[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/10/27/a-fak-het-tagorszaga-tart-kozos-legvedelmi-hadgyakorlatot/
"A Független Államok Közössége (FÁK) hét tagállamának területén kezdődött szerdán közös légvédelmi gyakorlat, több mint 130 harcálláspont és mintegy 100 repülőgép bevonásával.
Az orosz, örmény, fehérorosz, kazah, kirgiz, tádzsik és üzbég fegyveres erők részvételével tartott gyakorlat célja az egyesített légvédelmi rendszer tesztelése..."

http://karpathir.com/2016/10/27/lav...e-a-moszkva-elleni-eu-szankciok-merlegeleset/
"Cinikusnak és nem ildomosnak nevezte az Oroszország ellen a szíriai katonai szerepvállalása miatt esetleg bevezetendő újabb uniós szankciók mérlegelését Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Európai Üzleti Egyesület tagjai számára megtartott keddi moszkvai tájékoztatóján.
A külügyminiszter szerint Szíria újabb témává lépett elő, amelybe az “oroszfóbiások” bele tudnak kapaszkodni, hogy ezzel az ürüggyel újabb szankciós kampányt indítsanak Moszkva ellen. “Ez egyszerűen nem ildomos, tisztességtelen és cinikus. Remélem, ezt mindenki érti”– mondta.
Lavrov arra reagált, hogy a múlt heti európai uniós csúcstalálkozót megelőzően Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke kijelentette: az uniónak minden lépést mérlegelnie kell, a szankciókat is beleértve, hogy nyomást gyakoroljon az orosz vezetésre a szíriai katonai fellépés miatt. Angela Merkel német kancellár ezt azzal egészítette ki, hogy az EU lépéseket tehet Oroszország ellen, ha nem hagy alább az Aleppó elleni légicsapások hevessége.
Az orosz miniszter szerint amerikai kollégái, beleértve John Kerry külügyminisztert, arról biztosították, hogy az ukrajnai válság rendezése után “haladéktalanul normalizálódik az összes kapcsolatunk”, mert minden meghirdetett szankció Ukrajnával áll összefüggésben.
Értetlenségét fejezte ki egyúttal amiatt, hogy a gazdasági büntetőintézkedések egy részét 2014-ben éppen a megoldást célzó minszki megállapodások aláírás után vezették be..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://privatbankar.hu/makro/a-nato-felvonul-az-orosz-hataron-299682
"A NATO tagállamok védelmi miniszterei brüsszeli tanácskozásukon arról döntöttek, hogy megerősítik a keleti tagállamok katonai védelmét. A Krím orosz annektálása óta tart a kiújult hidegháborús helyzet, a kölcsönös fenyegetettség érzésével, pedig a mai viszonyok között az egész teljesen értelmetlen. A felek mindenesetre fegyverkeznek.
Nagy-Britannia vadászrepülőket telepít Romániába, Amerika pedig katonákat, harckocsikat és tüzérséget ígért Lengyelországnak. Más NATO tagállamok, mint Kanada és Németország is hozzájárulnának a keleti védelemhez. A találkozó idején két, cirkálórakétákkal felszerelt orosz hadihajó jelent meg a Balti-tenger Dánia és Svédország közti vizein.
...A mostani helyzet leginkább a hidegháborús berögződések miatt állhat fenn, valamint Putyin politikájának félreértelmezése miatt, aki visszagyűjtögette az oroszok által lakott terülteket, de továbbiakat nem szándékozik. Azt viszont igényli, hogy a NATO ne szippantsa magába az összes volt szovjet tagállamot, különösen Ukrajnát. Pár hete a szíriai tűzszünettel és a tervezett ottani orosz-amerikai katonai együttműködéssel enyhülni látszott a helyzet, de miután a tűzszünet kudarcba fulladt, újra elmérgesedett."
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Hát ezt megszívtuk.

Eddig tartott a vallon ellenállás: zöld utat kapott a CETA
https://kuruc.info/r/4/165437/

Rájöttek, hogy a GMO mégis jó nekik meg a kamu bírósági ítélet? Vagy a CETA-ba beleírták a követeléseiket, egy nap alatt és a kanadaiak meg az egész EU rábólintott, mindezt egy délután alatt? Vagy megzsarolták / megvették őket kilóra?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Gondolom, ment a "lobbizás" (máshol ezt nyomásgyakorlásnak hívják, és még olyan is van hogy esetleg büntetik, de minimum tiltják)

http://www.hidfo.ru/2016/10/lemondta-brusszeli-utjat-a-kanadai-miniszterelnok/
"Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau lemondta brüsszeli útját, miután kiderült, az Európai Unió tagállamai továbbra sem értenek egyet abban, hogy kell-e Európának ez a szabadkereskedelmi egyezmény.
Trudeau szerda esti útját mondta le, amiért kudarcot vallottak az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezmény megkötésével. A tárgyalássorozat sikeres volt ugyan, de Belgiumban a regionális parlamentek nem támogatták egységesen az egyezményt, emiatt a ratifikálás folyamata elakadt Brüsszelben.
A CETA egyezményét a mai nap folyamán írták volna alá. Erre az eseményre érkezett volna a kanadai miniszterelnök, hogy aláírásával pontot tegyen a több mint nyolc éve húzódó tárgyalások végére.
Bár ma olyan hírek jutottak nyilvánosságra, miszerint Belgiummal sikerült elérni valamiféle kompromisszumot, addigra már túl késő volt lefolytatni az aláírási ceremóniát – és közel sem biztos, hogy a többi 27 tagállam elfogadja majd a Belgiummal folytatott tárgyalások során ígért módosításokat.
A miniszterelnöki hivatal a következő tájékoztatást adta ki: “a kanadai delegáció ma éjjel nem utazik Európába. Kanada továbbra is készen áll aláírni az egyezményt, amikor arra Európa is készen áll.” "



