Mi-24 / Mi-35 Hind , Superhind (Mil, Szovjetunió)

Mi-24P R-73-al.

sGZl5N_EYwM.jpg

Két megjegyzés:

- nem értem, hogy az oroszok - ha már felülről támadó ill. önirányítós ATGM-jük nincs - miért nem csinálnak 130mm-nél nagyobb kaliberű helikopter-fedélzeti páncéltörőt. Gondolom nem lenen lehetetlen pl. a Kornet vagy a Krizanthema megfelelő áttervezése. A 130mm egy modern MBT ellen kevés.

- azt sem értem, hogy a Mi-35 ösökön miért nem teszik máshová a rakéták irányítására szolgáló jeladó buborékot (ami baloldalt elől/alul van), mert egyértelműen sokat kitakar a forgatható célkereső/felderítő optika látószögéből (persze a legjobb viszont az lenne, ha a dél-afrikai modernizációhoz hasonló helyre kerülne az optika).

Két megjegyzés:

- nem értem, hogy az oroszok - ha már felülről támadó ill. önirányítós ATGM-jük nincs - miért nem csinálnak 130mm-nél nagyobb kaliberű helikopter-fedélzeti páncéltörőt. Gondolom nem lenen lehetetlen pl. a Kornet vagy a Krizanthema megfelelő áttervezése. A 130mm egy modern MBT ellen kevés.

- azt sem értem, hogy a Mi-35 ösökön miért nem teszik máshová a rakéták irányítására szolgáló jeladó buborékot (ami baloldalt elől/alul van), mert egyértelműen sokat kitakar a forgatható célkereső/felderítő optika látószögéből (persze a legjobb viszont az lenne, ha a dél-afrikai modernizációhoz hasonló helyre kerülne az optika).

A Kornet még semmi ellen nem volt kevés.

Két megjegyzés:

A Vikhr és Ataka-V rakéták ERA mögött 1000mm körül ütnek át, ez bőven elég jelenleg bármi ellen.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
A Vikhr és Ataka-V rakéták ERA mögött 1000mm körül ütnek át, ez bőven elég jelenleg bármi ellen.

Tudom, viszont a modern MBT-k (Leo2 A5-től, M1A2, Cahlanger 2, T-90, T-80U, Merkava) elülső páncélzata - fa torony mindnél, a páncéltest soknál - kumulatív lövedék ellen vastagabbnak számít 1000mm-nél. És ugye ehhez az 1000mm-hez 90 fokos becsapódás kell.

Nem kell hozzá 90-fokos becsapódás csak ha nem 90 fokos akkor vastagabb a páncél amit át kell ütnie.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
Az alsó, szögletes orrú 24-es változatnak Szergejnél "tramváj", vagyis villamos volt a beceneve, szóval ebből tudhatjuk, honnan vették az orr-kialakítást a tervezők. :-)