[HUN] Harckocsibeszerzés

Ha kiveszed mögülük a NATO supportot akkor elég sok... :P

Itt az a lényeg hogy itt két lerongyolódott, hadsereg vív álló háborút, mert hiányoznak a modern mozgó hadviselés alapjai.
Most mèg a drón elleni hadviselèst kb sehol nem látom.

Az amcsikon kívül szerintem necces mindenkinek.

Persze ha nem kap az ukrán utanpótlást az más.

De a kettes alá akkor is necces.

Szóval akkor usán kívűl kettes alá mindenkinek. :D
nem, inkább hármas vagy négyes alá. A NATO-ban szinte mindenkinek jobb légi ereje van az ukrajnai konfliktus részvevőinek, a hadi tengerészetekről nem is beszélve...

Meg az USA is a szövetség része...legalábbis minden második nap amikor épp Trump úgy gondolja... :rolleyes:

Nem.
A probléma az, hogy csak ez van, hatékony tömeges drónelhárítás az, ami nincs.
Helyzet az,hogy igazábol van.A rádiós dronok zavarhatók.Még az orosz és az ukrán REH is képes időröl időre a rádiós dronok hatékonyságát nullára csökkenteni.És a nyugati haderők nagyrésze pedig egész jol áll EW területén.

Szóval akkor usán kívűl kettes alá mindenkinek. :D

Ideológiai okokból ki kell magyarázni, hogy nem akkora toprongy a NATO mint amekkora....
Pedig a NATO mi vagyunk és ezt szó szerint kell érteni. A legtöbb NATO haderő röhejes mennyiségű fegyverzettel, 0 motivációval és 0 valós tömegháborús tapasztalattal rendelkezik a jelenlegi technológiai szinten.
Az USA és a lengyel haderőn kívül egyik sem ér egy kalap szart se egy orosz haderővel szemben.
De még az ukrán haderő, így jelenlegi formájában is könnyedén megenné szárazföldön a franciát vagy akár a németet is.
Szóval igen, a valóság az amit írsz. Az USA-n és a lengyeleken kívül egyik sem ér semmit se.

nem, inkább hármas vagy négyes alá. A NATO-ban szinte mindenkinek jobb légi ereje van az ukrajnai konfliktus részvevőinek, a hadi tengerészetekről nem is beszélve...
Hát ebben lègierő szintjèn nem vagyok biztos.

A ruszkiknak azèrt van, volt egy alapvetően használható lègierejük. A háborúig azt hittük(hittem).

Elmèletben.

A NATO országok lègierejei, hogy mennyire ütőkèpesek abban nem vagyok biztos.(Usákokon kívül)
Vagy bocsi, biztos vagyok. Kettes alá.:D

Kb mint egy nèmet puma használhatóságban. :rolleyes:

Drónok elleni harc megint csak necces. Ja nem.:D

Haderő lètszám meg törökökön kívül megint csak lófa....

Haditengerèszet.....
Szerintem kb lènyegtelen.

Szóval a kettes alá szerintem nagyon nem korrekt.

De nèzzük meg most ki mennyire kèpes pótolni az elvesztett haditechnikát.

Mennyi harckocsit gyárt európa, ruszkik?
Tüzèrsègi lőszert?
Stb

Európa most èbred...

Szerintem mèg nem kèső. Bár nekünk lehet nem osztanak lapot...

De a drónok ellen kicsit jobban oda kellene tennie magát.
Ès nem idióta drónfallal. Ha az mèg van gondolatban....

.

Igencsak mellé/össze-vissza lövöldöztök az összképből kiragadott drón-sikerek egekbe magasztalásával: amik 1(-2)nagyságrenddel kisebbek lennének, ha nem lenne ott az egyik oldalon a StarLink, a másikon meg kínai "műhódok"(+ az É-Korai ember- és hadi-anyag)!
... + természetesen a NATO-műhódok, légtérfigyelés is, de furcsa módon jelenleg a StarLink a "Mindent-Visz"/Game-changer!

.

... Memmontam' még a "Különleges..." kezdete előtt(fél-évvel), hogy a Starlink valójában micsoda: :p:p:p !!!

.

+ U.I. 2.0: ...szerintem!

.

