Továbbra sem értemArra utaltam hogy a Hamasz támadása előtt sem volt real time valós helyzetképe a Moszadnak. Itt sem biztos hogy az van neki.

Továbbra sem értemArra utaltam hogy a Hamasz támadása előtt sem volt real time valós helyzetképe a Moszadnak. Itt sem biztos hogy az van neki.

Szerintem meg volt, feláldozták saját lakosságukból 1-2 ezret, hogy támadhassanak és területeket nyerhessenek, növeljék befolyásukat a környéken és sajnáltathassák magukat. Gyorsan szétbombáztak mindent és több 10 ezer (köztük sok gyerek) volt a halott.Arra utaltam hogy a Hamasz támadása előtt sem volt real time valós helyzetképe a Moszadnak. Itt sem biztos hogy az van neki.
Akkor miért nem volt két hordozó csoport most Iránnál?Szerintem meg volt, feláldozták saját lakosságukból 1-2 ezret, hogy támadhassanak és területeket nyerhessenek, növeljék befolyásukat a környéken és sajnáltathassák magukat. Gyorsan szétbombáztak mindent és több 10 ezer (köztük sok gyerek) volt a halott.
A helyzetkép pontos ismerete kellett pl. az a sok felrobbanó csipogóhoz is.
Én annyira nem értek a fegyverekhez de tutira a félaztomata shotgun a legjobb fegyver egy lázadónak?Na tessék! Még hogy nem támogatják kívülről a belső lázadókat fegyverrel, hogy polgárháborút robbantsanak ki.
Home defense-re jó lehet, pláne így tus nélkül…Én annyira nem értek a fegyverekhez de tutira a félaztomata shotgun a legjobb fegyver egy lázadónak?
A polgárháborúban - amit az elnevezés is elárul - szélsőségesen polarizált társadalomban alakulhat ki, s feltételez legalább kettő egymással hatalmi egyensúlyban levő kihívó csoportot, mely az adott/korábbi hatalmi dinamika és struktúra szabályai mentén nem képes elrendezni a hatalmi és/vagy elvi/ideológia kérdéseket.Na tessék! Még hogy nem támogatják kívülről a belső lázadókat fegyverrel, hogy polgárháborút robbantsanak ki.
Későn kaptak észbe, addig változott a politikai helyzet. Te nem így gondolod?Akkor miért nem volt két hordozó csoport most Iránnál?
60 ezer, az 60 ezer.Én annyira nem értek a fegyverekhez de tutira a félaztomata shotgun a legjobb fegyver egy lázadónak?

Az Iráni Gárda nem igen akar átállni kósza moszat, cica felforgatásra.A polgárháborúban - amit az elnevezés is elárul - szélsőségesen polarizált társadalomban alakulhat ki, s feltételez legalább kettő egymással hatalmi egyensúlyban levő kihívó csoportot, mely az adott/korábbi hatalmi dinamika és struktúra szabályai mentén nem képes elrendezni a hatalmi és/vagy elvi/ideológia kérdéseket.
Van elég fegyver Iránban. A polgárháborúhoz leginkább “csak” az kell, h a fegyverek birtokosai (itt hadsereg elsősorban) passzív/aktív támogatása/együttműködése kialakuljon, értsd fegyvereket “adjon át” a tüntetőknek
és/vagy maga is átálljon.
Kép kicsit AI-nak tűnik mint illusztráció.
A kérdés arra utalt hogy kamu. Nettó ökörség fegyvert csempészni egy mai országba, főleg Iránba ami állig fel van szerelkezve. Inkább onnan szereznének. Inkább a kommunikációs eszközöknek lenne értelme60 ezer, az 60 ezer.
Ha a lőszerre kérdeztél volna rá, lehet hogy ....
![]()
Hát a rendszer furkósbotja, a erőszakos bűnök forrása miért is akarna átállni?Az Iráni Gárda nem igen akar átállni kósza moszat, cica felforgatásra.
Irán felszopók be like: "NEm ÉRTem mIÉrt UTálNÁ BárKi eZT a REZSimEt"Lehet, hogy Trumpot átb@szta valaki...
Irán nem tervezi leállítani a kivégzéseket.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..