[BIZTPOL] Szíriai helyzet

A specnáz tudtommal a GRU-hoz tartozik.
Akkor azt itt jegyezzük meg, hogy a moszkvai csatornázási műveknek is van külön specnaza. Ahogy az omonoknak is, az fszb is saját specnaz alegységgel rendelkezik, Alfa néven de van több is. Aztán ott az mvd specnaz, stb. stb.
A gru a katonai hírszerzési parancsnokság, miattuk lengi be a specnazokat az a félelemmel vegyes titokzatos köd, ami. Nekik is van pár alegységük saját nevekkel.

A спецназ az annyi mint külrend (különleges rendeltetésű) magyarul. Nem jelent semmilyen katonai dolgot, bár leggyakrabban a fegyveres erőkön belül használják ezt a rövidítést.

CrbjMjWWAAASe5v.jpg

valamifele orosz tengereszgyalogosok aleppoban.
Habár szír zászló van a mellényukon orosz speciális egység katonái.
Crbx9EtWgAABY2g.jpg

Az oroszoknál érdekes a helyzet mert szinte mindegyik erostruktúránál volt/van Specnaz egység. A Szovetségi Biztonsági Szolgálatnál(FSZB) a terroristák és szervezett bunozok elleni harchoz ALFA,VYMPEL. Korábban volt a Sz.Migrációs Szolgálatbak és a Szov. Kábítoszer elleni osztálynak is Specnaz egysége, de ezeket megszuntették ill beolvasztották a nemrég létrehozott Orosz Nemzeti Gárdába roviden Orosz Gárda. Ennek is van Specnaz RG egysége . Kovetkezo a Belugyi csapatok(orosz belugyminisztérium) Specnaz VV, SzOBR. Kulso Hírszerzo Szolgálat(SzVR) Speciális egysége a Zaszlon, amely az orosz diplomáciai képviseletek és az orosz diplomaták védelmével foglalkozik.
Kovetkezo a sorban az orosz hadsereg.
SPECNAZ egységek:
SPECNAZ GRU
SPECNAZ VDV
SPECNAZ MP
SPECNAZ SzSzO

Ezekbol a TGY-sek és az SzSzO-sok vannak Szíriában.
GRU is jelen van természetesen mint katonai hírszerzés
A képen szerintem SzSzO-sok vannak szerintem.

1. A latin náluk is divatos lehet.
2. Az orosz ábécét a ciril-t használókon kívül senki nem olvassa készség szinten a latinnal ellentétben, így a szírek sem.

Habár szír zászló van a mellényukon orosz speciális egység katonái.
Crbx9EtWgAABY2g.jpg

Az oroszoknál érdekes a helyzet mert szinte mindegyik erostruktúránál volt/van Specnaz egység. A Szovetségi Biztonsági Szolgálatnál(FSZB) a terroristák és szervezett bunozok elleni harchoz ALFA,VYMPEL. Korábban volt a Sz.Migrációs Szolgálatbak és a Szov. Kábítoszer elleni osztálynak is Specnaz egysége, de ezeket megszuntették ill beolvasztották a nemrég létrehozott Orosz Nemzeti Gárdába roviden Orosz Gárda. Ennek is van Specnaz RG egysége . Kovetkezo a Belugyi csapatok(orosz belugyminisztérium) Specnaz VV, SzOBR. Kulso Hírszerzo Szolgálat(SzVR) Speciális egysége a Zaszlon, amely az orosz diplomáciai képviseletek és az orosz diplomaták védelmével foglalkozik.
Kovetkezo a sorban az orosz hadsereg.
SPECNAZ egységek:
SPECNAZ GRU
SPECNAZ VDV
SPECNAZ MP
SPECNAZ SzSzO

Ezekbol a TGY-sek és az SzSzO-sok vannak Szíriában.
GRU is jelen van természetesen mint katonai hírszerzés
A képen szerintem SzSzO-sok vannak szerintem.
note: zaszlonosoknak is hasonlo a felszereltseguk, legalabbis fejben, de a alaptextiljuk digitalis kamo europai erdokre szinezve ha jol tudom, tehat ok nem lehetnek...

Ahogy GRAD is írja kommentben ő nem orosz hanem palesztin Liwa al Quds harcos, komolyan fegyverzik őket az oroszok. "Nyugalom és várj az oroszokra" van ráírva? :D

A törökök megelégelték, hogy az FSA és az IS csak tologatja egymást Al Rai körül úgyhogy benyomultak elég sok tankkal és előre is törtek. Ha így haladnak holnap már övék lesz a teljes határszakasz.
CrbLjp0WYAACEQp.jpg

CrcWqCCWAAAsxqP.jpg

CrbhijGWYAAXKIW.jpg

CrbBAahXgAAjqzd.jpg