Lehet kellene egy népszavazást indítani, hogy akkor őnekik meg felesleges a drága páncélozott autókra költeni, elég sima is.A szakma 2018 óta akar rá aps-t 2018 óta lehúzzák, hogy minek... drága az nektek...
Lehet kellene egy népszavazást indítani, hogy akkor őnekik meg felesleges a drága páncélozott autókra költeni, elég sima is.A szakma 2018 óta akar rá aps-t 2018 óta lehúzzák, hogy minek... drága az nektek...
Harckocsit sem akarunk (mármint a döntéshozók), nemhogy harckocsi ágyút...Nyílt titok hogy egy darab KF51-est sem akarnak rendelni, hiába fejlesztjük sok pénzért...
Nem is lenne indokolt a löveggyártás ebben méretben mint a mi haderőnk, export meg a svájciaknak sem ment: platform nélkül önmagában senki nem vesz löveget.
Amúgy ha(!!!) igaz hogy az APS képes elhárítani a nyíl lövedékeket, ahogy ezt sok fejlesztő állítja akkor az olcsóbb és könnyebb közepes harckocsik mint a CV90120 vagy Lynx-120 nagyon is hasznos jószág lehet. Ha egy Leo2A8 árából kijön 2 ilyen, akkor inkább ezt venném...
Semmihez nem nyúltak és nem is nyúlnak ami elérhető technika. A semmibe öntenek pénzt a kf51 evoval, de nem vesznek aktív vedelmet a létező tankokra.

Erre a harckocsi kérdésre csak annyit szeretnek ra fűzni, hogy majd a politika eldönti lesz e meg es hogy mikor.
Hm elmondta mit mennyit mikorra politika meg eldonti hogy mit mennyit es mikorra.
En is kertem mar karira markolos legot es kaptam helyett egy lego varat,nem azt vartam de azt kaptam![]()
Szia,Pláne hogy baromi ritka a harckocsik közötti összecsapás: az esetek 95+%-bán repesz-rombolót lövöldöznek a harckocsik.
Sztem az APS ellen az EFP lesz megoldás HEAT helyett: felülről akár 100 méterről is rárobbantható egy ilyen töltet. Lásd BONUS meg SMART155...Szia,
Ha elterjedt lesz az APS, akkor nem lesz mas hatasos fegyver, mint a nyillovedek, az meg gyakorlatban harckocsibol loheto csak ki.
Szoval en arra szamitok, hogy rovid idon belul* visszajonnek a tankcsatak.
*: remelhetoleg nem lesz rovid idon belul haboru korszeru hadseregek kozott, de erre nem fogadnek nagy osszeggel. :-(
Haderőfejlesztési kérdésekkel nem lehet nyomást gyakorolni egy kormányra sem. Az mindig visz, nem hoz. Érdemes bármely haderőfejleszrési hír mentén véletlen kommenteket olvasni.Hat pedig valamivel nyomást kellene gyakorolni erre a kretén kormányra, hogy uggyan legyen már szíves a szövegelés mögé a katonákat védő dolgokat rakni. Vagy lehet izgulni a páncélozatlan karosszéria mögött, hogy kicsit ráérezzenek milyen ez.
Elegge szomoru…Haderőfejlesztési kérdésekkel nem lehet nyomást gyakorolni egy kormányra sem. Az mindig visz, nem hoz. Érdemes bármely haderőfejleszrési hír mentén véletlen kommenteket olvasni.
Hat nem…mar kertunk ra arat egy párszor mar paran le irtuk.Azért a Leopard HU a legpáncélozotabb tank. A német verziónál is védetebb.
APS nincs rajta, de sztem ha lesz működő Trophy Leopardon, akkor lesz.
Amilyen draga nem is sokon lesz.Hány lövészzászlólaljnyi IFV-n van rajtunk kívűl Európában APS?? Nulla???
Minden média elérhető mhol, ezt a legendát hagyd. Közmegegyezés volt erről, hogy nem kell hadsereg a 90es évek vége óta. A Nyugat is a leépítést kívánta tőlúnk, nem akartak több balkáni konfliktust a peremen.Már nem azért, de mivel az elérhető média a 'ti' kezetekben van, kin is múlik?
Miért patkoljanak el a katonáink egy frontvonali járműben olyan esetleges támadásban amit simán pénz ráköltésével akár meg is lehetett volna előzni?Haderőfejlesztési kérdésekkel nem lehet nyomást gyakorolni egy kormányra sem. Az mindig visz, nem hoz. Érdemes bármely haderőfejleszrési hír mentén véletlen kommenteket olvasni.
Azért a Leopard HU a legpáncélozotabb tank. A német verziónál is védetebb.
APS nincs rajta, de sztem ha lesz működő Trophy Leopardon, akkor lesz.
Hány lövészzászlólaljnyi IFV-n van rajtunk kívűl Európában APS?? Nulla???
De még gyakorlatilag nincs müködő Trophy. Biztos lesz az A8-n idén, jövőre.Elegge szomoru…
Hat nem…mar kertunk ra arat egy párszor mar paran le irtuk.
Amilyen draga nem is sokon lesz.
Az biztos hogy a Leopardra kell, ez sztem nem kérdés.Miért patkoljanak el a katonáink egy frontvonali járműben olyan esetleges támadásban amit simán pénz ráköltésével akár meg is lehetett volna előzni?
Kiváló dolog a Hiúzban ülő katonáink számára az APS, ez tény. Nem hat át a Leopard-ra mágikusan, ez is tény.
Amennyi járművünk van, ugyanezen indokból a PZH-ra is rakhatnának, mégha hárébb is tevékenykedik. Nevetséges költség lenne a megvédendő érték tükrében.
Draga sok orszagot erdekelt majd kiderul ki lesz a palimadar aki kifizetiDe még gyakorlatilag nincs müködő Trophy. Biztos lesz az A8-n idén, jövőre.
PasszAz A7A1 Troohyt nem nagyon reklámozzák, milyen penge, ott volt vmi kaka...
De nem is errol volt most szo.A Strikeshieldet sztem az össze IFVre megrendeltük anno
Át kellett tervezni a tornyot hogy normálisan rá lehessen tenni a kábelezést és a modulokat. Az A7A1 inkább csak tech demó és proof of concept.Az A7A1 Troohyt nem nagyon reklámozzák, milyen penge, ott volt vmi kaka...
Holland CV-90 MK III D.Hány lövészzászlólaljnyi IFV-n van rajtunk kívűl Európában APS?? Nulla???
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..