nem tudom. valahogy nem igazán lehet kártyával fizetni pl. egy jó piacon. legfeljebb "viszonteladóknál", de azok meg "nagyker" szart árulnak. lehet ezt fekete gazdaságnak hívni, én inkább realitásnak nevezném.Szerintem teljesen irreleváns dolgokat hozol fel. A készpénz az alap. Semmi köze a az egyéb hülyeségekhez. Az arról szól, hogy az állami valutád ne csak digitális formában létezzen, hanem eredetiben IS.
Idén kétszer nem tudtam bankkártyával fizetni üzletben, mert lehalt az xy bank Z rendszere (akármi, nyilván ők is csak mondanak valamit), volt, hogy az ATM nem ment.
A bankszámla és a bankszámlás átutalás IS pénzbe kerül, sőt a készpénzfelvétel IS pénzbe kerül.
Lobbiz azért, hogy neked olcsóbb legyen a készpénz felvétele cégként, de ha jól értem, akkor konkrétan egyetlen alkalmazott megy a sírás.
Hát.....ha ez neked nem tetszik....akkor tedd bele legközelebb az álláskeresésbe, aztán meglátjuk, jelent--e gondot. Olyan szinten nudli tétel egy alkalmazott esetében (aki adót csalni sem tud ezzel), hogy ez fingvihar a biliben.
Az IS logikus, hogy tol a kormány a digitalizáció felé, a mikéntjétől a bicska nyílik ki a zsebemben (és tök egyszerű lenne azt írni, hogy NER-pajtik fejlesztenek, de nem: ennyire hülyék a fejlesztők a világ minden nyomorék cégénél). Viszont ez lesz a jövő; a lényeg, hogy el tudd intézni személyesen és telefonon is, amit el lehet.
Nemcsak azért, mert az AI-któl pl. agybajt kap, aki nem hülye, hanem azért, is, mert tapasztalatom szerint lényegesen alaposabbak személyes ügyintézésnél az emberek.
Nem mindenki élvezi vagy bírja a digitális világot (én pl. egyre inkább nem), leginkább az elszemélytelenedés, felelősségvállalás hiánya és a pocsék megvalósítások miatt.
Szóval igen, legyen védett készpénz, legyen lehetőség a klasszikus megoldásokra.
persze ez a várisi ficsúrokat nem érinti