[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Van amelyiknek van, van amelyikét már nem lehet annak nevezni. De akkor védtelenűl hagyod az orosz hajókat azért, hogy amikor a második amerikai hajó is elfogyasztotta a Tomahawkjait, a harmadik és negyedik úgyis el tudjon indítani 150-et Szíriai célpontokra?

Nem tartom kizártnak, hogy azt már nem várnák meg, még előtte visszalőnének az oroszok a hajókra. Én legalábbis valószínűleg próbálnám megelőzni a helyükben a 3-4-ik hullámot, ha már kettő lement, akkor a kocka már úgyis el van vetve, az már nem véletlen volt...

• Tetszik
Reactions: lgabo
Nem tartom kizártnak, hogy azt már nem várnák meg, még előtte visszalőnének az oroszok a hajókra. Én legalábbis valószínűleg próbálnám megelőzni a helyükben a 3-4-ik hullámot, ha már kettő lement, akkor a kocka már úgyis el van vetve, az már nem véletlen volt...
Egy tomahawk indítás sem védtelen, nemhogy két hajónyi. Ha meg nem rájuk indítják a cirkálórakétákat hanem szíriai célpontokra, SAA-ra stb, akkor is lőjenek "vissza" az oroszok?

Egy tomahawk indítás sem védtelen, nemhogy két hajónyi. Ha meg nem rájuk indítják a cirkálórakétákat hanem szíriai célpontokra, SAA-ra stb, akkor is lőjenek "vissza" az oroszok?

Mivel az oroszok ott vannak a szír bázisokon, igen. Ha kilőnek az amcsik több tucat rakétát olyan bázisokra, ahol orosz katonák is vannak, és látszik, hogy nem fogják tudni százával lelőni a tomahawkokat, akkor mindenképp a rakéták forrását kell elnémítani. Vagy gondolod, hogy hagynák, hogy szórják meg őket, hátha nem is ők kapják az áldást, hanem Asszad?

Van amelyiknek van, van amelyikét már nem lehet annak nevezni. De akkor védtelenűl hagyod az orosz hajókat azért, hogy amikor a második amerikai hajó is elfogyasztotta a Tomahawkjait, a harmadik és negyedik úgyis el tudjon indítani 150-et Szíriai célpontokra?
Azt hiszem egy kicsit belekeveredtél. Nincs harmadik, meg negyxedik meg egyéb hullám. Ha lenne második hullám akkor azt hiszem nincs több hajó.
Semennyi hajónyi Tomahawkot nem indít semennyi hullámban semennyi hajó.
Érthető? Vagy bonyolult voltam?

• Tetszik
Reactions: jani22 and lgabo
Nem tudom mennyire egyértelműen eldönthető, hogy az a CM az orosz bázisra megy-e vagy sem. Ha más az iránya akkor kérdéses, hogy irányt vált-e az egyik pillanatban, ha előre látszik, hogy feléjük megy akkor gondolom nem várják meg, hogy vajon csak a fejük fölött akarják-e keresztűllőni egy egészen más célpontra.

Azt hiszem egy kicsit belekeveredtél. Nincs harmadik, meg negyxedik meg egyéb hullám. Ha lenne második hullám akkor azt hiszem nincs több hajó.
Semennyi hajónyi Tomahawkot nem indít semennyi hullámban semennyi hajó.
Érthető? Vagy bonyolult voltam?
Kifejtenéd a teljes történetet pár részletre is kitérve?

Nem tudom mennyire egyértelműen eldönthető, hogy az a CM az orosz bázisra megy-e vagy sem. Ha más az iránya akkor kérdéses, hogy irányt vált-e az egyik pillanatban, ha előre látszik, hogy feléjük megy akkor gondolom nem várják meg, hogy vajon csak a fejük fölött akarják-e keresztűllőni egy egészen más célpontra.

Az orosz szóvivő pont azt mondta ma, hogy nincs idő számolgatni a röppályát és egyebeket, minden azonosítatlan repülő objektumot lelőnek. Abban bízom, hogy az amcsik nem kockáztatják meg, hogy adott esetben meghaljanak a szíriai konfliktusban amerikai katonák, ott nehezebb az ilyesmit beadni otthon, mint az oroszoknál.

• Tetszik
Nem is az Sz-300 indítókat támadnák, mert arra nagyon durva válasz is érkezhetne. Csak jelen esetben ha van ott csőre töltve 30 db elfogórakéta és még 50 raktáron, akkor kb egy hajónyi Tomahawkot tud ezzel kivédeni, feltéve ha legalább három hullámban jönnek, van idő közöttük az újratöltésre, egy célpontra egy rakétát indítanak és mindegyik betalál. Ezzel kifogyott egy hajó és az Sz-300 rendszerek is. Marad a Pantsir amiből ha nincs elég akkor a többi CM már átmegy felettük a szíriai célokra. Vadászgépek ellen meg semmijük nem maradna amíg az oroszoktól hajón meg nem jönne az utánpótlás.
Szerintem van ott mindenből elég.

