz az egésznek.
Csak tudnám mi a tököm értelme van katonai mobilitást fejleszteni, mozgatni való felszerelés és katona nélkül.

• Tetszik
Reactions: Venom85
A NATO/EU katonai mobilitás projektjei a nemzetközi erők gyors mozgatásának segítésére vannak.
Persze, ezt megértem, de a mi valós biztonságunkat az nem segíti elő. Legfeljebb ideálisabb felvonulási területté teszi az országunkat. Illúzió, hamis biztonságérzet, ha megtolják egy kis propagandával.

• Tetszik
Hát eddig csak úgy számoltam, hogy egyharmada lesz amit tuti nem kapunk meg mert teljesen SAFE képtelen eleve.
De ha leszopatnak minket ezzel akkor a további képességfejlesztési tervek visszacsúsznak az eredeti 2030+-os dátumukra...
Azért a cikk mást is ír:

"A kormány nagyon komolyan számít erre a forrásra, amelynek a felhasználhatósága ugyan célhoz kötött, de jelentős lökést adna az iparágnak és jótékony hatással lenne az államháztartásra. A pályázat pontos tartalma nem ismert, így nem tudjuk, hogy mekkora arányban szerepel benne más tagállamokkal közösen elvégzendő fejlesztés. Ha ugyanis ezekből hiányzik a magyar hozzájárulás, akkor ez más országok terveit is veszélyezteti. Ha viszont csak magyarországi beruházásokra összpontosít a kormány, akkor uniós szinten kisebb fejtörést okozna ezek elmaradása."

Szóval sztem ahol tiszta az üzlet: közvetlenül a gyártótól vásárlás lenne más országgal együttműködésben, azt sztem átengedik, mert nem akarnak másokat szívatni.
Ami a mi kis egyedi ötletünk, pláne haverokkal teli tömve, azt meg elkaszálják illetve felfüggesztik.
Ez tűnik logikusnak az EU és az európai hadiipar szempontjából is.

Azért a cikk mást is ír:

"A kormány nagyon komolyan számít erre a forrásra, amelynek a felhasználhatósága ugyan célhoz kötött, de jelentős lökést adna az iparágnak és jótékony hatással lenne az államháztartásra. A pályázat pontos tartalma nem ismert, így nem tudjuk, hogy mekkora arányban szerepel benne más tagállamokkal közösen elvégzendő fejlesztés. Ha ugyanis ezekből hiányzik a magyar hozzájárulás, akkor ez más országok terveit is veszélyezteti. Ha viszont csak magyarországi beruházásokra összpontosít a kormány, akkor uniós szinten kisebb fejtörést okozna ezek elmaradása."

Szóval sztem ahol tiszta az üzlet: közvetlenül a gyártótól vásárlás lenne más országgal együttműködésben, azt sztem átengedik, mert nem akarnak másokat szívatni.
Ami a mi kis egyedi ötletünk, pláne haverokkal teli tömve, azt meg elkaszálják illetve felfüggesztik.

IMG-4711.jpg

• Vicces
Azért a cikk mást is ír:

Vagy csak egymás szokásos szivatása… ebben monden érintett csal azt feejti el hogy időnként fordul a történelem kereke és akkor ő kerül a szopott fasz rossz oldalára

Hát reméljük megússzuk, hogy ezt is befagyasszák. Gazdasági tekintetben is rengeteget segítene meg katonaiban is.

• Tetszik
Reactions: Kávé
Amúgy itt egy hosszabb telex cikk erről: ebből ezért árnyaltabbank tűnik a kép, szóval korai még temetni...

"Serafin [az EUs biztos] nem ment bele, hogy a feltételességi eljárás mit jelentene a SAFE-nél, a kérelem elutasítását, részleges vagy teljes befagyasztást (esetleg fokozatos forrásvesztéssel). Azt sem taglalta, hogy ez külön döntést igényelne-e a tagállami kormányoktól, mint 2022 decemberében."

Ami optimizmusra ad okot: a Tanács dönt a végén úgy is. Ők meg szeretnék a saját hadiiparuknak a magyarok megrendelését is begyűjteni - pláne ha az csomagban van másokéval.
Szóval erős motiváció hogy a szigorúan (európai) hadiipart érintő részeket átengedjék, a NER-nek fontos infra-részt meg blokkolhatják.
Ezzel a kecsek is jól lakik és káposzta is megmarad az ő szempontjukból...

Amúgy itt egy hosszabb telex cikk erről: ebből ezért árnyaltabbank tűnik a kép, szóval korai még temetni...

"Serafin [az EUs biztos] nem ment bele, hogy a feltételességi eljárás mit jelentene a SAFE-nél, a kérelem elutasítását, részleges vagy teljes befagyasztást (esetleg fokozatos forrásvesztéssel). Azt sem taglalta, hogy ez külön döntést igényelne-e a tagállami kormányoktól, mint 2022 decemberében."

Ami optimizmusra ad okot: a Tanács dönt a végén úgy is. Ők meg szeretnék a saját hadiiparuknak a magyarok megrendelését is begyűjteni - pláne ha az csomagban van másokéval.
Szóval erős motiváció hogy a szigorúan (európai) hadiipart érintő részeket átengedjék, a NER-nek fontos infra-részt meg blokkolhatják.
Ezzel a kecsek is jól lakik és káposzta is megmarad az ő szempontjukból...
Ahogy a telex meg libsi gazdái elképzelték:) persze :oops:

• Vicces
Reactions: Aladeen