Már bocsánat, de attól, hogy szép díszdobozba rakjuk a szart és gyönyörű masnival átkötjük, attól az még ugyanannyira büdös lesz.Azért sztem szánj egy kis időt a BBC honlapja és mondjuk az Origo tanulmányozásának.
Talán találsz némi különbséget.
Már bocsánat, de attól, hogy szép díszdobozba rakjuk a szart és gyönyörű masnival átkötjük, attól az még ugyanannyira büdös lesz.Azért sztem szánj egy kis időt a BBC honlapja és mondjuk az Origo tanulmányozásának.
Azért sztem szánj egy kis időt a BBC honlapja és mondjuk az Origo tanulmányozásának.
Kb.igen. A közt.elnök vagy a király behívja a potenciális 1 max. 2 miniszterlnökjelöltet és megnézi ki tud parlamenti többséget felmutatni. Annak adja a megbízást aki ezt összehozza. Az az érdekes, amikor egyik sem.Akkor tényleg mérlegelheti kinek adja a jelölést. A franciáknál ezért volt tavaly 5 vagy 6 miniszterelnök. Három részre van szakadva a parlament, senkinek sincs többsége. Alkalmi együttszavazások, nem is koalíció van, de az első komoly vitánál könnyen miniszterlnöki bizalmatlansági indítványba torkollik.
Egyébként ez utóbbi nálunk nem lehet. Nálunk a német bizalmatlansági rendszer van. Azaz a parlament már kinevezett miniszterelnököt úgy buktathat, ha egyből újat választ. Mert vkit megbuktatni, vagy egyből újban megegyezni, nem ugyanaz. Erre egyszer volt példa, amikor a baloldali többség Gyurcsányt választotta meg Medgyessy megbuktatásakor.
Persze ha feloszlatja magát a parlament az más tészta, de ki az a hülye aki 4 tuti évet 1 hülye miatt kockára tesz....
Abban amit írtál az szomorú hogy nálunk ezzel lehet gúnyolódni,Jajj, ne izélj már! Azért nehéz másról leírni honnan, mert 4 évente változott az aktuális megváltó.![]()
Mr. Natoval gúnyolták a kinevezésekor, nem örült neki sok mondjuk úgy háttérinfluenszer,
11:50-től
Valóban ezt mondja, elég gáz...
Miért egy Politico interjúban kell megtudjam, hogy mit csinált az országom kormánya?
Itt van pontosan eredeti felvételekkel, hogy ki mit is mondott az elmúlt egy hónapban a pénzügyi védőpajzsról volt, most még nincs, Szijjártó szerint meg sosem mondták, hogy van ilyen, pedig de...
Igazad van. Konstruktív bizalmatlansági inditvánnyal Gyurcsányt váltotta Bajnai. Azaz egy szavazással megvonták a bizalmat Gyurcsánytól és megválasztották BajnaitMegyó formálisan lemondott, nem bizalmatlansági indítvánnyal buktatták.
Sztem az nem szükséges. Minek ha vkiket frissen 2/3-ados többséggel megválasztanak? Ez csak rizikó, hogy nem menne át. De persze lehet.Népszavazás?...
Lehet.Az nem lehet hogy a hitelmininősítők értékelését próbálták ezzel a kommunikációs trükkel befolyásolni? De a Fitch amerikai, így valószínűleg előbb tudta hogy mi van, mi nincs és mi lesz, mint mi.
A Fitch Ratings a múlt héten negatívra rontotta Magyarország adósosztályzati kilátását megtartva azt az eddigi BBB szinten. A hitelminősítő pedig szerdán egy külön sajtótájékoztatón ismertette a kelet-közép–európai országok, így hazának hitelminősítésekor figyelembe vett szempontokat.
"A Portfolio kérdésére válaszolva Krzywicka arról is beszélt, hogy a magyar kormány által még Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor kormányfő november 7-i találkozójakor bejelentett 20 milliárd dolláros amerikai pénzügyi „védőpajzsot” egyáltalán nem vették figyelembe a legutóbbi hitelminősítési döntés során. A szakértő szerint ennek oka az volt, hogy semmilyen érdemi információjuk nem volt a konstrukcióról, így – mint fogalmazott – „nem álltak rendelkezésre részletek” ahhoz, hogy bármilyen hatást beépítsenek az értékelésbe. A Fitch úgy látja, a miniszterelnök nyilatkozata „sokkal inkább politikai természetű volt, és felveti azt a kérdést is, hogy miért lehetne szükséges, „egyáltalán szükség van-e ilyenre a gazdaságpolitikának a választások előtt”.
A hitelminősítő azt is jelezte, hogy az amerikai elnök legutóbbi cáfoló nyilatkozata alapján ez a vállalás „nem tekinthető kőbe vésettnek”, vagyis nincs olyan konkrét megállapodás, amelyet számításba lehetne venni. A Fitch hozzátette: a magyar kormány ugyan utalt arra, hogy „folynak bizonyos tárgyalások”, ám amíg nem jelenik meg egy részletes, működőképes struktúra, addig nem tudják megítélni, milyen következményei lennének egy ilyen megállapodásnak Magyarországra."