Ha már döntés /féle) van/lesz a közös Európai védelmi politikáról, nem lehetne valami közös elhárítás is, és valódi "nemzetbiztonsági" ellenőrzés?

http://www.hidfo.ru/2016/10/dontottek-az-europai-vedelmi-unio-letrehozasarol/

"Az Európai Parlament képviselői elfogadták “fejlettebb európai védelmi politika” létrehozásának tervezetét, beleértve az európai közös parancsnokság létrehozását is, ami kritikusok szerint a NATO aláaknázását jelenti..."
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 722
113
Rájöttek, hogy a GMO mégis jó nekik meg a kamu bírósági ítélet? Vagy a CETA-ba beleírták a követeléseiket, egy nap alatt és a kanadaiak meg az egész EU rábólintott, mindezt egy délután alatt? Vagy megzsarolták / megvették őket kilóra?

Valószínűleg az utolsó kettő egyszerre.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 035
54 118
113
Ez a gyönyörű,a demokrácia ban,hogy azt sem tudjuk mit írnak alá a nevünkben,mint az állam adósság.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Ráadásul az alkotmány szerint már aláírt nemzetközi szerződésről nem lehet népszavazást tartani. De úgy néz még alá nem írt szerződésről sem, ráadásul egyetlen EU-s országban sem.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 471
17 906
113
  • Tetszik
Reactions: lgabo

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://mno.hu/belfold/katonakat-kuldunk-romaniaba-es-az-orosz-hatarhoz-1368832
"A NATO „világos üzenetet” akar küldeni Oroszországnak, így új csapatokat telepítenek a keleti végekre.
Hamarosan magyar törzstisztek érkeznek Bukarestbe egy NATO-együttműködés keretében – értesült az MNO. A román fővárosban olyan parancsnokság működik, melynek fő feladata a NATO nemzeti hadseregei és a közös haderők közötti kapcsolattartás, a magyar katonák ebben vesznek majd részt. (Hasonló parancsnokság működik egyébként Nápolyban is, itt már régóta dolgoznak magyar tisztek.) Szintén magyar katonák érkeznek Észtországba is januártól, egy a balti államok és a visegrádi négyek közötti megállapodás keretében..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1477691366
A Litván hatóságok megfélemlítik a polgárokat az orosz invázióval, majd csodálkoznak hogy elfogy az ország.
Litvániában elmagyarázták a polgároknak, mi a teendő abban az esetben, ha megtörténik az orosz invázió. Azt javasolják, hogy kezdjenek egy gerilla háborúba az orosz hadsereggel szemben.
Ugyanakkor a Litván kormány aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a fiatalok tömegesen kivándorolnak az országból. Az utóbbi időben Litvánia lakossága csökken, a fiatal népesség több mint a fele elhagyta az országot.



(Litvánia lakossága 2016-os adatok szerint 2.862 m. Eddig úgy gondoltam, hogy Észtország és Lettország oroszosodása, és további fokozottabb tempójú kiüresedése megállíthatatlan folyamat. 20 (vagy akár kevesebb), de max 30 év, és vége. Bárki bármit csinál. Megállíthatatlan folyamat, mert többek közt a városi lakosság nagyobb, és a hírek szerint már döntő része oroszul beszél. Ugyanakkor Litvánia nagyrészt még nevezhető nemzetállamnak. Ha viszont a tendenciák maradnak, Litvánia is gyorsan elfogy. Kérdés: Mikor ajánlják fel a Lengyelek hivatalosan is Litvániának, hogy megvédik őket a terjeszkedő Oroszországtól- mint Lengyelország szerves része természetesen.)
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Egy kis történelem.
Lengyelország, Ukrajna és Litvánia „egyenlő felelőssége” a történelem meghamisításáért
http://www.transform.hu/index.php/b...nlo-felelossege-a-tortenelem-meghamisitasaert
Anno volt egy pengeváltásom valamelyik topikban a Szovjetúnió és Csehszlovákia II. világháborús viszonyáról. Akkor nem találtam meg a forrást, most köszönet a fordítónak, hogy beidézte. Elővettem újra, nagyon érdemes elolvasni Churchill-t. A mai események tükrében rá kellett jönnöm, nincs új a nap alatt....
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az Egyesült Királyság több száz katonát – köztük páncélosokat és vadászrepülőket – telepít Kelet-Európába. A régióban ilyen mértékű brit NATO-szerepvállalásra nem volt példa a hidegháború óta. A jövő év elején kezdik meg a felsorakozást Észtországban és Romániában, hogy ellensúlyozzák az orosz jelenlétet – írja a The Guardian.
A britek katonák százait telepítik az orosz határhoz
 
Status
Not open for further replies.