[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Porosenko felvázolta a kelet-ukrajnai választások menetrendjét. Az első lépés a biztonsági feltételek megteremtése, a tűzszünet betartása, a fegyverzet kivonása és az EBESZ megfigyelők odaengedése az orosz-ukrán határra. Ezután jönnek a politikai lépések, a parlament kiírja a törvényes választásokat és az EBESZ felügyeletével lezajlik a választás. Közvetlenül a választások után Ukrajna visszakapja az ellenőrzést a határa felett.
http://www.unian.info/politics/1586122-poroshenko-names-conditions-for-donbas-elections.html
1477244800-6179.jpg

Közölte, hogy ezt az útitervet Angela Merkel és Frank-Walter Steinmeier is támogatja és az útitervet Putyinnal együtt véglegesítik még idén.
Kicsit fordítok.
Az ebesz lemegy a határra. Fegyver nyugvás nem lesz, így fogyni fog a szakik hadtápja. Amikor eléri a kritikus szentet, akkor jöhet az átfogó katonai támadás. Ha a Kreml segítséget nyújt, akkor meg lehet újra Putyinozni.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo and boki

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
Ez tetszik emberiség ellensége Putyin, eddig nekem erről a szóról hirtelen hitler,Sztálin ugrik be de hogy Putyin is az tudod mit neked elhiszem :)
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Több mint két éve tart már a háború és a harcok szüntelenül folytatódnak. De ki fegyverzi fel és látja el utánpótlással a szeparatistákat? Ki finanszírozza a háborújukat? A France24 riportere követte a fegyvervonatok útját, utánajárt a pénzmozgásoknak és felfedte Donyeck és Moszkva titkát. Putyin máig tagadja, hogy bármi köze lenne a konfliktushoz, a bizonyítékok alapján kijelenthető, hogy Putyin hazudik, amit mond az dezinformáció.

A France24 felfedi a leplet Putyin legnagyobb hazugságáról. Putyin háborújáról.
Azt hangoztatják az lejétől fogva,hogy nincs orosz reguláris erő NovoRU.-ban. Azt még a hülye is látja hogy kapnak orosz támogatást milyen dezinformció :) .És?!
Naponta osztasz itt meg NATO. alamizsnát a soha meg nem választott rezsimednek az se kevésbé aggályos dolog.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Ha Clinton banya nyer, akkor masszív támadást indít az ukrán hadsereg Donbassz ellen

http://nahnews.org/950365-sluxi-v-vsu-pobedit-klinton-nachnetsya-masshtabnoe-nastuplenie-na-donbass/
Mindezt a a minszki megállapodások fényében. Lesz két hónapjuk raktározni tüzérséget meg mindent a szakiknak ebben az esetben, mert úgyis csak januártól űlhet be az orális irodába. A síszezonra meg ki lehet adni némi szabadságot is az orosz katonáknak.
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/10/24/porosenko-elutasitja-a-nyilt-haborut-oroszorszaggal/
"Petro Porosenko ukrán elnök a minszki egyezmény megvalósításán kívül nem lát más kiutat a kelet-ukrajnai válságból.
Az államfő az ukrán országos televíziós csatornáknak részletezte a normandiai négyek berlini találkozóját. Hangsúlyozta, nem létezik valós megoldási javaslat a donbászi konfliktusra, csak a minszki megállapodások végig vitele.
Szerinte ezen kívül csak két másik út létezik.
A nyílt katonai konfrontáció a felkelőkkel és az őket támogató orosz hadsereggel, vagy a szóban forgó területekről való lemondás.
Az első verzió kapcsán kifejtette, ő nem tudja vállalni a felelősséget azért, a várható óriási veszteségekkel. A másik lehetőséget szintén kizárta. Porosenko csak a diplomáciai rendezést tartja járható útnak."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/porosenko-felejtsuk-el-az-oroszorszag-elleni-szankciokat-ha
"Petro Porosenko ukrán államfő szavai szerint, azok az emberek, akik ellenzik a minszki megállapodást és azt akarják, hogy Ukrajna kilépjen abból, azok megtagadják hazájukat.
Ha Ukrajna kilép a minszki megállapodásokból, akkor az Oroszország elleni szankciók megszűnnek – fejtette ki véleményét Petro Porosenko a 112 Ukrajna tv-csatorna műsorában.
„Ha Ukrajna elsőként lép ki a minszki megállapodásokból – felejtsék el a szankciókat. Ha Ukrajna megsérti a minszki megállapodásokat – felejtsék el a koalíciót. Számunka előnyös a tűzszünet. Minszk – a békéhez vezető út... Mint elnök, min az állam integritásáért felelős kezes nem fogom hagyni, hogy bárki is elossza az ukrán területeket, úgy mint Donbászt és a Krímet”- mondta az elnök."
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
FELMÉRÉS: AZ UKRÁNOK CSAKNEM EGYHARMADA KIVÁNDOROLNA HAZÁJÁBÓL