Helyzet az,hogy igazábol van.A rádiós dronok zavarhatók.Még az orosz és az ukrán REH is képes időröl időre a rádiós dronok hatékonyságát nullára csökkenteni.És a nyugati haderők nagyrésze pedig egész jol áll EW területén.
Az oroszok már szinte teljesen áttértek a optikai kábeles drónokra.
A következő lépés a MI által összehangolt rajok bevetése lesz, amely példányai közötti kommunikáció nem biztos, hogy RF elven fog történni.
Én a hard kill módszerekben hiszek.
A mikrosütős módszerhez nagy méretű antenna kell, kérdéses, hogy ez mozgásban mennyire hatékony.

A következő lépés a MI által összehangolt rajok bevetése lesz, amely példányai közötti kommunikáció nem biztos, hogy RF elven fog történni.
A mikrosütős módszerhez nagy méretű antenna kell, kérdéses, hogy ez mozgásban mennyire hatékony.
A kábeles drónokkal a dronraj nem nagyon fog menni max egyenesen, mert az első fordulónál összeakad minden mindennel.

Hát ebben lègierő szintjèn nem vagyok biztos.

A ruszkiknak azèrt van, volt egy alapvetően használható lègierejük. A háborúig azt hittük(hittem).

Elmèletben.

A NATO országok lègierejei, hogy mennyire ütőkèpesek abban nem vagyok biztos.(Usákokon kívül)
Vagy bocsi, biztos vagyok. Kettes alá.:D

Kb mint egy nèmet puma használhatóságban. :rolleyes:

Drónok elleni harc megint csak necces. Ja nem.:D

Haderő lètszám meg törökökön kívül megint csak lófa....

Haditengerèszet.....
Szerintem kb lènyegtelen.

Szóval a kettes alá szerintem nagyon nem korrekt.

De nèzzük meg most ki mennyire kèpes pótolni az elvesztett haditechnikát.

Mennyi harckocsit gyárt európa, ruszkik?
Tüzèrsègi lőszert?
Stb

Európa most èbred...

Szerintem mèg nem kèső. Bár nekünk lehet nem osztanak lapot...

De a drónok ellen kicsit jobban oda kellene tennie magát.
Ès nem idióta drónfallal. Ha az mèg van gondolatban....

Szerintem az orosz lágierő nem mérkőzhet a NATO légierőkkel. Mennyiség, minőség pláne, nyugati oldalon van.
Haditengerészet, lényegében ugyan ez.
Szárazföld, ott a helyzet annyiban más, hogy orosz oldalon van mennyiség, meg a mostani harctéri tapasztalat. Pláne drón hadviselés terén.
Ugyan akkor a szárazföldi harcok nem olyanok lenénnek mint amit most látunk Ukrajnában. Alapvetően légierők erőteljes alkalmazására kerülne sor NATO oldalról az orosz szárazföldi erők ellenében. Már ez jelentősen megváltoztatná a harc jellegét. Ahol meg ott a légifölény, ott látjuk mit műveltek az amerikaiak napjaink harcterein.
Oroszország igazi ereje a kb 6.000 db nukleáris fegyverében leledzik. Ami annyit jelent, senki nem támad meg ilyen atomfegyverkészlettel rendelkező országot.

• Tetszik
Reactions: 2ndt, bel and Negan
Kábelnek igazábol több a hátránya mint az előnye.Nem véletlen igyekeztek elhagyni a modern IPTR-k esetén is.
Nincs MI,csak egyre bonyorultabb algoritmusok,de az még nem intelligencia.
Dronrajok összehangolása csak rádiós kommunikációval lehetséges.
Hard kill mindenképpen kell-de nem csak az..
Csapatlégvédelem eszközeinek is kell antenna.És a mikrosütő esetén is az lesz,mint annál-szükség esetén egyszerűen lehajtják.
images

1392865238_tiv_99_10_zsu_sa_drw_.jpg

• Tetszik
Reactions: gafzhu and Pogány
Dronrajok összehangolása csak rádiós kommunikációval lehetséges.
Szia,

Egyaltalan nem!
Pl. lehet a dronon egy led, ami villogava szepen "lemorzezza" a szukseges informaciokat.

Ez a legjobb es legpraktikusabb, de szukseg eseten akar el is mondhatjak egymasnak az informaciokat hanggal. Nyilvan nem szintetizalt emberi hangra gondolok, hanem pl. ultrahangra ra lehet tenni kozepes informaciomennyiseget (ertsd: video stream jellegut nem, de kb minden mas ertelmes kommunikaciot igen).