A szír lakosság megpróbál túlélni az orosz terrorbombázás közepette. A lakónegyedekre dobott gyújtóbombákkal melegítik a teát. Amit a terroristák az elpusztításukra szántak az aleppói lakosok még azt is a túlélésre használják.
Ct12as7WcAAv2gu.jpg

Ct12bgAWIAA1lVj.jpg

Kedves Ulippo.
Úgy látom neked mindegy hogy terroristák igen,csak az oroszok ne.Felfogod te egyáltalán magadban a dolgokat?
Egyébként nyilván ezt is szegény szír "lakosság" csak teamelegítésre használja.....
RTR4BHEG.jpg

• Tetszik
Provokáció lesz. US elnyom egy szalvo tomahawkot, Ha az oroszok kilövik a hajó(kat) ami indította, máris mehet a világgásipákolás, hogy az US hajó a ziszlámálamot támadta, de az oroszok megvédték őket és rátámadtak az ártatlan amerikai hajóra.
Sőt....ha az oroszok nem akarnak az US hajóra lőni, lehet majd "más" fog...(khm khm..vietnám).
Sehogy se lesz ez jó.

• Tetszik
Reactions: tindalos and lgabo
Szóval felmerült az orosz válaszcsapás lehetősége amerikai hajókra ha betámadják a szíreket.
Nem értem.. ha engedünk a fórumon népszerű feltételezésnek hogy az amcsik nem fognak kirobbantani egy 3. VH-t a keleti NATO országok miatt, akkor az oroszok milyen logika mentén robbantanának ki 3. VH-t egy koszfészek miatt?

Provokáció lesz. US elnyom egy szalvo tomahawkot, Ha az oroszok kilövik a hajó(kat) ami indította, máris mehet a világgásipákolás, hogy az US hajó a ziszlámálamot támadta, de az oroszok megvédték őket és rátámadtak az ártatlan amerikai hajóra.
Sőt....ha az oroszok nem akarnak az US hajóra lőni, lehet majd "más" fog...(khm khm..vietnám).
Sehogy se lesz ez jó.
Én meg attól tartok, hogy az amik akkor fognak egy utasszállítót a térségbe küldeni, ha esetleg támadást indítanak a Földközi tenger felől, hátha az oroszokra tudják majd kenni a lelővését.

Provokáció lesz. US elnyom egy szalvo tomahawkot, ...
Honapokkal ezelott volt itt egy CIA vezetovel keszult video, amiben elmagyarazta, hogy mit akarnak tenni. A cel, hogy folyamatosan rettegjen Assad, mert barmikor lebombazhatjak. Szerintem a mostani helyzet is csak a felelemkeltesrol szol. Megjegyzem igen jol csinaljak. De amig latjak a rettegest addig nem fogjak tomegesen elengedni a tomahawkokat.

A másik amire gondoltam, hogy ez lehet egy anyagcsata. US tolja a tomahawkokat, oroszok meg az S300asokat. Kinek fogy el előbb a pénze/raktárkészlete.

• Tetszik
Szóval felmerült az orosz válaszcsapás lehetősége amerikai hajókra ha betámadják a szíreket.
Nem értem.. ha engedünk a fórumon népszerű feltételezésnek hogy az amcsik nem fognak kirobbantani egy 3. VH-t a keleti NATO országok miatt, akkor az oroszok milyen logika mentén robbantanának ki 3. VH-t egy koszfészek miatt?

Miért az első világháború kirobbantó oka sem volt túl logikus. Sokkal komolyabb incidensek megtörténtek az 1900-as évek elején ami okot adhatott volna. Egyébként meg az események láncolatát érdemes figyelni és számba venni.

• Tetszik
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szerintem ha az oroszok betámadják a keleti NATO országokat, akkor megkapják az ellencsapást, mert akkor muszáj lesz, Ukrajna más téma, mert nem NATO tag, ráadásul alapvetően az amcsiknak messze kisebb Ukrajna jelentősége, mint az oroszok számára Szíriáé. Ukrajna az amcsiknak kb. olyan, hogy jó, ha sikerül megvetni ott a lábukat, de ha mégsem, akkor sincs nagy gond, az oroszok viszont ha bukják Szíriát, akkor bukják a Közel-keletet un bloc, nem nagyon marad ott onnantól befolyásuk.