Az ukránok 30 százaléka készen áll arra, hogy végleg elhagyja hazáját,
míg 40 százalékuk néhány évig szeretne külföldön dolgozni – derült ki abból a felmérésből, amelyet a Rejting neves ukrán kutatóintézet végzett, és amelynek eredményét Olekszij Antipovics, a szociológusokból álló csoport vezetője hétfőn ismertette kijevi sajtótájékoztatóján.
A közvélemény-kutatást szeptember második felében végezték a szakértők. Egyik részében kétezer, véletlenszerűen kiválasztott embert kérdeztek meg, a másikban pedig olyanokat, akik már felkerestek vízumok beszerzésével foglalkozó központokat.
A végleg külföldre költözni vágyók többsége főként a nyugati és a középső országrészben lakó, fiatal vagy legfeljebb középkorú, megfelelő anyagi háttérrel rendelkező magasan képzett férfi. Több mint felük azt válaszolta, hogy azért akarnak külföldre költözni, mert máshol jobb életkörülmények között élhetnének, több mint negyven százalékuk gyermekei számára akar jobb jövőt biztosítani, harminc százalékuk pedig Ukrajnában nem talál magának tudásának és képességeinek megfelelő munkát.
A megkérdezettek mintegy 40 százaléka viszont csak 1-5 év közötti időtartamra utazna ki külföldre dolgozni, utána vissza kíván térni Ukrajnába, amit a szociológus kedvezőnek nevezett, hiszen eszerint a hosszabb-rövidebb időre távozók nem akarják végleg elhagyni az országot. Antipovics arról is beszámolt, hogy a külföldön dolgozni vágyók 28 százaléka már érdeklődött ilyen lehetőség után.
A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a más országban munkát vállalni készülőknek mintegy fele már dolgozott külföldön, azaz újra megpróbálna idegenben elhelyezkedni.
Érdekességként emelte ki a szociológus azt, hogy az ország európai integrációját támogatók több évig, míg a Moszkva irányította orosz-fehérorosz-kazah vámszövetséget pártolók legfeljebb egy esztendeig szeretnének külföldön dolgozni.
A felmérésben részt vevők egyharmada jelenlegi szakmájában szeretne elhelyezkedni külföldön, minden ötödik megkérdezett készen áll átképzésre is. Csaknem 40 százalékuk viszont bármilyen munkát elvállalna.
A mostani kutatás nem terjedt ki arra, hogy konkrétan mely országokba szeretnének az ukránok ideiglenes munkavállalás vagy akár végleges letelepedés végett kiutazni. A fő célországok hagyományosan a nyugat-európai államok és az Egyesült Államok, viszont Kanadában már most jelentős lélekszámú ukrán diaszpóra él, továbbá az utóbbi években sok ukrán kapott állandó letelepedési engedélyt Csehországban.
A kijevi vezetés egyik legfőbb célkitűzése, hogy az ukrán állampolgárok vízummentesen utazhassanak az EU-tagországokba.
Petro Porosenko ukrán elnök vasárnap kijelentette: Ukrajna ehhez minden feltételt teljesített, és biztos abban, hogy a vízummentességről szóló dokumentumot az Európai Parlament aláírja és ratifikálja a november 24-i EU-ukrán csúcstalálkozóig.

http://magyaridok.hu/kulfold/felmeres-az-ukranok-csaknem-egyharmada-kivandorolna-hazajabol-1123447/
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Több mint két éve tart már a háború és a harcok szüntelenül folytatódnak. De ki fegyverzi fel és látja el utánpótlással a szeparatistákat? Ki finanszírozza a háborújukat? A France24 riportere követte a fegyvervonatok útját, utánajárt a pénzmozgásoknak és felfedte Donyeck és Moszkva titkát. Putyin máig tagadja, hogy bármi köze lenne a konfliktushoz, a bizonyítékok alapján kijelenthető, hogy Putyin hazudik, amit mond az dezinformáció.

A France24 felfedi a leplet Putyin legnagyobb hazugságáról. Putyin háborújáról.
Szia uli :)
Köszönöm az újabb bizonyítékokat. Csak azt sajnálom, h az egész film kizárólag a fegyvervonatok felvételével volt tele! Nem lehet, hogy rossz linket masoltál be?
 
T

Törölt tag 1526

Guest
ulippo, pont te hivatkozol az altalad egyfolytaban fikazott, soha semmi igazsagot nem iro propaganda oldalra a ria.ru - ra? :O
Igen, és épp arra hívtam fel a figyelmet, hogy már megint nincs semmi igazság abban amit írnak. A lelőtt NATO katonák meséje kacsa.