Ezt akar lehet uvegszallal is kombinalni: az 1 db "vezerdron" uvegszalon keresztul vezerelve, a tobbit meg a vezerdron ledje vezerli (nyilvan a tobbin is praktikus a led, hogy 2 iranyu lehessen a kommunikacio). Ha fel van deritve a konkret cel, akkor onnan mar nem nehez onalloan a celon tartani az egyes dronokat, vagyis innentol kezdve nem hianyzik a vezerdron, ha kilovik.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Szia,

Egyaltalan nem!
Pl. lehet a dronon egy led, ami villogava szepen "lemorzezza" a szukseges informaciokat.

Ez a legjobb es legpraktikusabb, de szukseg eseten akar el is mondhatjak egymasnak az informaciokat hanggal. Nyilvan nem szintetizalt emberi hangra gondolok, hanem pl. ultrahangra ra lehet tenni kozepes informaciomennyiseget (ertsd: video stream jellegut nem, de kb minden mas ertelmes kommunikaciot igen).

Ezt akar lehet uvegszallal is kombinalni: az 1 db "vezerdron" uvegszalon keresztul vezerelve, a tobbit meg a vezerdron ledje vezerli (nyilvan a tobbin is praktikus a led, hogy 2 iranyu lehessen a kommunikacio). Ha fel van deritve a konkret cel, akkor onnan mar nem nehez onalloan a celon tartani az egyes dronokat, vagyis innentol kezdve nem hianyzik a vezerdron, ha kilovik.
Ezt egy repülő dronraj esetén azért szerintem nyugodtan felejsd el....
Csak abba gondolj bele,hogya "vezérdon" enged ki magábol egy leheltvékony üvegszállat,ami az ősszes utána repülőnek már akadály.......
És ha megcsillan a napfény a leden?Vagy keresztűl repülnek egy felhőpamacson,ködfolton?
Hagparancs a mondjuk tüzérségi zárótűzzel terhelt harcmezőn való átrepülés közben?
Ezek csak a mesében működnek éles,valós harchelyzetben,rádiós összehangolás nélkül szétesik/összegabajodik az egész hőbelebanc.

• Tetszik
Reactions: bel and Rferi66
Szerintem az orosz lágierő nem mérkőzhet a NATO légierőkkel. Mennyiség, minőség pláne, nyugati oldalon van.
Szárazföld, ott a helyzet annyiban más, hogy orosz oldalon van mennyiség, meg a mostani harctéri tapasztalat. Pláne drón hadviselés terén.
Ugyan akkor a szárazföldi harcok nem olyanok lenénnek mint amit most látunk Ukrajnában. Alapvetően légierők erőteljes alkalmazására kerülne sor NATO oldalról az orosz szárazföldi erők ellenében. Már ez jelentősen megváltoztatná a harc jellegét. Ahol meg ott a légifölény, ott látjuk mit műveltek az amerikaiak napjaink harcterein.

... Oroszország igazi ereje a kb 6.000 db nukleáris fegyverében leledzik. Ami annyit jelent, senki nem támad meg ilyen atomfegyverkészlettel rendelkező országot.

Az előző USA-DeepState csapat a(z ukrajnai) jelek alapján nagyon úgy gondolta, hogy az a "...senki..." kb. a beáldozható európai országok listája. A helyi és más szak-Fórumok tippjei és "szimulációi" alapján: ...amikor pedig az "Első Menetben" a gombafelhők jelezték, hogy a Maci mégsem tréfál, akkor felvették volna A Piros-Telefont, hogy: "Bocsi Maci, meggondoltuk!"

...addigra Európa üveg-sivatag lett!

.

... Oroszország igazi ereje a kb 6.000 db nukleáris fegyverében leledzik. Ami annyit jelent, senki nem támad meg ilyen atomfegyverkészlettel rendelkező országot.

Az előző USA-DeepState csapat a(z ukrajnai) jelek alapján nagyon úgy gondolta, hogy az a "...senki..." kb. a beáldozható európai országok listája. A helyi és más szak-Fórumok tippjei és "szimulációi" alapján: ...amikor pedig az "Első Menetben" a gombafelhők jelezték, hogy a Maci mégsem tréfál, akkor felvették volna A Piros-Telefont, hogy: "Bocsi Maci, meggondoltuk!"

...de addigra Európa üveg-sivatag lett!

Remélem, hogy Izrael ebben az esetben is Európához tartozna!
:oops:

... mert a körvonalazódott/kiderült(leírt) Terv-et megalkotó USA-Deep State "legénységnek" a 95%-kát Ők adták ! ! !
:mad:

.