A gyermekvállalás csökkenésének egyik oka, hogy nincs szükség a gyerekre mint munkaerő utánpótlásra, mert nincsenek kis-közép birtokok.
Amikor az úton szembejön, vagy megkerülsz egy házméretű John Deer vagy más típusú traktort, akkor jó ha tudod, hogy körülbelül 10 falusi munkalehetőség szűnt meg általa.
A többi helyett pedig hozunk max be fillippínóföldről olcsóbbat, nincs igénye sem olyan bérre, hogy gyerekszobát tudjon finanszírozni...
Szerintem teljesen irreleváns dolgokat hozol fel. A készpénz az alap. Semmi köze a az egyéb hülyeségekhez. Az arról szól, hogy az állami valutád ne csak digitális formában létezzen, hanem eredetiben IS.
Vagy így, vagy úgy, különben duplikálódhat...
A bankszámla és a bankszámlás átutalás IS pénzbe kerül, sőt a készpénzfelvétel IS pénzbe kerül.
minimálbérnyi havi jóváírásra van már ingyenes számla. januártól 300k kp-ben felvehető ingyen.
Az átutalás olcsóbb, mint a KP kezelés.
Lobbiz azért, hogy neked olcsóbb legyen a készpénz felvétele cégként, de ha jól értem, akkor konkrétan egyetlen alkalmazott megy a sírás.
Nem a felvétele... a kezelése általában.
Hát.....ha ez neked nem tetszik....akkor tedd bele legközelebb az álláskeresésbe, aztán meglátjuk, jelent--e gondot. Olyan szinten nudli tétel egy alkalmazott esetében (aki adót csalni sem tud ezzel), hogy ez fingvihar a biliben.
Milyen szinten nudli? Házipénztár kezelése, a kifizetést intéző ideje amíg elmegy érte a bankba, vagy éppen a pénzszállító ára, stb. Mi jelent-e gondot, hogy kp-ben kéri a fizetését? Bértárgyalásnél kiböki, és azt kell válaszolni neki, hogy sajnos nem tudjuk ezt a bérigényt teljesíteni.
Szóval igen, legyen védett készpénz, legyen lehetőség a klasszikus megoldásokra.
Legyen lehetőség, de a lehetőségek nincsenek mindig ingyen. Kényelmi díj, tudod...
A körülmények olyanok, hogy ha ki szeretné venni a pénzét, be kellene buszoznia a megyeszékhelyre, mert sem a munkahelye, sem a lakóhelye körzetében nincs ATM.
Erre az a kormány válasza, hogy lesz mindenhol ATM.
Ez hozzáadódna a számla fenntartás költségeihez( az időről nem is beszélve)
Megfelelően megválasztott számlával nincs költsége ha havonta egy minimálbérnyi jóváírás érkezik rá.
De gondoljunk bele másként: ha neki ezek költségek, akkor a cégnek is. A cég sem feltétlen akarja ezeket kifizetni. Ezek költsége a bérében is lecsapódhatna, ha nem lenne már így is minimálbéren... A cégek, tetszik vagy sem, nem szociális célzattal, hanem elsősorban hasznot termelni léteznek, ennek rendelik minden tevékenységüket alá.
A @Veér Ispán adó és egyéb csalás fröcsögéseit visszautasitom! Az a nem kicsi pénz amit a bankok kivisznek az országból, az nem hiányzik a költségvetésből, a közszolgáltatásokból???
Mit visznek ki az országból? Mondjuk egy nemzeti tőkés MBH vagy OTP? A bankok a rájuk kivetett extra adókkal így is a mumusok mert KiviSZIkApÉNZtaZORszáGBÓl, de a lényeg, ahol igaziból valahogy eltűnik midnen pénz, azt ne mondjuk ki. Voldemort, egy akit nem nevezünk nevén.
Szankció sulytotta a Sberbankot, minden előzetes értesités nélkül zárolták a számlákat, nem kis nehézséget okozva lakosságnak, vállalkozásoknak!
Egy banknál tartani mindent pont az, mintha nem lenne dugi KP-s ha a bankkal valami gond van. Oroszokra pénz bízni amúgy is véleményes... és nem tudom miért kellett HTKA füles, hogy egy agresszor, ellenséges ország intézményének a konfliktusban érintettségében bízzon valaki.
Ez a tapasztalat, és sok más infó, összefüggés miatt ahol csak lehet ragaszkodok a kp.-hez, és másokat is erre buzdítok!
Ez is lehet egy értelmezése a fentieknek.
Ha én megállapodok valakivel valamilyen cseréről, miért kell-ene egy közvetítőt beiktatni, fizetni???
Tipikus megoldások: kockázat csökkentése, biztosítás, mindkét fél védelme. Hamisított átutált pénzről hallottál-e már? Én már kaptam hamis bankót visszajáróként boltban, és amikor máshol fizettem volna vele, mehettem a rendőrökkel jegyzőkönyvet feladni. Egy heti diákmunkám buktam el, és nem kaptam vissza 6 hónap múlva sem.
A @Veér Ispán adó és egyéb csalás fröcsögéseit visszautasitom!
Akinek nem ingje... de elfogadom. Volt aki meg büszkén comingoutolt
Valószinűsitem, hogy a postai utalvány lesz a legjobb kompromisszum, a cég a banki felületről is tudja inditani, nincs kp. kezelési ktg.
Azt is elég drágán szokták mérni, első blikkre legalább 5x drágább, mint egy normál azonnali utalás, talán még drágább, mint a KP, ha csak a banki költség oldalt tekintjük (de a logisztikai költségek megspórolhatóak vele)