[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 746
14 823
113
444-es komment:

-Trump's not a serious candidate
-Trump will be out by October
-Trump will never win a single primary
-Trump has a ceiling of 25%
-Trump has a ceiling of 30%
-Trump has a ceiling of 35%
-Trump has a ceiling of 45%
-Trump will never win the south
-Trump can't win with evangelicals
-Trump will never be accepted by the party
-Trump will never be the nominee
-Trump will never win the general

-Trump can't really build a wall<~~ you are now here

-Trump can't extend Hillary's prison sentence to 120 years
-Trump can't negotiate the release of Half Life 3
-Trump can't expect the President of China to sign an unconditional surrender on the deck of the USS Nimitz
-Trump cannot get re-elected
-Trump can't be the fifth face on Mount Rushmore
-Trump can't be all five faces on Mount Trumpmore
-Trump can't run and win the 3rd term, can he?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 585
113
Nincsenek értelmezési problémák, Trump azért győzött, mert meg fogja támadni Iránt. Ennyi. Te meg végig azt állítottad, hogy Clintonné fog győzni, és engem meg 8x lehülyéztél, hogy ha Trump megtámadná Iránt, akkor már beálltak volna mögé mind. Nos, beálltak mögé. Győzött.

Na de szent a béke, nem akarok vitatkozni veled :)
Mondom, ma nem állok neki elmagyarázni és segíteni szövegértelmezni, mert Mack megint le kellene zárja a végén a topikot, és sok kárörvendő mémet meg okosságot a Kína topikba kellene akkor önteni az amerikai helyzetről.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and zeal

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
OK. Nyert Trump. Így kisebb az esély a háborút okozó konfliktusokra az oroszokkal.
De Trump bár republikánus, de ugye a republikánusokkal rengeteg kérdésben nem ért egyet. Többek közt a "pártja" egy része is Clintonnénak drukkolt, többek közt mert ő "kemény" volt az oroszokkal. És bár valahogy úgy alakult, hogy a demokratáknál érdekes módon elég sok héja lett, de attól még a republikánusok nagyrészt héják.
Ezen túl is, ha valóban felépíti azt a falat Mexikónál, és vámokat vet ki a mexikói+ a kínai termékekre, akkor nagyon hamar a spanyol ajkúakkal lesz baja (bel+külföld) + Mexikónak baja lesz (és már most válságtanácskozást tartottak) Mexikónak csökkenni fognak a bevételei, miközben egész Dél-Amerika az eddiginél is jobban haragudni fog Trumpra, miközben Kína jelenleg per pillanat elégedett, és még ha ki is vetnek rájuk adókat, az annyira nem fogja földhöz vágni őket, mert mindenki más meg még jobban közeledni fog hozzájuk (meg az oroszokhoz) De azért Trump ha valóban bekeményít velük szemben a gazdasági téren lehet hogy politikailag az élni és élni hagyni elvet fogja alkalmazni.
Csakhogy, Trump bár gazdag okos, és nem is olyan képzetlen, de azért minimum egy kicsit excentrikus, és most Európa, Oroszország, az Eurázsiai Unió országai Afrika , Távol-Kelet, Közel-Kelet, Közép -Amerika, Dél Amerika, és nem mellesleg Kanada, Ausztrália,Ukrajna és talán még Új-Zéland is tanácstalan lesz. Mert eddig egy érdekcsoport diktált az USA-ban, és tulajdonképpen szerte a világon hozzá igazodtak. Most ez az érdekcsoport elméletileg egy csapásra kiszorul a közvetlen hatalomgyakorlásból.Csakhogy ez az érdekcsoport ha jelenlen marginálisan is, de a magja egy időre még biztos megmarad. (Érdekes lesz pl Soros György és a "migránsok" százezrei, és várakozó milliói, mert az őket "támogató" pénz vagy azonnal el fog fogyni, vagy talán még egy ideig marad valamekkora része, meg persze Ukrajna.. és az egész geopolitikai követők (NATO..) hagyni fogja Trump valóban az eddig USA és érdekkörei által támogatott embereit és érdekeiket "lemorzsolódni?)
És még ott van a hadiipar, a lobbija, és hogy még mindig a hadiipar , a hadsereg, a védelmi szektor... az egyik legnagyobb munkáltató az USA-ban. Trump a korábbi gazdasági-politikai nyilatkozatai alapján lényegében valamekkora fokig be akar zárkózni. (hatalmas érdekellentétek lesznek, a gazdaságiak miatt Kínával ..is+ a belföldi mogul kereskedő és bankár dinasztiák.. )Trump ugyan függetlenebbnek tűnik vagyoni helyzete miatt, sem hogy mindent hagyjon úgy ahogyan eddig működött, ha csak nem állnak be mögé....
És eljutunk végül oda, hogy vajon hogy a pitlibe fog átrendeződni az egész hatalmi játéktér. Hazavonja az Oroszországgal szemben nagy gyorsasággal kiépítés alatt álló haderőt? ...
És mindezen túl. Korábban írtam, hogy ha Trump nyer,az rövid távon még veszélyesebb katonai helyzetet eredményezhet, mert innentől ketyeg az összes héjának az összes hivatalban, klubban, társaságban, titkos társaságban, CIA-ban, külügyminisztériumban .. az órája -Január -ig. Addig pedig még Obama az elnök, és teljes hatalmával megvan a "holdudvara". Tehát megtehetik, hogy Trumpot kész tények elé állítják. 2 hónap, az rengeteg idő.
Lényegében rálépett a korábbi nyilatkozataival a teljes kiépült hatalmi struktúra lábára. Innentől valamilyen lavina, vagy előbb (2 hónapon belül) vagy utóbb (2 hónap múlva) de elfog indulni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 585
113
De legalább Obamaki a fő (2008-as) kampányszlogenjét betartotta, "change" azaz változás (vagy rosszmájúan fordítva apró(pénz) ).
Ennél nagyobb változást nem is érhetett volna el, mert akkor Bush miatt utálták a politikát és a republikánus oldalt, most meg annyira utálják a demokratákat, hogy megszavazták Trumpot.
 
  • Tetszik
Reactions: minszk2 and zsolti

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 746
14 823
113
290

Felmegyez 3000 fölé is.

Úgy tűnik nagyon elverte Klingonnét.

Pedig még tegnap is lehetett olvasni olyat, hogy a banya lesz 300 fölött.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and lgabo

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 511
44 996
113
Hála istennek tévedtem :D
Csak csatlakozni tudok. Én sem hittem hogy hagyják győzni. A következő kérdésem viszont nekem is az, hogy meddig fog vajon élni? Nyilván egy Dallasost most nem lehet elsütni, de esetleg valami rejtélyes betegség elviszi pár hónapon belül, a nagy hajrában itt a kampányban megfáradt 70 éves testet?
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo