[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Oroszország védelmi ellenlépésekre kényszerül amiatt, hogy a NATO, élén a Egyesült Államokkal, növeli támadó potenciálját a Szövetségi Állam (Oroszország és Fehéroroszország szövetségének) nyugati határainál – hangoztatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz és a fehérorosz védelmi minisztérium szerdai minszki együttes vezetőségi ülésén.
Oroszország védelmi ellenlépésekre kényszerül a NATO miatt
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A piacok teljes joggal idegesek Trump esetleges elnökségétől. Az FBI-on belül nyílt lázadás tört ki Clinton ellen. Függetlenül attól, hogy melyik jelölt nyeri jövő kedden az elnökválasztást, a politikai feszültség nem enyhül az országban. A polgárok többsége megveti mindkét jelöltet és a választások végkimenetelét illegitimnek fogja tartani.
http://privatbankar.hu/makro/tenyle...t-amerika-napokon-belul-eldol-a-sorsuk-299881


A NATO döntésekre válaszul az oroszok most szerdán bejelentették: az észak-atlanti szövetség védelmi ellenlépésekre kényszeríti Oroszországot. „A Szövetségi Állam nyugati határainál az Egyesült Államok és más NATO-tagországok aktívan növelik támadó potenciáljukat, új bázisokat nyitnak és fejlesztik a katonai infrastruktúrát. Nem szűnnek az arra irányuló kísérletek, hogy gazdasági és politikai diktátum, valamint katonai erő segítségével megpróbálják más országokra ráerőltetni a saját akaratukat. Nyílt információs háború folyik” – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, aki szerint ezek a lépések aláássák a stratégiai stabilitást, és arra kényszerítik Oroszországot, hogy védelmi jellegű ellenlépéseket tegyen, egyebek között a nyugati stratégiai irányba.
Valóban van-e félnivalójuk a balti államoknak, vagy csupán belpolitikai pánikkeltésről van szó a litvánok esetében? Lapunk megkeresésére Szenes Zoltán egyetemi tanár, volt vezérkari főnök jelezte: ugyan Európában a NATO-tagországok hadereje lényegesen nagyobb, mint Oroszországé, az orosz nyugati katonai körzetben már 300 ezer katona van, az Oroszországgal határos NATO-tagországokban pedig csak 27 ezer egyenruhás állomásozik. Az igazi probléma azonban abban áll, hogy a Baltikumban nincsenek NATO-erők.
http://mno.hu/kulfold/orosz-invaziotol-tartanak-europaban-1369725
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ördögi körbe került India és Pakisztán ellenségeskedése az utóbbi hetekben, de átfogó háborút egyik fél sem akar. India már hónapok óta növeli a feszültséget és támogatja a szeparatizmust a legnagyobb pakisztáni tartományban. Az elmúlt években az USA „globális stratégiai partnerséget” kötött Indiával, azon fő céllal, hogy Új Delhit a Kína-ellenes nyugati katonai-stratégiai offenzíva egyik frontállamává tegye Japán és Ausztrália mellett.
http://privatbankar.hu/makro/haboru...ha-a-ket-atomhatalom-tenyleg-hajba-kap-299931


Már csak öt nap van hátra a sorsdöntő amerikai elnökválasztásig, ezzel együtt a feszültség is nő a világban. Azt már tudjuk, hogy milyen gazdaságpolitikát tervez a két legnépszerűbb jelölt, és nagyjából sejtjük, milyen hatással lehetnek a világgazdaságra – de hogyan befolyásolhatja a világpolitika alakulását Trump vagy Clinton győzelme? Lássuk, kit fogadnának meleg kézfogással a nagy vezetők!
http://privatbankar.hu/makro/egyik-...z-hozhatja-el-a-kovetkezo-vilaghaborut-299919
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/11/04/let...gari-eskut-traian-basescu-volt-roman-allamfo/
"Letette a moldovai állampolgári esküt Traian Basescu volt román államfő és felesége, Maria csütörtökön a Moldovai Köztársaság bukaresti nagykövetségén.
Radu Timofti moldovai államfő júniusban írta alá azt az elnöki rendeletet, amelynek értelmében a Moldovai Köztársaság – kérésükre – állampolgáraivá fogadta Traian Basescut és feleségét.
Az eskütétel alkalmával Basescu – a két világháború közötti Nagy-Románia kiterjedésére utalva – azt mondta, valóra vált az álma, hogy érvényes állampolgársága legyen “a nyugati határtól a Dnyeszterig és egy kicsit azon is túl”. Azt sem titkolta, hogy szeretne voksolni a moldovai elnökválasztás második fordulójában, de maga sem tartotta valószínűnek, hogy ezt megteheti, mert a személyazonossági iratok kiállítása három hetet is igénybe vehet.
A volt román elnök arra bíztatta a moldovaiakat, hogy november 13-án az országuk európai közeledését szorgalmazó Maia Sandura szavazzanak az oroszbarát Igor Dodonnal szemben..."
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
Egyre jobban elmérgesedik a viszony Erdogan es Merkel között.
Német ujsàgok szerint Erdogan arra készül, hogy kinyissa a török hatàrokat és megint râengedje a menekültek ujjabb hullàmjàt az EU-ra.
Felköthetjük a gatyànkat.....
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Azt hiszitek semmi nem történik Ukrajnában?

http://rusvesna.su/news/1478174055
November 3. Kijev.
(még több kép a cikkben)

kiev_stolknoveniya8.jpg


kiev_stolknoveniya3.jpg

kiev_stolknoveniya4.jpeg





 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 658
12 346
113
http://www.hidfo.ru/2016/10/hibrid-haboru/

A pszichológiai műveletek a média/információs beavatkozás formájában domináns műveleti és stratégiai fegyverré váltak. Az elsődleges cél az ellenség lakossági támogatásának átállítása. A televíziós hírek erősebb műveleti fegyverré váltak, mint a páncélos hadosztályok.

A cikkben linkelt tanulmányt érdemes elolvasni, egész jó.
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
http://index.hu/kulfold/2016/11/04/torokorszag_kurd_ellenzeki_part_letartoztatasa/
"Törökországban pénteken őrizetbe vették a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) két társelnökét és 9 parlamenti képviselőjét, mert nem voltak hajlandóak vallomást tenni egy "terrorista propagandához" kapcsolható bűntényről..."

Erdogán szép lassan olyan mint egy elszabadult hajóágyú.

Csak szereti a diktatúrát mint minden keleti nagykutya.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Miközben Törökország azzal fenyegetőzik, hogy felmondja a tavasszal kötött sikeres menekültügyi megállapodást és Moszul ostroma újabb százezreket tehet földönfutóvá, sokak szerint a közel-keleti háború csak elfedi az igazán nagy problémát, amelyet Afrikának hívnak. A következő évtizedekben akár 800 millió afrikai is megpróbálhat Európába jutni, hacsak nem sikerül őket gazdaságilag felzárkóztatni.
http://m.privatbankar.hu/cikk/a-valodi-menekultvalsag-meg-csak-ezutan-kezdodik-299972
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.hidfo.ru/2016/11/medvegyev-osszeomolhat-a-wto/
"Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök hétfőn annak lehetőségéről beszélt, hogy nemsokára összeomolhat a Kereskedelmi Világszervezet.
Medvegyev ma a kínai Államtanács elöljárójával folytatott megbeszélést követően azt mondta; “korábban azzal kapcsolatban voltak aggodalmaink, hogy a WTO milyen hatást fog gyakorolni országunk gazdasági helyzetére. Most azonban más jellegű félelmeink vannak: a WTO összeomolhat, és ennek eredményeként számos probléma merülhet fel a nemzetközi kereskedelem és a globális gazdaság alapvető folyamatainak szabályozásával.”.."


Durvul a játék. Legközelebb azt jelentik be hogy nemsokára összeomlik az ENSZ?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://mno.hu/kulfold/a-nato-tagsag-a-celpont-1370348
"A NATO-tagság a célpont?
A montenegrói ellenzék tagadja a Moszkvából érkező támogatást
Teljes a káosz Montenegróban, miután az ellenzék nem ismerte el az október 16-ai parlamenti választás eredményét. AZ MTI által idézett Vijesti.me podgoricai hírportál beszámolója szerint a képviselők csak a mandátumukat hitelesítették tegnap, elmaradt a házelnök megválasztása. Az ellenzék távol maradt az alakuló üléstől, mert úgy véli, a megméretés nem volt szabad, demokratikus és tisztességes..."

Lényegében Montenegro lehetne Szerbia kijárata a tengerhez, és akkor az Oroszoknak is lehetne ott bázisuk. A frász törne ki egyes körökben, ha Szerbia és Montenegro újra valamilyen államszövetséget kötne, de legalábbis egyértelműen Oroszország mellé tenné a voksát. Figyelembe véve többek közt Moldova kilátásait, Bulgária állapotát az a Eurázsiai Unió nagyobb lehet mint sokan gondolnák, méghozzá összefüggően (leszámítva egy "kisebb" Romániai szakaszt) és bár azt megakadályozták egyelőre hogy Európát Ukrajnán keresztül elérje, de van másik útvonal lehetőség is, ha jól átnézzük a sakktáblát.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
A NATO 300.000 katonát akar felállítani Oroszország ellen.

Míg a világ az USA választásokra figyel és Magyarországon azzal foglalkozik a média, hogy most ki van az 56-os képen a NATO nagy lépésben a háborút készíti elő.

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg háborús retorikája egyértelmű. Azzal vádolja Oroszországot, hogy 2000 óta katonai kiadásait megháromszorozta, de azt sokan nem tudják a médiánknak köszönhetően, hogy az USA katonai kiadása a világon a legmagasabb, éspedig akkora, mind az utána következő tíz országénak összesen.

A NATO brit képviselője, Sir Adam Thomson azt nyilatkozta, hogy Oroszország ellen 300.000 katonát kívánnak készenlétbe állítani.

Ugyan nálunk a kormány részről nincs oroszellenes propaganda, de a médiában néha hangot kapnak olyan hangok, hogy az orosz az nem más mint az elnyomó Szovjetunió és ázsiai elmaradottság. Tehát a nép felvilágosítása teljesen hiányzik, ami arra lesz jó, hogy háború esetén könnyű lesz mozgósítani az embereket.
A nyugati médiában az úszítás mindennapos és néha a 3. birodalom náci propagandájára hasonlít.

http://www.dailymail.co.uk/news/art...a-fears-grow-Putin-preparing-attack-West.html
 
Status
Not open for further replies.