![]()
Megszólalt a hitelminősítő: Magyarország a választások után sem kerül ki a költségvetési gödörből
Egy héttel a hitelminősítői felülvizsgálata után a Fitch Ratings ismertette a kilátásrontó döntésében szerepet játszó szempontjait. Értékelésük szerint Magyarország esetében romló fiskális pályát, gyenge növekedési környezetet, bizonytalan szakpolitikai irányt és továbbra is rendezetlen EU-s...www.portfolio.hu
Miért? A NATO szent tehén?? Több országban vannak, voltak tüntetések a NATO ellen. A spanyoloknál, olaszoknál stb. Nálunk egy kis gúnyolódás.Abban amit írtál az szomorú hogy nálunk ezzel lehet gúnyolódni,
Nézd meg újra az interjút. Azt kérdezi, hogy ígért-e Trump, erre válaszolja, hogy nem.Lehet.
De egyébként ha megnézed a telex összefoglalóját, mit mond Szíjjártó és Orbán.
Megállapodtak Trumppal abban, hogy létrejön egy pénzügyi védőpajzs. Tehát nem jött még létre. Pontosan azt mondták ennek a technikai részletei nem ismertek, ez majd a jövőben kell kidolgozni. Sőt Orbán is olyan megállapodásról beszél, hogyha bármit le akarunk hívni előtte arról tárgyalni kell milyen formában.
Mit kérdez Trumptól a Politico?? Adott Orbánnak 20 mrd dolláros pénzügyi védőpajzsot? Ezt cáfolja Trump. De mit a 20 mrd dollárt vagy a pénzügyi védőpajzsot?? Majd kétszer visszakérdez a csaj? De nem válaszol, hanem Trump terel, dícséri Orbánt.
Szal a legvalószínűbb, van egy ilyen szóbeli megállapodás. De ennek gyakotlati részletei nyitottak.
Abban viszont biztos vagyok, hogy Trump ahogy az orosz energiaszankciók aloli mentességet megadta Orbánnak, ezt is megadná. És miért nem írja le?? Mert nem random Magyarországnak adná meg, hanem csak akkor ha Orbán vezeti.
Inverz EU szankciók. Ott azért tartják vissza a pénzt, mert Orbán.
Afganisztánt ki ne hagyd.....azért magyarként a mai napik szégyenkezem.Miért? A NATO szent tehén?? Több országban vannak, voltak tüntetések a NATO ellen. A spanyoloknál, olaszoknál stb. Nálunk egy kis gúnyolódás.
Azért voltak necces akciói a NATOnak.
A Balkánon jó sansszal azután bombáztak először, amikor a szerbekre fogtak egy bosnyák piac elleni tüzérségi támadást, amit jó sansszal nem a szerbek követtek el, hanem muzulmán provokáció volt, akár a CIA szervezésében. (ettől meg a szerbek rengeteg kegyetlenkedést végrehajtottak, de ezt pont nem, ami kiprovokálta a NATO bombázásokat)
Líbia, Kadhafi megbuktatása. Most hagyjuk hogy káoszba sodortál az országot, de mi váltotta ki?? Hogy Kadhafi egy nyilatkozatban atról beszélt, ő pénzelte Sárközy kampányát. (Az exfrancia elnök most vmi hasonlóért ül.) Egy rossz nyilatkozat és máris bombázott a NATO. Természetesen a lázadók védelmében, nem a Sárközy ügye miatt.
Én is követek olyan magas rangú magyar katonát a közösségi médiában, aki minden NATO direktívát megoszt, lájkol. Az hogy közben magyar, nagyon ki sem derül, inkább oda tartozik. Valszeg ilyennek tartották Böröndit is. Okkal, ok nélkül, nem tudom.
ezt a szégyenkezős részt már meg is zenésítették:Afganisztánt ki ne hagyd.....azért magyarként a mai napik szégyenkezem.
ezt a szégyenkezős részt már meg is zenésítették:
:-(
Azt nem tenném a többi mellé. Ott max egy dolog miatt szégyenkezhet a NATO, a kivonulás megvalósítása miatt. De az is inkább xar amerikai politilai döntés volt. Szal magyarként ezért ne szégyenkezz! Ott az volt inkább a gáz, hogy milyen felszereléssel lettek odaküldve. Még akkor is ha utólag próbálták javítani.Afganisztánt ki ne hagyd.....azért magyarként a mai napik szégyenkezem.
Heten?Hányan is haltak meg ott a mieink közül?
Ennél jobban én sem tudnám összefoglalni.Nézd meg újra az interjút. Azt kérdezi, hogy ígért-e Trump, erre válaszolja, hogy nem.
Engem ez a pénzügyi védőpajzs van/nincs story arra emlékeztet amikor a Trump azt nyilatkozta hogy a Viktor kért szankciómentességrt de nem kapott. Aztàn mégis. Szerintem ezek szimplán kommunikációs teükkök amivel triggerelik a fogékonyakatEnnél jobban én sem tudnám összefoglalni.
Sztem az nem szükséges. Minek ha vkiket frissen 2/3-ados többséggel megválasztanak? Ez csak rizikó, hogy nem menne át. De persze lehet.
Inkább akkor van a népszavazásnak értelme, ha nincs 2/3-ad, de vki szeretne elnöki rendszert és így keresztülveri.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..